AK Partili Çankırı’dan hayvanseverlere 'geri dönüşüm' müjdesi

AK Parti İzmir Milletvekili ve Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Ceyda Bölünmez Çankırı, Buca Kaymakamı Mahmut Nedim Tunçer’i, Hayvan Arama Kurtarma Derneği Başkanı Sibel Altun, AK Parti Buca İlçe Başkanı Hakan Kalfaoğlu ve Buca Belediye Meclis Üyesi Ekrem Gündoğdu ile ziyaret etti.

AK Partili Çankırı’dan hayvanseverlere 'geri dönüşüm' müjdesi

Çankırı, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından Buca’da tahsis edilen arazide kurulacak olan geri dönüşüm merkezinde, gıda atıklarının can dostlarına mama olarak geri dönüştürülmesinin hem ülkeye, hem de hayvanseverlere ekonomik katkı sağlayacağının altını çizdi.

Gıda atıkları geri dönüşüm merkezi kurulması hedeflenen, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından Buca’da tahsis edilen arazide gerçekleştirdikleri incelemeler akabinde açıklamalarda bulunan Bölünmez Çankırı; ‘‘Öncelikle bir hayvan sever olarak içinde bulunmaktan oldukça heyecan duyduğum bir proje olduğunu ifade etmek istiyorum. Hayvan Arama Kurtarma Derneği Başkanı Sibel Altun ile gerçekleştirdiğimiz ilk görüşmeden sonra atıkların geri dönüştürülerek hayvan dostlarımıza mama olması fikri beni cezbetti. İsrafın önlenmesi, kaynakların verimli kullanılması, atık miktarının azaltılmasını hedefiyle ‘Sıfır Atık’ projesi kapsamında gıda üretimi yapan işletmelerden kaynaklı gıda atıkları ile yemekhane ve restoranlarda oluşan yemek atıklarını ısıl işleme tabi tutarak kedi ve köpek maması üretme hedefiyle çalışmalarımıza başladık. Bu kapsamda, herhangi bir ticari amaç gütmeden gönüllülere ücretsiz mama desteği sağlamak üzere üretim yerini kurmak ve üretim faaliyetimizi gerçekleştirmek için bir yere ihtiyaç duymaktaydık. Başvurularımız ve görüşmelerimiz çerçevesinde Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanlığımız tarafından Buca’da tahsis edilen arazide Buca Kaymakamlığımız ile beraber üretim yerini kuracağız.’’ ifadelerini kullandı.

‘‘Hem ülkemize hem de hayvan severlerimize ekonomik fayda sağlayacak’’

Bölünmez Çankırı, hayvan severlere mama alımı noktasında ekonomik olarak katkı sağlayacağını anlatarak, şöyle konuştu: ‘‘Bu projeyle şehrimizde ilk kez tüketim fazlalığı olan yiyeceklerin ‘Sıfır Atık’ ve ‘Sürdülebilir Geri Dönüşüm’ yöntemleriyle değerlendirilmesini sağlamış olacağız. Kamu kurum ve kuruluşlarının sokak hayvanlarının beslenmesine sağladığı maddi kaynakları azaltarak, bütçelerini barınma ve veterinerlik hizmetleri konusunda daha fazla kullanmalarına vesile olarak hayvan dostlarımız adına önemli bir kazanım elde edeceğiz. Bu durum aynı zamanda hayvan sahiplerine mama alımı noktasında ekonomik olarak katkı sağlamış olacak. Bir diğer önemli husus ise kuru mamaların üretiminde kullanılan bazı ham maddeler yurt dışından gelmekte. Projemizle birlikte ülkemizde üretilecek olan mamalar milli servete ufakta olsa katkı sunarak yurtdışından mama ham maddesi ithalatını minimuma düşürmeye yarayacak. Tek bir hedefle kurulacak olan bu dönüşüm ve üretim faaliyeti merkezi uzun vadede birçok konuda önemli kazanımlar elde etmemizi sağlayacak. Şimdiden hayvan dostlarımıza, hayvan severlerimize, şehrimize ve ülkemize hayırlı olsun. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.’’

"CHP'li belediyelerde bu işe sıra bile gelmez"

Yerel yöneticilerin şehirlerindeki hayvanların haklarına da sahip çıkması gerektiğini vurgulayan Bölünmez Çankırı, ‘’Şehirlerimizi daha yaşanabilir hale getirmek için var gücümüzle çalışıyoruz, çalışmalıyız. İnsana yatırım yaparken bizlerle aynı kaderi paylaşan hayvan dostlarımızı bir kenara bırakmak yanlış olur. Onların haklarının da savunulması gerekiyor. Bu işin öncelikli çözümü yerel yöneticiler, belediyelerden geçmeli. Özellikle barınaklar sorununu hep birlikte aşmamız gerekiyor. Ama maalesef daha kendi şehirlerinin yolunu yapmaktan, çöpünü toplamaktan, suyunu akıtmaktan, kanalizasyon ve su giderlerinin altyapısını inşa etmekten aciz CHP'li belediyelerde bu işlere sıra bile gelmiyor. Öncelikle sahipsiz hayvanların yerinin sokaklar değil, barınaklar olduğunu unutmamalıyız. Barınak konusunu hep birlikte aşmamız gerekiyor. Böylelikle hem vatandaşlarımızın sahipsiz hayvanların yol açacağı tehditlerin ortadan kalkmasını sağlamış hem de bir can olan hayvanlara karşı sorumluluğumuzu yerine getirmiş oluruz. Tabi bu konuyu kendisine dert edinenlerden birisi olan Bayındır Belediye Başkanımız Uğur Demirezen ile HAK Başkanı Sibel Altun’un bir araya gelmesine vesile olduk. Bayındır Belediyemizin uzun zamandır planladığı ve hayata geçirmeye gün saydığı hayvan barınağı projesinin yanına gıda atıkları geri dönüşüm merkezi de ekleyeceğiz. Böylelikle İzmir’de bir ilki gerçekleştirmiş olacağız. Ayıca kurulan bu barınaklar Hayvan Arama Kurtarma Derneği bünyesinde kurulan HAK-TİM; afet ve afet sonrasında kurtarılan hayvanların tedavisi, bakımı ve beslenmesi ile yine şehir ve yaban hayatında mevsim şartlarında yiyecek bulamayan hayvanların besin ihtiyaçlarının karşılanmasına yardımcı olacak.’’ şeklinde konuştu.

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0