İzmir'de gol düellosunu Altay kazandı

Spor Toto Süper Lig’in 27. hafta maçında Altay evinde Gaziantep FK'yı ağırladı.

İzmir'de gol düellosunu Altay kazandı

Gol düellosu şeklinde geçen mücadelede kazanan 3-2'lik skorla Altay oldu. Bu sonucun ardından ligin alt sıralarından kurtulma mücadelesi veren Altay 25 puana yükseldi. Gaziantep FK ise 36 puanda kaldı. Öte yandan Altay, yeni açılan Alsancak Mustafa Denizli Stadyumu’nda oynadığı 6. maçında ilk galibiyetini aldı.

Spor Toto Süper Lig’in 27. hafta maçında Altay, Gaziantep Futbol Kulübü'nü ağırladı. İlk yarısı 2-2 beraberlikle biten karşılaşmayı Altay 3-2 kazandı.

Alsancak Mustafa Denizli Stadı'nda oynanan mücadelenin 10. dakikasında ev sahibi ekip Thaciano'nun attığı golle 1-0 öne geçti.

18. dakikada Gaziantep FK, Alexandru Maxim'in penaltıdan attığı golle skoru eşitledi.

22'de Doğan Erdoğan, topu kendi ağlarına gönderdi ve İzmir ekibi maçta bir kez daha öne geçti: 2-1.

Bu golden 4 dakika sonra bir kez daha sahneye çıkan Alexandru Maxim durumu 2-2'ye getiren isim oldu.

İlk 45 dakika bu sonuçla tamamlandı.

51. dakikada Andre Poko, Altay'ın 3. golünü kaydetti. Kalan dakikalarda başka gol olmadı ve maç ev sahibi ekibin 3-2 üstünlüğü ile tamamlandı.

Bu sonucun ardından ligin alt sıralarından kurtulma mücadelesi veren Altay 25 puana yükseldi. Gaziantep FK ise 36 puanda kaldı.

Ligin 28. haftasında Altay, Karagümrük ile deplasmanda; Gaziantep FK ise sahasında Hatayspor ile karşılaşacak.

ALSANCAK STADI'NDA İLK GALİBİYET

Öte yandan Altay, yıllarca Türk futboluna hizmet verdikten sonra tekrar inşa edilen Alsancak Mustafa Denizli Stadı'nda ilk galibiyetini aldı.

Altay, geçtiğimiz Kasım ayında yapılan açılışla 7 yıl aranın ardından Alsancak Mustafa Denizli Stadyumu’na kavuşmuştu. Ancak siyah-beyazlı ekip iç sahada oynadığı maçlarda bir türlü galibiyete ulaşamamıştı.  Atakaş Hatayspor maçıyla tekrar futbolseverlere hizmet veren statta bu sezon 6. maçına çıkan Altay, aldığı 1 beraberlik ve 4 yenilginin ardından Gaziantep FK'yi 3-2'li skorla mağlup etti.

Siyah-beyazlı ekip, Gaziantep FK müsabakasına kadar Alsancak Mustafa Denizli Stadı'nda çıktığı müsabakalarda Atakaş Hatayspor, Trabzonspor, Aytemiz Alanyaspor ve İttifak Holding Konyaspor'a mağlup olup, Çaykur Rizespor'la berabere kalmıştı.

İç sahada en başarısız ekiplerden biri olan Altay, kendi evinde 8 maç sonra galip geldi.

Müsabakayı 4 bin 192 taraftar takip etti.

Maçtan dakikalar (İlk yarı)

10. dakikada Rodriguez ile sol taraftan korner kullanan Altay’da, savunmayı aşan topa arka direk önünde dokunan Thaciano, meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu. 1-0

15. dakikada Altay ceza sahası içinde gelişen pozisyonda Furkan’ın ortasında Pinares topa elle müdahale etti. Hakem VAR incelemesi sonrasında penaltı kararı verdi.

18. dakikada kazanılan penaltı atışında beyaz noktanın başına geçen Maxim, yerden plase vuruşla kalenin solundan topu ağlara gönderdi. 1-1

22. dakikada sol kanattan gelişen Altay atağında Rodriguez, çizgiye inerek topu kale önünde çevirdi. Kale önünde bulunan Doğan Erdoğan ters bir dokunuş yaparak, meşin yuvarlağı kendi filelerine yolladı. 2-1

26. dakikada orta alandan gelişen Furkan’ın savunma arkasına attığı uzun pasla ceza sahası yayı üzerinde topla buluşan Maxim, kaleciyi çalımlayarak sol çaprazdan meşin yuvarlağı ağlara gönderdi. 2-2

42. dakikada sol kanattan yüklenen Altay’da, Rodriguez’in pasıyla ceza sahası içinde topla buluşan Deniz Kadah, sol çaprazda bekleyen Pinares’i gördü. Topu alan Pinares, direkt kaleyi yokladı ancak meşin yuvarlak sağ kale direğinin yanında az farkla auta çıktı.

Maçtan Dakikalar (İkinci Yarı)

47. dakikada orta yuvarlakta gerçekleşen pozisyonda Altaylı Eric’ten topu kapan Figueiredo, yaklaşık 40 metre top sürerek kaleciyle karşı karşıya kaldı. Sağ ayağıyla plase vuruş yapan Figueiredo’nun şutunda, meşin yuvarlak sağ kale direğinin yanından oyun alanını terk etti.

51. dakikada orta alandan atak yapan Altay’da, Pinares’in savunma arkasına aşırttığı topa ceza sahası içinde dokunan Poko, meşin yuvarlağı kalecinin yanından ağlarla buluşturdu. 3-2

71. dakikada sağ kanattan yüklenen Gaziantep FK’de, Olkowski’nin çizgiye inerek ceza sahasına çevirdiği topa gelişine sert vuran Furkan’ın şutunda, meşin yuvarlak sol kale direğinin yanından az farkla auta çıktı.

86. dakikada sol kanattan atak yapan Altay’da Kazımcan, sağ çaprazdan hareketlenen Bamba’ya uzun pas gönderdi. Ceza sahası içi sağ çaprazından topla buluşan Bamba, kaleyi denedi ancak kaleci Günay, topu kornere çeldi.

Altay: 3 - Gaziantep FK: 2

Stat: Alsancak Mustafa Denizli

Hakemler: Yaşar Kemal Uğurlu, Serkan Olguncan, Serkan Çimen

Altay: Lis, Cebrail Karayel (Dk. 80 Tolga Ünlü), Murat Akça, Björkander, Naderi, Kappel (Dk. 68 Bamba), Poko, Thaciano, Rodriguez (Dk. 80 Kazımcan Karataş), Pinares (Dk. 80 Zeki Yıldırım), Deniz Kadah (Dk. 87 Ahmed Rayan)

Gaziantep FK: Günay Güvenç, Oğuz Ceylan (Dk. 46 Olkowski), Toşca (Dk. 62 Borven), Djilobodji, Caulker, Sagal, Furkan Soyalp, Doğan Erdoğan (Dk. 83 Vetrih), Maxim, Merkel (Dk. 46 Recep Niyaz), Figueiredo

Goller: Dk. 10 Thaciano, Dk. 22 Doğan Erdoğan (Kendi kalesine), Dk. 51 Poko (Altay), Dk. 18 (Penaltıdan) ve 26 Maxim (Gaziantep FK)

Sarı kartlar: Dk. 45+4 Toşca, Dk. 80 Maxim, Dk. 90+1 Günay Güvenç (Gaziantep FK), Dk. 60 Björkander, Dk. 90+1 Ahmed Rayan (Altay)

Serkan Özbalta: “Bulunduğumuz konumdan yukarı çıkma adına ciddi bir mesaj oldu”

Altay Teknik Direktörü Serkan Özbalta, sahalarında 3-2’lik skorla kazandıkları Gaziantep FK maçının ardından yaptığı açıklamada, “Bulunduğumuz konumdan yukarı çıkma adına ciddi bir mesaj oldu” dedi.

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında Altay Teknik Direktörü Serkan Özbalta, açıklamalarda bulundu.

Serkan Özbalta, “Ligin boyunun kısaldığı bu haftalarda bu maçta alınacak galibiyet bizim için çok önemliydi. Hafta içinde ciddi bir şekilde çalıştık. Oyuncular yorgun duruma düşecek kadar çalıştık. 1 aydır bir şeylerin temelini atmaya çalışıyoruz. Ligde kalacaksak da doğaçlama bir oyunla kalmamak istiyoruz. Sahada strateji ve planları olan bir oyuncu grubuyla kümede kalmak istiyoruz. Oyuncularım bugün istediklerimi büyük bölümde yaptı. Dünyada birkaç takım haricinde bu kadar uzun süre galibiyet görememiş bir takımın toparlanma süreci kolay olmuyor. Ama biz bunu fena götürmüyoruz diye düşünüyorum. Bulunduğumuz konumdan yukarı çıkma adına ciddi bir mesaj oldu. Önümüzde oynayacağımız çok maç var. Makas daraldı ama rakiplerimizle de maçlar oynayacağız. Bazı şeyler bizim elimize geçene kadar bu istikrarı devam ettirmek zorundayız. Bu haftaya kadar ligde kalma hesabına dahil edilmeyen Altay’ın artık hesaplara dahil oldu. Alabileceğimiz her maçta azami puanı almaya çalışacağız. Biz bu işi başarmak için elimizden gelenin fazlasını yapıyoruz. Tüm kulüp olarak umudumuz taze. Biz kırılma anını yaşayacağımız maça kadar bu seriyi götürmek istiyoruz“ dedi.

Erol Bulut: “Kendi elimizle maçı Altay’a hediye ettik”

Gaziantep FK Teknik Direktörü Erol Bulut, Altay deplasmanından aldıkları 3-2’lik mağlubiyetin ardından yaptığı açıklamada, “Kendi elimizle maçı Altay’a hediye ettik” dedi.

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında Gaziantep FK Teknik Direktörü Erol Bulut, açıklamalarda bulundu.

Erol Bulut, “Bugün istemediğimiz bir mağlubiyet aldık. Kendi elimizle maçı Altay’a hediye ettik. Bu Altay’ı küçümsemek değil, neticede onlar da 3 gol attı. Bizim kaçırdığımız pozisyonlara baktığımızda maçı erken bitirmemiz gerekiyordu. Hem ilk yarıda hem de ikinci yarıda pozisyonlarımız vardı. O yüzden bugün gol atmak istemedik“ diye konuştu.

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0