Altay pes etmiyor!

Spor Toto Süper Lig'in 35. haftasında kümede kalma mücadelesi veren Altay deplasmanda Atakaş Hatayspor 1-0 mağlup ederek ligde kalma ümitlerini devam ettirdi. Altay'a galibiyeti getiren golü 10. dakikada Leandro Kappel kaydetti.

Altay pes etmiyor!

Spor Toto Süper Lig'in 35. haftasında Atakaş Hatayspor sahasında lige tutunma mücadelesi veren Altay'ı konuk etti.

Yeni Hatay Stadı'nda oynanan zorlu mücadeleyi konuk Altay 1-0 kazandı.

İzmir temsilcisine galibiyeti getiren golü 10. dakikada Kappel kaydetti. Zeki Yıldırım'ın savunma arkasına gönderdiği topla ceza sahası içine giren Kappel'in şutunda meşin yuvarlak ağlara gitti. 0-1.

Karşılaşmanın ikinci yarısından ise gol sesi gelmedi. 

Müsabakadan 1-0 galip ayrılarak 5 haftalık 3 puan hasretini dindiren Altay, puanını da 33'e çıkardı. İzmir ekibi, bu galibiyetle az da olsa ligde kalma şansını sürdürdü. 

Galibiyet hasreti 6 maça çıkan ev sahibi Atakaş Hatayspor ise 49 puanda kaldı.

Ligde gelecek hafta Hatayspor evinde Trabzonspor ile karşılaşacak. Altay ise Giresunspor'u konuk edecek.

Altay için olasılıklar

Altay’ın ligde kalması için hem kendisinin hem de Çaykur Rizespor'un tüm maçlarını kazanması gerekiyor. Ancak bu da yetmeyecek. Gaziantep FK'nın da tüm maçlarını kaybetmesi gerekiyor. Çünkü Altay’ın ikili averajı Gaziantep FK'dan kötü. İzmir ekibini tek şansı Rize ve Gaziantep temsilcileriyle arasındaki üçlü averaj...

İki takım arasında sezonun ilk yarısında İzmir'de oynanan karşılaşmayı Hatayspor 2-1 kazanmıştı.

Maçtan dakikalar (İlk yarı)

10. dakikada Zeki orta sahadan savunma arkasına uzun gönderdi, savunma arasında topu alan Kappel, sol çaprazdan sert ve düzgün vuruş yaparak topu ağlara gönderdi. 0-1

27. dakikada Thaciano'nın pasında ceza alanında topla buluşan Kappel'in şutunu kaleci Munir, son anda kornere çeldi.

38. dakikada Sadık’ın sağdan ceza sahasına ortasına El Kaabi'nin yaptığı kafa vuruşunda meşin yuvarlak yandan auta gitti.

45+1. dakikada Riberio’nun uzun pasında ceza sahası içinde Mame Diouf, kafa ile indirdi. Dylan Louis’in şutunda top üstten auta çıktı.

Maçtan dakikalar (İkinci yarı)

49. dakikada Benzia’nın savunma arkasına gönderdiği topla buluşan Mame Diouf'un kaleci Lis ile karşı karşıya kaldığı pozisyondaki şutu Lis'ten döndü.

62. dakikada Thaciano’nun uzun pasında topla buluşan Kappel ceza sahası dışından çok sert vurdu, top üst direkten döndü.

75. dakikada Adekugbe’nin soldan ortasına ceza sahasında El Kaabi kafa vuruşunu yaptı ancak top auta çıktı.

85. dakikada Sadık’ın sağdan ceza sahasına ortasına Mame Diouf kafa ile indirdi, El Kaabi kafa vuruşu ile topu ağlara gönderdi. Ancak ofsayt gerekçesi ile gol geçerli sayılmadı.

87. dakikada Lobjanidze’nin soldan ortasında topu alan Bertuğ ceza sahasına doğru çevirdi, El Kaabi’nin şutunda top bir kez daha ağlarla buluştu, ancak bu gol de ofsayt gerekçesi ile sayılmadı.

Kalan dakikalarda gol olmayınca Altay, Hatayspor'u 1-0 mağlup etti.

Stat: Yeni Hatay

Hakemler: Albulkadir Bitigen, Özgür Ertem, Mustafa Savranlar

Atakaş Hatayspor: Munir, Sadık Baş, Sackey, Burak Öksüz, Adekugbe, Onur Ergün (Dk. 76 Bertuğ Özgür Yıldırım), Boudjemaa (Dk. 39 Benzia), Ribeiro (Dk. 46 Lobjanidze), El Kaabi, Saint-Louis, Diouf

Altay: Lis, Björkander, Thiam, İbrahim Öztürk, Kazımcan Karataş, Cebrail Karayel (Dk. 78 Tolga Ünlü), Ceyhun Gülselam (Dk. 46 Eren Erdoğan (Dk. 90+3 Naderi), Zeki Yıldırım, Poko, Thaciano, Kappel (Dk. 86 Ahmed Rayan),

Gol: Dk. 10 Kappel (Altay)

Sarı kartlar: Dk. 33 Cebrail Karayel (Altay) Dk. 44 Saint-Louis, Dk. 70 Sadık Baş, Dk. 87 Bertuğ Özgür Yıldırım (Atakaş Hatayspor)

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0