İzmir derbisinde zafer Altay'ın

Spor Toto Süper Lig’in 24. haftasında oynanan İzmir derbisinde Altay, deplasmanda Göztepe’yi 2-0 mağlup etti.

İzmir derbisinde zafer Altay'ın

Siyah-beyazlı takımın gollerini Deniz Kadah ve Thaciano kaydetti. Bu sonuçla Altay, Süper Lig’deki 16 maçlık galibiyet özlemine son verirken, Göztepe'nin 4 maçlık galibiyet serisiyse son buldu.

Süper Lig 24. hafta karşılaşmasındaki Göztepe-Altay maçı İzmir derbisine sahne oldu.

Serkan Özbalta yönetiminde ilk maçına çıkan Altay, derbide Göztepe’ye konuk olurken, siyah-beyazlılar, mücadeleyi 2-0 kazandı. 

Antalyaspor, Yeni Malatyaspor (D), Sivasspor ve Başakşehir’i (D) yenerek düşme hattından çıkan ve müthiş bir hava yakalayan Sarı-Kırmızılılar Gürsel Aksel Stadyumu'nda taraftarı önünde maça çok iyi başladı. 

İlk 20 dakikalık bölümde ikisi net olmak üzere birkaç pozisyon yakalayan Göz Göz, Altay'ı yarı sahasına hapsetse de Siyah-Beyazlılar bu baskıdan iyi savunmayla çıktı. 38'de Kazımcan'ın yerde kalmasıyla penaltı kazanan Altay, Deniz Kadah'ın 41. dakikada kullandığı penaltıyı gole çevirmesiyle soyunma odasına 1-0 önde gitti.

Büyük Altay ikinci devreye de hızlı başladı. 49'da Thaciano'nun golüyle fark 2'ye çıkarken, bu dakikadan sonra Nestor El Maestro'nun öğrencileri baskılarını artırdı. Ancak aradıkları golü bir türlü bulamayınca İzmir Derbisi'ni Altay 2-0'lık skorla kazandı.

Ligin ikinci yarısına çok iyi başlayan Göztepe’nin, Altay mağlubiyetiyle 4 maçlık galibiyet serisi son buldu. Bu sonuçla 27 puanda kalan Göztepe 15. sırada kaldı. Haftalar sonra kazanan ve ligde kalma umutlarını tazeleyen Altay ise 21 puana yükseldi ve 19. sırada yer aldı.

*Süper Lig'de en son 2003'te Göztepe stadında oynanan İzmir derbisini Altay aynı skorla kazanmıştı. O sezon iki ekip de Süper Lig'e veda etmişti.

ALTAY 136 GÜN SONRA KAZANDI

Karşılaşmadan 2-0 galibiyetle ayrılan Altay, ligde 16 maç sonra sahadan galibiyetle ayrıldı. Son galibiyetini 7. haftada Beşiktaş karşısında 2-1 alan siyah-beyazlı ekip, Göztepe maçına kadar 16 maçta 3 beraberlik ve 13 yenilgi yaşamıştı.

Son olarak 24 Eylül 2021 tarihinde 3 puan alan Altay, Göztepe karşısında kazanarak 136 gün sonra galibiyet hasretine son vermiş oldu.

Serkan Özbalta yönetimindeki ilk maçta sahadan galibiyetle ayrılan siyah-beyazlı ekibin üst üste 8 maçlık mağlubiyet serisi de sona erdi.

Deniz Kadah ilk golünü attı

Deniz Kadah, daha önce forma giydiği Göztepe'ye karşı bulduğu golle bu sezon ilk kez skora katkı yaptı.

Takımının ikinci golünü kaydeden Thaciano ise bu sezon meşin yuvarlağı ikinci kez ağlarla buluşturdu.

Altay'ın ilk golünde takımına penaltı kazandıran Kazımcan Karataş, ikinci golde de pası veren isim oldu.

Göztepe 5 maç sonra kaybetti

Ligde 5 maçtır mağlup olmayan ve üst üste 4 galibiyeti bulunan Göztepe, Altay karşısında sahadan puansız ayrıldı. 27 puanda kalan Göztepe, averajla 15. sıraya geriledi.

Süper Lig'de Altay ile oynadığı son 9 karşılaşmada galibiyeti bulunmayan Göztepe, ligin ilk devresinde de rakibine 2-1 yenilmişti.

Obinna ve Arslanagic cezalı

Göztepe'de bu sezon 8. sarı kartlarını görerek cezalı duruma düşen Obinna Nwobodo ile Dino Arslanagic, 14 Şubat Pazartesi günkü Atakaş Hatayspor müsabakasında forma giyemeyecek.

Öte yandan, müsabakayı 17 bin 920 futbolseverin tribünlerde takip ettiği duyuruldu

İzmir’in iki köklü kulübünün mücadele edeceği maç öncesinde her iki takım futbolcuları da ısınmaya Türkiye ayağının 8 Mayıs Pazar günü saat 14.00’te İzmir’de gerçekleştirileceği “Wings fot Life Wold Run”a herkesi davet eden bir pankartla çıktı. Etkinlik, omurilik felcinin tedavisine yönelik araştırmalara fon sağlamak amacıyla tüm dünyada aynı anda yapılacak.

Maçtan dakikalar 

2. dakikada sol kanattan gelişen Göztepe atağında Halil’in kale önüne çevirdiği topa dokunan Ndiaye’nin pozisyonunda kaleci Lis, topu ayaklarıyla kurtardı. Pozisyonun devamında savunma topu uzaklaştırdı.

16. dakikada ceza sahası dışı sağ çaprazından serbest vuruş kullanan Göztepe’de, Berkan’ın ortasına Wilker dokundu, kaleye yönlenen topu kaleci Lis uzanarak kurtardı.

18. dakikada orta alandan yüklenen Göztepe’de, Soner’in pasıyla beraber savunmadan sıyrılıp topa vuran Di Santo’nun şutu kalenin solundan az farkla auta çıktı.

36. dakikada Altay’da Zeki, atağa çıkmak isterken topu Berkan’a kaptırdı. Kalecinin önde olduğunu gören Berkan, yaklaşık 30 metrede kaleye sert bir şut gönderdi ancak top kalenin sağ üst tarafından oyun alanını terk etti.

39. dakikada Göztepe ceza sahası içinde gelişen pozisyonda topa yönelen Kazımcan, kaleci İrfan Can’ın müdahalesiyle yerde kaldı. Hakem Sarper Barış Saka, VAR'a giderek penaltı kararı verdi.

42. dakikada kazanılan penaltı vuruşunda topun başına geçen Deniz, kalenin sağında topu filelere gönderdi. 0-1

İkinci yarı

49. dakikada orta alandan yüklenen Altay’da, Kazımcan ile verkaç yapan Thaciano, ceza sahası içinde penaltı noktasına yakın bir yerden topu plase vuruşla kalenin sağından ağlarla buluşturdu. 0-2

51. dakikada sol taraftan Berkan’la köşe vuruşu kullanan Göztepe’de, Atınç ceza sahası içinde yükselerek topa kafa vuruşu yaptı ancak meşin yuvarlak kalenin solundan oyun alanını terk etti.

67. dakikada Göztepe ceza sahası içinde gelişen pozisyona Kappel, arka direğe ortaladı. Savunmayı aşan topla buluşan Özgür, yarım vole ile topu kaleye gönderdi, meşin yuvarlak sağ direğin dibinden az farkla auta çıktı.

88. dakikada Altay ceza sahasında yaşanan karambolde Halil topa sert vurdu, top direkten geri döndü. Tekrar topla buluşan Halil bir kez daha kaleyi yokladı ancak bu sefer de kaleci Lis gole izin vermedi.

Stat: Gürsel Aksel

Hakemler: Sarper Barış Saka, Samet Çavuş, Abdullah Bora Özkara

Göztepe: İrfan Can Eğribayat, Arslanagic (Dk. 88 Baku), Atınç Nukan, Angel, Kerim Alıcı, Obinna, Soner Aydoğdu (Dk. 72 Aytaç Kara), Berkan Emir (Dk. 72 Moubandje), Halil Akbunar, Di Santo (Dk. 64 Tijanic), Cherif Ndiaye

Altay: Lis, Tolga Ünlü, Björkander, Murat Akça, Özgür Özkaya (Dk. 70 Poko), Kappel (Dk. 82 Bamba), Thaciano (Dk. 82 Thiam), Zeki Yıldırım, Kazımcan Karataş (Dk. 86 Naderi), Rodriguez, Deniz Kadah (Dk. 86 Paixao)

Goller: Dk. 42 Deniz Kadah (Penaltıdan), Dk. 49 Thaciano (Altay)

Sarı kartlar: Dk. 43 Özgür Özkaya, Dk. 86 Zeki Yıldırım, Dk. 90+4 Lis (Altay), Dk. 45+2 Obinna, Dk. 58 İlhan Şahin (Sportif direktör), Dk. 78 Arslanagic, Dk. 90+4 Atınç Nukan (Göztepe)

Nestor El Maestro: "Diğer maçlardan daha acı bir skor"

Göztepe Teknik Direktörü Nestor El Maestro, Altay'a mağlup oldukları maçın ardından, bu mağlubiyetin diğer maçlardan daha acı bir skor olduğunu söyledi.

Göztepe'nin teknik direktörü Nestor El Maestro, maçtan sonra yaptığı değerlendirmede, çok üzgün olduklarını söyledi. Bu mağlubiyetin diğer maçlardan daha acı bir skor olduğunu belirten El Maestro, "Sızlanacak halimiz yok. Biz profesyoneliz, her maç 3 puan değerinde. İlk yarıda kendi oyunumuzu sahaya yansıttık. Kaçan şanslar için ağlamayacağız, bazen olabiliyor. Yediğimiz gol ve penaltı bizim için şanssız zamanlardı" dedi.

Serkan Özbalta: "Yukarıya doğru çıkmak için ateşin fitilini yaktık"

Altay Teknik Direktörü Serkan Özbalta, Göztepe'yi mağlup ederek kazandıkları 3 puanla yukarıya doğru çıkmak için ateşin fitilini yaktıklarını söyledi.

Altay'ın teknik direktörü Serkan Özbalta, müsabakadan sonra katıldığı basın toplantısında, kolay geçmeyeceğini bildikleri müsabakadan galip ayrıldıkları için mutlu olduklarını söyledi.

Rakiplerinin de son dönemde çok iyi bir oyun ortaya koyduğunu ve yukarı doğru bir ivmesinin olduğunu bildiren Özbalta, "Bulunduğumuz konumdan dolayı futbolcularımın özgüvenleri ve morali kötüydü. Bu işin kökeni moral. Moralin olmadığı bir durumda bu karşılaşmaya çıktık ama kısa sürede de olsa hiçbir şeyin bitmediğini futbolculara anlattık. Her şeyi sezon bittiğinde konuşabiliriz. O zaman konuşmanın daha kolay olduğunu anlattık. Kulaklarımızı söylenenlere kapatmamız gerektiğini ve 15 müsabakadan alnımızın aklıyla çıkabileceğimizi deklare ettik. Kazandığımız 3 puanla yukarıya doğru çıkmak için ateşin fitilini yaktık" dedi.

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0