10 Kasım hüznü İzmir’i sardı

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ölümünün 84. yıldönümünde İzmir’in ilçelerini hüzün sardı. Saat 09.05'te, çalan sirenle birlikte vatandaşlar saygı duruşuna geçti ve kentte hayat 2 dakikalığına durdu.

10 Kasım hüznü İzmir’i sardı

 Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikal edişinin 84. Yılında İzmir’de anıldı.

Karşıyaka'da yaşam, 9'u 5 geçe durdu

Yüzlerce vatandaşın katıldığı Hükümet Konağı önündeki törende Atatürk Anıtı’na çelenkler sunuldu. Saatler 09.05’i gösterdiğinde hem tören alanındaki katılımcılar hem de cadde ve sokaklardaki vatandaşlar, Ulu Önder Atatürk için saygı duruşuna geçti. 1 dakikalık saygı duruşu boyunca Karşıyaka’da yaşam, adeta durdu. Siren ve korna sesleri ilçenin dört köşesinde yankılanırken, duygu dolu anlar yaşandı.

 Öte yandan ilk kez Karşıyaka Belediyesi tarafından düzenlenen VR gözlüklerle sanal Anıtkabir turunun ilki gerçekleştirildi. 

Buca’dan Ata'ya saygı duruşu

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 84’inci yıl dönümünde Buca’da saygı ve minnetle anıldı. Saatler 09.05’i gösterdiğinde Buca’nın dört bir yanında hayat durdu.

Anma programına Buca Kaymakamı Mahmut Nedim Tunçer, Buca Belediye Başkanı Av. Erhan Kılıç, gaziler, sivil toplum kuruluşları ve çok sayıda Bucalı katıldı.

Bayraklı’da hayat iki dakika durdu!

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete irtihalinin 84’üncü yıl dönümünde Bayraklı’da da törenlerle anıldı. Saat 09.05’te hayat iki dakikalığına durdu. Sevgi Yolu’nda açılan 150 metrelik dev bayrak, duygu dolu anların yaşanmasına neden oldu.

Güzelbahçe Ata'sını andı

Atatürk Mahallesi Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı önünde toplanan Güzelbahçe Kaymakamı Bülent Bayraktar, Garnizon Komutanı Topçu Albay Rizvan Çiper, Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, muhtarlar, siyasi partilerin başkan ve yöneticileri, sivil toplum kuruluşlarının başkan ve yöneticileri, öğretmen, öğrenci ve vatandaşlar Atası’nın huzuruna çelenk sundu. 

Saat 09:05’i gösterdiğinde ise zaman durdu ve genç yaşlı herkes saygı duruşunda bulundu. Çelenk sunumu ve saygı duruşunun ardından Güzelbahçe Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi Tuncel Kurtiz Konferans Salonu’nda Atatürk’ü anma programı gerçekleştirildi.

Narlıdere 10 Kasım'da tek yürek Ata'sını andı

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, aramızdan ayrılışının 84.yılında Narlıdere’de gerçekleştirilen törenlerle anıldı. Saat 09.05’te tüm Türkiye’de olduğu gibi Narlıdere’de de Ulu Önder için 2 dakikalığına hayat durdu. Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, “İlelebet yaşayacak Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü aramızdan ayrılışının 84. yıl dönümünde sevgi, saygı ve sonsuz bir özlemle anıyoruz” diye konuştu.

Büyük Önderimiz Atatürk Bornova’da saygı, sevgi ve özlemle anıldı

Bornovalılar Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü aramızdan ayrılışının 84. yılında saygı ve özlemle andı. Bornova Belediyesi, 10 Kasım Anma Haftası Etkinlikleri kapsamında “Türkülerle Atatürk Konseri” düzenledi, “Atatürk’ü Anma Sergisi” açtı. Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ “Mustafa Kemal Atatürk hiçbirimizin kalbinde ölmedi. Bizler, gençler, kadınlar bu ülkede hep beraber onu her zaman yaşatacağız ve önümüzdeki yıl Cumhuriyetimizin 100. Yılını hep beraber kutlayacağız” dedi.

Karabağlar Atatürk'ü Sinan Meydan söyleşisiyle andı

Karabağlar Belediyesi, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü aramızdan ayrılışının 84. yılında, Tarihçi Yazar Sinan Meydan’ın “Atatürk’ü Anlamak” başlıklı söyleşisiyle andı. Eğit-Der İzmir Şubesi ve Atatürkçü Düşünce Derneği Karabağlar Şubesi katkılarıyla düzenlenen etkinlik, Yıldız Kenter Kültür ve Sanat Merkezi (YKSM) Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği ve salona sığmadıkları etkinlikte Meydan, Atatürk’ü tüm yönleriyle, 2 saati aşkın sürede anlattı. Meydan, Mustafa Kemal’in ulusuna ve vatanına olan bağlılığını vurgulayarak, “O, en zor koşullarda bile umudunu hiç kaybetmedi” dedi. Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu da, Atatürk’ün düşüncelerinin Cumhuriyet var oldukça yaşayacağını vurguladı.

Çeşme Ata’sını andı

Çeşme Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen Anma etkinliğine Çeşme Kaymakamı Mehmet Maraşlı, Çeşme Belediye Başkanı M.Ekrem Oran, Çeşme İlçe Emniyet Müdürü Tolga Özel, ilçe protokolü, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütleri, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Menemen'de 10 Kasım anması

Belediye personelinin de yer aldığı ve duygusal sahnelere yer verilen kısa filmi Menemen Belediye Başkan Vekili Aydın Pehlivan bizzat seslendirdi. Pehlivan, duygu dolu anlar yaşatan filmde “Değişmeyen tek şey Aziz Türk Milletine bıraktığın Türkiye Cumhuriyeti ve gidişiyle kalbimizde bıraktığı sızı…” diye sesleniyor. 

Urla Ata’sını andı

Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Urla Cumhuriyet Meydanı’nda da gerçekleştirilen tören ile anıldı. Urlalılar, meydanı hınca hınç doldurdu. Saat 09:05’te, ilçede 2 dakika boyunca ulu önder için saygı duruşunda bulunuldu. Tören sırasında bazı vatandaşlar gözyaşlarına hakim olamadı.

Törene; Urla Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Murtaza Dayanç, Garnizon Komutanı Deniz Albay Hüseyin Çoban, Urla Cumhuriyet Başsavcısı Ali Armağan Karaca, Urla Emniyet Müdürü İsmail Duman, askerleri erkan, kurum müdürleri, siyasi partilerin ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, gaziler ve şehit yakınları katıldı.

Çiğlili gençler Atatürk’ü anlatıyor

Çiğli Belediyesi Gençlik Tiyatrosu, ülkemizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü vefatının 84. yıl dönümünde düzenleyeceği tiyatro gösterimi ile anacak.

Güncelleme Tarihi: 10 Kasım 2022, 13:38

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0