AK Parti İzmir rezerv alandaki konutlar için tarih verdi!

AK Parti İzmir İl Çevre, Şehircilik ve Kültür Başkanı Deniz Doğan, depremin birinci yıl dönümünde yaptığı açıklamada, ağır hasarlı ve acil yıkım kararı soncunda bugün itibariyle toplam 392 adet bina yıkıldığını belirterek, ‘’TOKİ tarafından hazırlanan 7 Proje alanında, toplam 1701 bağımsız bölüm inşaatları devam ederken, evler peyder pey hak sahiplerine teslim edilmeye başlanacak.

AK Parti İzmir rezerv alandaki konutlar için tarih verdi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca Rezerv Yapı Alanı’nda ise 8110 konut yapılması planlandı ve çalışmalar hızla sürerken, yıl sonu itibari ile biten dairelerde hak sahiplerine teslime edilmeye başlanacak.’’ dedi. Deniz Doğan, ‘’Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde, AK Parti kurulduğu günden bugüne, çevre merkezli şehirciliği ve depreme hazırlığı bir milli güvenlik meselesi olarak görmüştür.'' dedi.

İzmir Seferihisar açıklarında, 30 Ekim 2020’de, 6.6 büyüklüğünde, meydana gelen deprem afeti ile ilgili AK Parti İzmir İl Çevre, Şehircilik ve Kültür Başkanı Deniz Doğan, depremin birinci yıl dönümünde, AK Parti hükümetinin yaptığı çalımalar hakkında detaylı bilgi verdi. Depremde, yoğunluklu olarak Seferihisar, Bayraklı ve Bornova ilçelerinin etkilendiğini belirten AK Partili Doğan, AFAD (Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı) tarafından yürütülen çalışmalarda hızlı ve etkin yol alındığını ifade ederek, ‘’Depremin ilk anından sonra harekete geçen AFAD ekipleri önce enkaz altında kalan vatandaşlarımızın kurtarılması için diğer kamu-kurum ve kuruluşları ile çalışma başlattı. Deprem sonrası evlerine giremeyen vatandaşlarımızın barınma ihtiyacı için önce 3 bin 20 çadır ivedi bir şekilde kuruldu. Ardından konteyner kent devreye girmiş ve 499 konteynerden oluşan Geçici Konaklama Merkezi hayata geçirdi. AFAD tarafından 70 milyon TL, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından 54 milyon TL nakdi yardım; çeşitli kamu kurum kuruluşlar tarafından 60 milyon TL ayni yardım olmak üzere toplamda 184 milyon TL tutarında yardım yapıldı. Depremin yaraları devlet kurumlarımızın birimleri ile en kısa sürede sarılmaya çalıştı.’’ dedi.

Bir yıl içinde konutlar yapıldı

Hasarlı evler konusunda da kısa sürede çalışmaların yapıldığını belirten Doğan, ‘’Yapılan ‘Hasar Tespit Çalışmaları’ kapsamında, bugüne kadar 213 bin 782 adet binada hasar tespit çalışması yapılırken; Ağır hasarlı bina sayısı 629, orta hasarlı bina sayısı 605, az hasarlı bina sayısı 7.764, hasarsız bina sayısı 175.431 olarak hasar tespit çalışmaları tamamlanmıştır. İlk hasar tespitler sonrasında, 40 adet bina can ve çevre güvenli açısından çok riskli olduğu için acil yıkım kararı alınmış ve yıkılmıştır. 31 adet binada riskli yapı tespiti yapılarak yıkım kararı alınmış ve yıkılmış olup, ilk etapta toplam 71 adet bina yıkılmıştır. Ağır hasarlı ve acil yıkım kararı soncunda bugün itibariyle toplam 392 adet bina yıkılmıştır.  Bayraklı ilçesi sınırları içerisinde deprem sonucu çöken veya ağır hasar gören yapıların yoğunluklu bulunduğu alanlar, 6306 sayılı kanun uyarınca Çevre ve Şehircilik Bakanlığının Olur'ları ile Proje Alanı olarak belirlenmiş olup, imar planı değişiklikleri TOKİ tarafından hazırlanarak Mekansal Planlama Genel Müdürlüğünce onaylanmıştır. 7 Proje alanında toplam 1701 bağımsız bölüm için Şubat 2020 içerisinde başlanan inşaatlar, devam etmektedir. Depremin yıl dönümünden itibaren ilk teslimler, peyder pey gerçekleştirilmeye başlanacak.''

Rezerv alandaki konutların yapımına hızlı bir şekilde devam ediliyor

Bayraklı'daki Şehir Hastanesi yanına yapılan Rezerv alandaki konutlar hakkında da bilgi veren AK Parti İzmir İl Çevre, Şehircilik ve Kültür Başkanı Deniz Doğan, ‘’Bayraklı İlçesinde, yaklaşık 375 hektarlık alan 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun uyarınca Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca 'Rezerv Yapı Alanı' olarak ilan edilmişti. Alanda ilk etapta 3649 adet konut inşaatı için ihale yapıldı ve inşaatlar devam ediyor. Yıl sonuna ilk teslimlerin yapılacağı planlanan rezerv alan içerisinde toplam 8110 konut yapılması planlanıyor.’’ dedi.

Çevre merkezli şehirciliği ve depreme hazırlığı milli güvenlik meselesi olarak gördük

İzmirlilerin talepleri doğrultusunda, devletin her birimi ile deprem sonrası çalışmaların hız kesmeden devam ettiğinin altını çizen Deniz Doğan, ‘’Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde, AK Parti kurulduğu günden bugüne, çevre merkezli şehirciliği ve depreme hazırlığı bir milli güvenlik meselesi olarak görmüştür. Kentsel dönüşüm ve milletimize sağlıklı yaşam alanları kazandırma konusunda çok önemli çalışmalar yapmıştır. Yine AK Parti 2023’e giden yolda, yeni belirlediği Yeşil Kalkınma Devrimi vizyonuyla milletimize sağlıklı ve modern yaşam alanları oluşturma hedefine kararlılıkla ilerlemektedir.’’ dedi.

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0