AK Partili Girbiyanoğlu'ndan o haberlere yalanlama: Sengel'e istifa çağrısı!

AK Parti Selçuk İlçe Başkanı Selim Girbiyanoğlu, Selçuk Belediyesi tarafından ‘kaçak yapı’ iddiasıyla işyerine yapılan denetimlerin ardından taşınmazının mühürlendiği iddialarını sert bir dille yalanladı.

AK Partili Girbiyanoğlu'ndan o haberlere yalanlama: Sengel'e istifa çağrısı!

Belediyenin mühürlediği taşınmazın kendisine ait olmadığını açıklayan Girbiyanoğlu, işletmesinde 1 metrekare kaçak yapının söz konusu olmadığının altını çizdi. Girbiyanoğlu ayrıca Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel'i istifaya davet ederek, "Sayın Sengel'in içinde olduğu kirli konsorsiyum yargı önünde hesap verecek. Kanun tanımayan Sengel'le hukuk karşısında mücadelemiz devam edecek. Selçuklu hemşehrimi bu kaçakçı başkandan kurtaracağız" ifadelerini kullandı.

AK Parti Selçuk İlçe Başkanı Selim Girbiyanoğlu’nun tarım arazilerine iki katlı kaçak yapı inşa ettiği iddiaları nedeniyle Selçuk Belediyesi’ne bağlı ekiplerin denetim yaptığı ve söz konusu taşınmazın belediye tarafından mühürlendiği yönündeki haberler bazı basın kuruluşlarında yayınlanmıştı.

Ancak Ege Postası’nın ulaştığı bilgilere göre mühürlenen taşınmazın AK Partili Girbiyanoğlu’na değil, Ferhat Naziri isimli bir vatandaşın üzerine kayıtlı olduğu hem belediyenin tuttuğu yapı tutanağı, hem de encümen kararında görülmüştü. 

Yaşanan bu gelişmenin ardından AK Parti Selçuk İlçe Başkanı Selim Girbiyanoğlu konuyla ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamasında Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel hakkında zehir zemberek ifadeler kullanan Girbiyanoğlu, Sengel’i istifaya davet etti. 

İşletmesinin mühürlendiği iddialarına yönelik haberlerle ilgili tüm yasal hakları kullanacaklarının altını çizen Girbiyanoğlu’nun açıklaması şu şekilde:

"KİM BİLİR DAHA NE KAÇAK YAPILARA GÖZ YUMULMUŞ!"

“Çeşitli medya kuruluşlarında işletmemizin mühürlendiğine yönelik tüm iddialar asılsız ve kaçakçı başkanın yönlendirmesi sonucudur. Yapılan yalan haberlere yönelik tüm yasal hakkımızı kullanacağız.

Buradan tekrar ifade ediyorum. Biz susup, kaçak yapılara göz yumsaydık Sayın Başkan böyle çileden çıkmayacaktı. Şunu herkes çok iyi bilsin ki Sayın Sengel’in içinde olduğu kirli konsorsiyum yargı önünde hesap verecek. O kaçak villalar sadece görünen kısmı, kim bilir daha ne kaçak yapılara göz yumulmuş! Ki kendisiyle ilgili birçok bilgi bize ulaşmış durumda. Selçuk Belediyesi’ni aile çiftliğine çeviren, ilçenin hakkını gasp eden, kaçakçılık uzmanı Sengel’i istifaya davet ediyorum. Kanun tanımayan Sengel’e hukuk karşısında mücadelemiz devam edecek. Selçuklu hemşehrimi bu kaçakçı başkandan kurtaracağız.

"BU YAPI BİZE AİT DEĞİL"

Selçuk’un kaçakçı belediye başkanı, kanunsuzluk abidesi Filiz Ceritoğlu Sengel yaptırdığı asparagas haberlerle suçluluk duygusunu bastırmaya çalışıyor. Konuştukça batıyor ve daha da batacak. Yaptırdığı haberde iki katlı ahşap yapı yapılarak mühürleme işlemi yapıldığı söylenmiş. Bu yapı bize ait değil ve tutanaklar, mühürleme işlemi de başka bir şahsa ait. İlgili ekler de tutanakta açıkça yazıyor.

"İŞLETMEMİZDE 1 METREKARE KAÇAK YAPI SÖZ KONUSU DEĞİL"

Tarımsal işletmemizin statik ve mimari projeleri birebir uygulandığından 1 metrekare kaçak yapı söz konusu değildir. Gözünüzün üzerinde kaşınız var misali, işletme girişinde bahçemizde tır ve büyük ağaçların manevra ve çalışma alanı için döşediğimiz kilit taşı ve su hidroforunu korumak için etrafına ördüğümüz sadece 15 metrekare tuğla belediye ekiplerince tutanak altına alınmış ve örneği olmayan bir şey yaşanmıştır. Haberde sözü geçilen iki katlı ahşap yapı değil tiny house. Ve o taşınır yapı bize ait değil. Ayrıca tutanak tarihi de 4. aya ait. Gelin bakalım tüm mevzuat ve kanunlara uygun yapılmış işletmemizde ne ahşap yapı, ne de tiny house var mıdır.”

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0