Göztepe üst üste 2. galibiyetini aldı

Süper Lig'in 21. haftasında düşme hattını yakından ilgilendiren maçta Göztepe, deplasmanda Yeni Malatyaspor'u 2-1 mağlup etti ve bu sezon ilk kez iki maç üst üste kazandı.

Göztepe üst üste 2. galibiyetini aldı

Göztepe'ye galibiyeti getiren goller Berkan Emir ve Lourency'den geldi. Yeni Malatyaspor'un tek golünü Mustafa Eskihellaç attı.

Süper Lig'in 21. haftasında düşme hattını yakından ilgilendiren maçta Yeni Malatyaspor, Göztepe'yi ağırladı. Göztepe 1-0 geriye düşmesine rağmen kritik mücadeleyi 2-1 kazanmayı başardı. Öte yandan karşılaşmada Göztepe'nin 2 golü VAR incelemesinin ardından iptal edildi.

Ev sahibi, 7. dakikada Mustafa Eskihellaç ile öne geçti.

15. dakikada Berkan Emir, penaltı golüyle cevap verdi.

İlk yarı 1-1'lik skorla tamamlandı.

73. dakikada Lourency, skoru Göztepe lehine çevirdi: 2-1.

Karşılaşmada başka gol olmayınca Göztepe, altın değerinde 3 puanı hanesine yazdırdı.

Süper Lig'de üst üste ikinci galibiyetini alan Göztepe puanını 21 yaptı. Ligin son sırasında yer alan Yeni Malatyaspor ise 15 puanda kaldı.

Süper Lig'de hafta içi Yeni Malatyaspor, Gaziantep FK'ya konuk olacak. Göztepe ise Sivasspor'u ağırlayacak.

Maçtan dakikalar (ilk yarı)

7. dakikada Yeni Malatyaspor Mustafa Eskihellaç'ın golüyle öne geçti. Hızlı hücumda Kenan Özer'in ara pasıyla savunma arkasına sarkan Mustafa sağ çaprazda ceza sahasına girdi ve kaleci ile karşı karşıya kaldı. Mustafa Eskihellaç, uzak köşeye çok güzel vurarak topu ağlarla buluşturdu: 1-0

13. dakikada Göztepe'nin sol kanattan kullandığı köşe vuruşunda ceza sahasında Sadık Çiftpınar, elle oynayınca maçın hakemi penaltıyı gösterdi.

15. dakikada Göztepe Berkan Emir ile beraberliği buldu. Göztepe'nin kazandığı penaltıda topun başına geçen Berkan Emir, topla kaleciyi ayrı köşelere gönderdi ve maça eşitlik geldi: 1-1

17. dakikada Göztepe'de sağ kanattan ceza sahasına doğru yerden gönderilen topa Ndiaye penaltı noktası üzerinde gelişine vurdu, kaleci Ertaç Özbir, gole izin vermedi.

22. dakikada Göztepe'de Kerim Alıcı'nın sağ kanattan ortasında Halil Akbunar, topa doğru hareketlendi ve kafa vuruşu ile topu ağlarla buluşturdu. Sonrasında yapılan VAR incelemesi ile ofsayt kararı verildi ve gol iptal edildi.

38. dakikada konuk ekipte Badu’nun sağ kanatta orta yaptığı Ndiaye bekletmeden pasını Berkan’a verdi. Berkan’ın ise gelişine vurduğu top auta çıktı.

Karşılaşmanın ilk yarısı 1-1 sona erdi.

Maçtan dakikalar (ikinci yarı)

48. dakikada Göztepe'de Nwobodo sol kanatta çok iyi çalımlarla hücuma çıktı ve topu Halil ile buluşturdu. Halil'in içeriye çevirdiği topu kaleci Sertaç kontrol etmeye çalışırken top ağlarla buluştu. Ancak sonrasında yapılan VAR incelemesiyle gol iptal edildi.

63. dakikada Yeni Malatyaspor'da Mounir Chouiar, sol kanatta aldığı topla merkeze doğru yöneldi ve önünü boşaltarak çok sert vurdu, top az farkla yandan auta gitti.

73. dakikada Göztepe'de öne geçti. Nwobodo sol kanatta topla birlikte çok iyi hücuma çıktı, ceza sahasına girmeden yerden ortasını yaptı. Lourency, iyi takip ederek topu ağlarla buluşturdu: 2-1

76. dakikada Yeni Malatyaspor'da Chouiar, ara pası ceza sahası sağ çaprazda kontrol etti ve şutunu çekti ancak top kaleye paralel olarak gitti ve dışarıya çıktı.

81. dakikada Yeni Malatyaspor’da ceza sahasının dışında serbest vuruşu kullanan Kenan’ın şutunda top defanstan döndü.

Karşılaşma 2-1 rakip takımın üstünlüğü ile sona erdi.

Stat: Yeni Malatya

Hakemler: Cüneyt Çakır, Alpaslan Dedeş, Deniz Caner Özaral

Öznur Kablo Yeni Malatyaspor: Ertaç Özbir, Okechukwu Azubuike, Sadık Çiftpınar, Semih Kaya (Dk. 55 Aabid), Wallace (Dk. 82 Awuku), Karim Hafez, Nouha Dicko (Dk. 82 Kubilay Kanatsızkuş), Mustafa Eskihellaç, Godfred Donsah, Mounir Chouiar, Kenan Özer (Mallan)

Göztepe: İrfan Can Eğribayat, Wilker Angel, Atınç Nukan, Atakan Rıdvan Çankaya, Berkan Emir, Soner Aydoğdu, Obinna Nwobodo, Kerim Alıcı, Halil Akbunar (Dk. 79 Yalçın Kayan), Makana Baku (Dk. 68 Lourency), Cherif Ndiaye (Dk. 79 Jahovic)

Goller: Dk. 7 Mustafa Eskihellaç (Yeni Malatyaspor), Dk. 15 Berkan Emir (Penaltıdan), Dk. 73 Lourency (Göztepe)

Sarı kartlar: Dk. 51 Adem Büyük (Yedeklerde) (Yeni Malatyaspor), Dk. 70 Halil Akbunar (Göztepe)

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0