Badminton Federasyonundan Tuhaf Uygulama

İspanya’nın Blanca Dona şehrinde 21-24 Eylül 2022 Tarihleri arasında yapılacak olan  U 15 Avrupa Badminton Şampiyonasında Erzincanlı 3 Milli sporcu Erzincan’ı ve Türkiye’yi temsil edecek.

Badminton Federasyonundan Tuhaf Uygulama

Ankara’ da yapılan Milli takım seçmesinde 1. ci olarak Milli Takım kadrosuna  girmeye hak kazanan Erzincanlı Milli sporcular Aleyna KORKUT, Nisanur ÇİMEN ve Gökay GÖL, başarılarına yenisini eklemek istiyor.

Erzincan Gençlik Spor İl Müdürlüğü bünyesinde görev yapan Milli Takım Antrenörleri Murat SÖNMEZ ve Uğur ERÇETİN’in Milli Takımda en fazla sporcu bulundurmalarına rağmen bu Avrupa Şampiyonasında görevlendirilmemesi ise kafaları karıştırdı.

Erzincan Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Erzincan Türk Telekom Spor kulübü ve Erzincan  İl Özel İdaresi Spor kulüplerinin destekleriyle  sporcuları günde 7 saat çalıştırarak Avrupa Şampiyonasına hazırlayan ve Badminton camiasında Ülke sıralamasında ilk sıralarda yer alan, elde ettikleri derecelerle Türkiye’ye çok sayıda madalya kazandıran Milli Takım Antrenörleri Sönmez ve Erçetin’in bu şampiyonada görev almaması camiada tepkilere neden oldu.

Badminton Federasyonu Başkanı Murat Özmekik’in keyfi uygulamaları elde edilen başarılara gölge düşürüyor.

Badmintonda Erzincan’la birlikte söz sahibi olan Bursa, Samsun, Çorum, Ankara gibi illerdeki Milli sporcuları yetiştiren ve yakından tanıyan Antrenörlere de görev verilmemesi, Milli takıma İran’dan Uluslararası hiçbir kariyeri olmayan bir antrenör getirilmesi camiada tepkilere nedene oluyor.

Milli sporcuların şimdiye kadar hiç çalışmadıkları antrenörlerle İspanya’daki Şampiyonaya  gitmek zorunda kalması ise motivasyonlarını olumsuz etkiliyor.

Öte yandan Erzincanlı Milli Antrenörler Murat Sönmez ve Uğur Erçetin, Badminton branşında ilk Avrupa Şampiyonu çıkaran ve sonrasında en fazla Avrupa derecesi çıkaran antrenörler olarak biliniyor.

Milli takım Antrenörleri Bursa ilinden Çağatay Taşdemir, Samsun’dan Yaşar Kaya, Ömer Aydoğmuş, Şaban Kırcalı, Ankara’dan Fatih Kaymaz ve Çorum’dan Barış Boyar’da Avrupa Şampiyonalarında görev alamayan üst dizey Milli Takım Antrenörleri arasında yer aldı.

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0