Konak Engelsiz Yaşam Köyü’nde yeni yıl partisi

Yeni yıl neşesi engel tanımadı, en özel yeni yıl kutlaması Konak Belediyesi’nin hizmete açtığı Konak Engelsiz Yaşam Köyü’nde yapıldı.

Konak Engelsiz Yaşam Köyü’nde yeni yıl partisi

Engelsiz Yaşam Köyü’ndeki öğrencilerle bir araya gelen ve yeni yıl dileklerini ileten başkan Batur, “2023 yılı Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün bize emanet ettiği cumhuriyetimizin 100’üncü yıldönümü. Bizim için çok büyük anlam taşıyor. Onun bize emanet ettiği cumhuriyete ve onun ilkelerine bağlı yönetim anlayışımızla 2023’ü büyük bir coşkuyla karşılayacağız. Artık her şeyin çok güzel olduğu bir ülkede yaşamak istiyoruz. Yeni yıl kutlu olsun, her şey çok güzel olsun” dedi.

Konak Engelsiz Yaşam Köyü’nde, Çiğli Ataşehir Lions Kulübü organizasyonuyla yeni yıl kutlaması düzenlendi. Konak Engelsiz Yaşam Köyü öğrencilerinin doyasıya eğlendiği etkinliğe ev sahibi Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Çiğli Ataşehir Lions Kulübü Başkanı Berrin Taşer Şahin ve kulüp üyeleri, PDG Esengül Erkan, PDG Ziya Nazlı ve eşi, Engelli Bireyleri Koruma ve Eğitim Vakfı (EBKOV) yöneticileri ve çalışanları, Ahbap Derneği üyeleri, Konak Engelsiz Yaşam Köyü eğitmenleri, öğrencileri ve velileri katıldı. Birbirinden güzel etkinliklere sahne olan yeni yıl kutlamasında Konak Engelsiz Yaşam Köyü müzik atölyesi öğrencileri seslendirdikleri Haluk Levent şarkılarıyla büyük alkış aldı. Yine öğrencilerin hazırladığı, rengarenk kıyafetleriyle göz dolduran dans gösterisi de izleyenlerden tam not aldı.

Batur: Hedefimiz burada yapılan çalışmayı daha da büyütmek

Başkan Batur konuşmasında, “2023’e girerken bu güzel etkinlikte sizlerle beraber olmaktan son derece mutlu oldum. Konak Engelsiz Yaşam köyü, yaptığımız en güzel işlerden bir tanesi. Yollar, kaldırımlar yapıyoruz, binalar inşa ediyoruz ama en önemlisi burada yaptığımız çalışmalar. Özellikle engelli çocuklarımıza ve ailelerine hizmet etmek, onların sıkıntılarının aşılması için çaba harcamak, onların yanında olmak, buraya geldiğinde yürümeyen çocuklarımızın yürüdüğünü görmek bizlere çok büyük mutluluk veriyor. Bizlere güvenen ve çocuklarını bizlere emanet eden velilerimize çok teşekkür ediyorum. Hedefimiz burada yapılan çalışmayı daha da büyütmek. Daha fazla engelli bireyin, çocuğumuzun buradan faydalanmasını sağlamak. Bu konuyla ilgili çalışmalarımıza başladık” dedi. 

“2023 yılında her şeyin çok güzel olduğu bir ülkede yaşamak istiyoruz”

Batur konuşmasının devamında, “2020, 2021, 2022 yılları zor geçti. Özellikle pandemi nedeniyle sağlık açısından çok zordu, arkasından ekonomik buhran ve kriz gibi sıkıntılı süreçler yaşadık. Ama 2023 yılı Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün bize emanet ettiği cumhuriyetimizin 100’üncü yıldönümü. Bizim için çok büyük anlam taşıyor. Onun bize emanet ettiği cumhuriyete ve onun ilkelerine bağlı yönetim anlayışımızla 2023’ü büyük bir coşkuyla karşılayacağız. İnanıyorum ki 2023 Türkiye’de ve dünyada bulaşıcı hastalıkların ortadan kalktığı, barışın egemen olduğu, özellikle ülkemizdeki ekonomik krizin sona erdiği bir yıl olur. Artık her şeyin çok güzel olduğu bir ülkede yaşamak istiyoruz.  Yeni yıl kutlu olsun her şey çok güzel olsun” ifadelerine yer verdi.  

“Mutlu, sağlıklı yıllarımız olsun”

Etkinlik açılışında EBKOV Yönetim Kurulu Üyesi Avni Ersoy, etkinliğe emeği geçenlere vakıf adına teşekkürlerini iletti. Konak Engelsiz Yaşam Köyü Kurum Müdürü Aslı Kureta ise artık herkesin tanıdığı, yürümeyi Engelsiz Yaşam Köyü’nde öğrenen ilk öğrenci olan minik Ege Şen’e atıfta bulunduğu konuşmasında “EBKOV ailemin kalbinde, aklında, küçücük bedeniyle büyük sorunlar karşısında bize asla pes etmememiz gerektiğini öğreten, koca yürekli, soyadı gibi şen bir Ege var. Gelecek günlerin, onunla ve tüm çocuklarımızla, hepimiz için güzel geçmesini diliyorum. Mutlu, sağlıklı yıllarımız olsun” dedi.

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0