Erdoğan, Putin ile görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Rusya Federasyonu Devlet Bakanı Vladimir Putin ile telefonda görüştü.

Erdoğan, Putin ile görüştü

 Cumhurbaşkanlığı’ndan, “Erdoğan, daha olumlu gelişmelerin önünün açılabilmesi için gerilimi düşürmeye yönelik adımlara ihtiyaç olduğunu, Rusya’dan da Ukrayna’daki bazı bölgelerin Rusya’ya katılımı meselesi başta olmak üzere, bu süreci kolaylaştıracak adımlar atmasının beklendiğini söyledi. Rusya Devlet Başkanı Putin’den müzakerelere bir şans daha vermesini isteyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu süreçte kolaylaştırıcı bir rol oynamaya hazır olduklarını kaydetti" açıklaması yapıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Putin ile telefonda görüştü. Cumhurbaşkanlığı'nın görüşmeye ilişkin açıklamasında, şu bilgiler verildi.

"Görüşmede, Ukrayna-Rusya savaşına ilişkin son gelişmeler değerlendirildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmede, uzun süredir üzerinde çalıştıkları Rusya-Ukrayna esir değişiminin başarıyla sonuçlanmasından ve Birleşmiş Milletler’in de katkısıyla geliştirdikleri İstanbul Mutabakatı’nın işlemesinden memnuniyet duyduğunu ifade etti.

Kasım ayında süresi dolacak olan mekanizmanın uzatılmasının müşterek menfaat olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rus gübresinin ve tahıl ürünlerinin kesintisiz ihracı konusunda da çalışmaya devam ettiklerini dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha olumlu gelişmelerin önünün açılabilmesi için gerilimi düşürmeye yönelik adımlara ihtiyaç olduğunu, Rusya’dan da Ukrayna’daki bazı bölgelerin Rusya’ya katılımı meselesi başta olmak üzere, bu süreci kolaylaştıracak adımlar atmasının beklendiğini söyledi. Rusya Devlet Başkanı Putin’den müzakerelere bir şans daha vermesini isteyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu süreçte kolaylaştırıcı bir rol oynamaya hazır olduklarını kaydetti."

ERDOĞAN, KIRGIZİSTAN CUMHURBAŞKANI CAPAROV İLE GÖRÜŞTÜ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 4. Dünya Göçebe Oyunları Açılış Programı dolayısıyla bulunduğu İznik'te Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadır Caparov ile bir araya geldi. Cumhurbaşkanlığı'nın sosyal medya hesabında görüşmeye ilişkin yapılan açıklama şöyle:

"Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan , 4. Dünya Göçebe Oyunları Açılış Programı nedeniyle bulunduğu Bursa'nın İznik ilçesinde, Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadır Caparov ile bir araya geldi."

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0