Başkan Güney’den ‘TÜGVA tahsisine’ tepki

CHP Menemen İlçe Başkanı Ömer Güney, uzun yıllar vergi dairesi olarak kullanılan binanın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'ın kurduğu TÜGVA'ya tahsis edilmesine tepki gösterdi.

Başkan Güney’den ‘TÜGVA tahsisine’ tepki

Konuya ilişkin Karşıyaka Milli Emlak Müdürlüğü’ne konuyla ilgili bilgi almak için başvuruda bulunduklarını ifade eden Başkan Güney, siyasallaşmaya dikkat çekti ve “Hangi kurum olursa olsun herhangi bir siyasal kurumun arka bahçesi haline gelmiş bir derneğin, bu tarz bir kamu kurumunu almasını doğru bulmuyorum” dedi.

Geçtiğimiz günlerde, Menemen'de bulunan ve uzun yıllar vergi dairesi olarak kullanılan binanın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'ın kurduğu TÜGVA'ya tahsis edildiği haberlere gündeme gelmiş ve tahsis kamuoyunda yankı uyandırmıştı.

Muhalefet, binanı tahsisini sert bir dille eleştirirken CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, konuya ilişkin yaptığı açıklamada kamu yararı vurgusu yapmış ve Bu tahsiste kamu ve halk yararı yok. Sadece yandaş vakfın yararı var. Bu, devletin kurumlarında yandaşları yerleştirmek için kullandıkları bir vakıf. Hükümet, 15 Temmuz'dan halen ders almamış" ifadelerini kullanmıştı.

Tahsise ilişkin Egepostası’na konuşan CHP Menemen İlçe Başkanı Ömer Güney, kamu binalarının siyasi parti bağlantısı bulunan kuruluşlara verilmesinin yanlış olduğunu ifade etti ve konuya ilişkin Karşıyaka Milli Emlak Müdürlüğü’ne konuyla ilgili bilgi almak için başvuruda bulunduklarını söyledi. 

“TARZ YAPILARIN HERHANGİ BİR VAKFA VERİLMESİ DOĞRU DEĞİL”

Binanın kamuya ait bir bina olduğuna dikkat çeken Başkan Güney, yine bir kamu kurumunun kullanımına verilmesi gerektiğini belirtti ve “Orası Hazine’ye bağlı bir bina. Daha önce vergi dairesi olarak kullanılıyordu. Bu binanın hangi koşullarda, kime ve hangi tarihlerde verildiğine ilişkin bir yazı yazdık ilçe başkanlığı olarak. Onun cevabını bekliyoruz. Gelecek cevaba göre girişimlerimizi sürdüreceğiz. Doğru bulmuyorum. Bu tarz yapıların herhangi bir vakfa verilmesi hiç doğru değil. Bu binanın amacına uygun olarak yine kamunun tamamının kullanabileceği yapılara tahsis edilmesi gerekiyor. Sonuçta bu derneğin herhangi bir kamu niteliği yok. Bunların kimseye bir faydası yok. Burada öğrenciler sokaklarda kaldı. Çok büyük zorluklar yaşadık. Öğrencileri cemevlerinde misafir etmek zorunda kaldık. Dolayısıyla bu kadar alanda boşluk varken bu binanın kamu niteliği olmayan bir vakfa verilmesi doğru değil. Biz de bilgi edinme yasası kapsamında konunun muhatabına binanın hangi koşullarda verildiğini sorduk. Başvurumuzu geçen hafta Karşıyaka Milli Emlak Müdürlüğü’ne yaptık, cevabını bekliyoruz. Bizim bölgemizi ilgilendiren her konunun takipçisi olacağız. Muhatabından cevabı gelsin, bakalım. İhale olmuş mu nasıl olmuş… Gelecek cevaba göre biz de yolumuzu belirleyeceğiz ve kamuyu bilgilendireceğiz” dedi.

“SİYASALLAŞANLAR VE SİYASALLAŞMAYANLARI İYİ AYIRT ETMEK”

TÜGVA’nın siyasi bağlantılarına dikkat çeken Başkan Güney, “Dernekler, toplum yararına hizmet eden kuruluşlar. Ancak bu dernekler arasında siyasallaşanlar ve siyasallaşmayanları iyi ayırt etmek ve irdelemek gerektiğini düşünüyorum. Hangi kurum olursa olsun herhangi bir siyasal kurumun arka bahçesi haline gelmiş bir derneğin, bu tarz bir kamu kurumunu almasını doğru bulmuyorum” diye konuştu. 

“YANLIŞ HESAP BAĞDAT’TAN DÖNECEKTİR”

Geçtiğimiz haftalarda mülkiyeti belediyeye ait olan ve yaklaşık 1 milyon 600 bin metrekarelik Seyrek Villakent Mahallesi’ndeki parsellerin kat karşılığı satışı, takası, yap-işlet-devret modeli hasılat paylaşımlı kat karşılığı verilmesi, inşaat sözleşmesi yapılması için belediye başkan vekiline ve belediye encümenine yetki verilmesi konusu gelmiş ve büyük tartışmalara neden olmuştu. CHP kanadı, başkan vekiline yetkinin verilmesinin ardından yargı yoluna gitmişti. Konuya ilişkin son durum hakkında da bilgi veren Başkan Güney, şunları söyledi; “İdare Mahkemesi’ne davamızı açtık. İdare Mahkemeleri’nin vereceği kararlar uzun süre almaz. Yaklaşık 1,5- 2 ay içerisinde bununla ilgili kararın yargıdan geri döneceğini düşünüyoruz. İtiraz ettiğimi konuların hepsi, hukuki dayanağı olan konular. Ben ülkemizde hala hukuki nizamın olduğunu düşünüyorum. Türkiye bir hukuk devleti. Yanlış hesap Bağdat’tan dönecektir.”

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0