‘Ültimatom verilmesi asla kabul edilemez’

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Büyükelçi Tanju Bilgiç, Türkiye’de yargı süreci devam eden Osman Kavala ile ilgili açıklama yapan 10 ülkenin büyükelçisinin bakanlığa çağrılması konusunda, “Türkiye devletine bir ültimatom verilmesi kesinlikle kabul edilemez” dedi.

‘Ültimatom verilmesi asla kabul edilemez’

Dışişleri Bakanlığı’nda dün basını bilgilendirme toplantısı düzenleyen Bilgiç şunları söyledi: “Yargıya müdahale edilmemesi gerektiğini bu ülkelerin kendileri çok da iyi biliyor. Bu gibi konular Avrupa Konseyi’nde Strazburg’da tartışılıyor. Ama bu şekilde Türkiye devletine bir ültimatom verilmesi kesinlikle kabul edilemez. Bu, hiçbir diplomatik teamüle de zaten uymuyor. Büyükelçiliklerin görevleri ve yükümlülükleri bulundukları ülkelerin içişlerine karışmamak. Bunlar uluslararası sözleşmelerle kayıt altına alınmış durumda.”

Bilgiç, Katalonya özerk yönetim parlamentosunun YPG/PKK’nın Suriye’de ilan ettiği sözde özerk yönetimi tanımasına ilişkin olarak şunları söyledi:  “Bizim muhatabımız İspanya devleti ve Madrid. Yani afaki olarak bir kıyaslama yapacak olursak Türkiye’deki bir belediyenin Mayorka Adası’nı tanıması bir sonuç çıkartıyor. Uluslararası hukukta aslolan devlettir. Bu konuya ilişkin İspanya nezdinde daha önce girişimlerimiz olmuştu, tekrar İspanya devleti nezdinde girişimlerde bulunacağız” değerlendirmesinde bulundu.

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0