İzmir derbisinde zafer Göztepe'nin

Spor Toto 1'inci Lig'de Göztepe, galibiyet hasretine İzmir derbisinde son verdi ve Altınordu'yu tek golle yenerek 3 puanın sahibi oldu. Öte yandan maçın 47'nci dakikasında Kürşad kırmızı kart görüp Altınordu'yu eksik bıraktı.

İzmir derbisinde zafer Göztepe'nin

Spor Toto 1. Lig'in 6. haftasında Göztepe, sahasında Altınordu ile karşı karşıya geldi. Gürsel Aksel Stadyumu'nda oynanan mücadeleyi Göztepe 1-0'lık skorla kazandı.

Karşılaşmada ev sahibi ekibe galibiyeti getiren golü Yasin Öztekin 82. dakikada penaltıdan attı.

Öte yandan Altınordu'da Kürşad Sürmeli, karşılaşmanın 47. dakikasında doğrudan kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı.

Ligde 4 maç sonra kazanan Göztepe puanını 8'e çıkardı. Galibiyet hasreti 5 maça çıkan Altınordu ise 3 puanda kaldı.

Ligin bir sonraki haftasında Göztepe, Pendikspor deplasmanına gidecek. Altınordu, sahasında Ankara Keçiörengücü'nü ağırlayacak.

Maçtan dakikalar

9. dakikada ceza sahası içi sağ çaprazında topla buluşan Hüsamettin’in şutu, savunmaya çarparak kornere çıktı.

29. dakikada Yasin’in pasıyla savunma arkasına sarkan Hüsamettin, kale sahası içi sol çaprazında topa dokundu. Top son anda kalecide kaldı.

57. dakikada sağ kanatta topla buluşan Mesut Emre’nin ortasında topla buluşan Yasin Öztekin’in kafa vuruşu az farkla auta gitti.

78. dakikada savunma arkasına sarkan Yasin Öztekin, ceza sahasına girdi. Yasin’in sert vuruşu son anda kalecide kaldı.

80. dakikada Tijanic, ceza sahası içinde Rıdvan’ın müdahalesiyle yerde kaldı. Hakem penaltı noktasını gösterdi.

82. dakikada penaltı vuruşunu kullanan Yasin Öztekin, topu kalecinin solundan ağlara gönderdi. 1-0

Stat: Gürsel Aksel

Hakemler: Muhammet Ali Metoğlu xx, Gökhan Memişoğlu xx, Bersan Duran xx

Göztepe: Ekrem Kılıçarslan xx, Emir Ortakaya xx, İsmail Köybaşı xx, Dino Arslanagic xx, Mesut Emre Kesik x (Tarık Çamdal dk. 76 x), Yasin Öztekin xx, Emre Çolak xx (Romal Palmer dk. 87 ?), Yalçın Kayan xx (Ali Akman dk. 76 x), David Tijanic xx, Hüsamettin Yener x (Marko Kvasina dk. 58 xx), Ajdin Hasic x (Kenneth Obinna Mamah dk. 46 xx)

Yedekler: Arda Özçimen, Marko Mihojevic, Erhan Gottwalt, Yunus Emre Gedik, Tuğbey Akgün

Teknik Sorumlu: Sadık Ahmet Balcı

Altınordu: Ali Emre Yanar xx, Erdi Dikmen xx, Volkan Fındıklı xx (Rahmi Salih Kaya dk. 86 ?), Kubilay Aktaş xx, Muzaffer Kocaer xx (Emre Oymak dk. 69 x), Ali Dere x (Yusuf Can Esendemir dk. 46 xx), Emircan Gürlük xx, Safa Kınalı x (Metehan Yılmaz dk. 52 xx), Rıdvan Koçak xx, Kürşad Sürmeli x, Ahmet Dereli x (Bertuğ Bayar dk. 69 x)

Yedekler: Arif Şimşir, Yusuf Arslan, Furkan Metin, Hasan Hüseyin Acar, Ahmet İlhan Özek

Teknik Direktör: Ufuk Kahraman

Gol: Yasin Öztekin (dk. 82 pen.) (Göztepe)

Kırmızı kart: Kürşad Sürmeli (dk. 47) (Altınordu)

Sarı kartlar: Yasin Öztekin (Göztepe), Ahmet İlhan Özek (Altınordu)

Sadık Ahmet Balcı: Milli araya 3 puanla girdiğimiz için çok mutluyuz

Göztepe Teknik Sorumlusu Sadık Ahmet Balcı, İzmir derbisinde Altınordu’yu 1-0 yendikleri maçın ardından yaptığı açıklamada, önemli bir galibiyet aldıklarını, milli araya da 3 puanla girdikleri için çok mutlu olduklarını söyledi.

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Göztepe'nin teknik sorumlusu Sadık Ahmet Balcı, "Penaltıyla bile öne geçmiş olsak, yine de bizim için önemli bir galibiyetti. Ancak özellikle ilk yarıda bunu sahaya yansıtmakta biraz zorlandık ama yine de oyuncularımıza özellikle rakip eksik kaldığında bile sakin kalmalarını, oyun planına sadık kalmalarını söyledik. Penaltıyla bile öne geçmiş olsak, yine de bizim için önemli bir galibiyetti. Çünkü oyuncularımız 90 dakika boyunca istekli, arzulu ve planımıza sadık kalmaya çalıştı. Milli araya da 3 puanla girdiğimiz için çok mutluyuz” dedi.

Ufuk Kahraman: 10 kişi kalmamız farklı kurgulara dönmemize sebep oldu

Altınordu Teknik Direktörü Ufuk Kahraman, 1-0 yenildikleri Göztepe maçının ardından yaptığı açıklamada, derbiyi kaybettikleri için üzgün olduklarını söyledi.

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Altınordu Teknik Direktörü Ufuk Kahraman, “İkinci yarıya neredeyse 10 kişi başladık. Erken bir kırmızı kart gördük, tabi bu doğru karar mı, izleyemedim. Hakemlerle ilgili çok fazla konuşmayacağım. Yüksek bir tempoda oynanan maçta seyirci baskısı vardı. Göztepe'nin 15 dakikada bir baskı yapacağını biliyorduk seyircisiyle beraber ama oyuncularım bu tempoyu çok iyi kaldırdı, çok sakin kaldılar. İkinci devreye daha önde başlayarak oynamak istiyorduk ama 10 kişi kalmamız, farklı kurgulara dönmemize sebep oldu. On kişi kaldıktan sonra diziliş anlamında 5-3-1'e dönüp özellikle merkez bölgeyi kapatmaya çalıştık. Bunda da başarılı olurken hiç hesapta olmayan bir penaltı oldu. Tabii onu da görmek lazım ama penaltı olduğunu söylüyorlar. Golden 4-3-2'ye dönerek ön alan baskısı yapmaya çalıştık ki, iki tane duran toptan pozisyonlarımız oldu. Maçı beraberliğe de getirebilirdik ama futbolcularımı mücadelelerinden dolayı kutluyorum” diye konuştu.

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0