Pandemi sırasında diş hekimi ziyaretlerini geciktirmeyin.

New Jersey'dek Rutgers Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekanlığı diş hekimlerinin hastaları korumak için önlemler aldığını, ancak bazı kişilerin diş bakımı almaya hala isteksiz olduğunu paylaştı.

Pandemi sırasında diş hekimi ziyaretlerini geciktirmeyin.

İnsanların diş hekimi ziyaretlerine devam etmesinin çok önemli olduğunu belirten Dt. Pertev Kökdemir, "Tedavi edilmeyen diş hastalıkları daha da kötüleşecek. Ağız sağlığı ile genel sağlımız arasında bir bağlantı olduğunu biliyoruz. Örneğin, kötü bir ağız sağlığı, kalp hastalığı ve daha bir çok kronik hastalıkla ile ilişkilidir" dedi.

Diş hekimi Pertev Kökdemir sözlerini şöyle sürdürdü "Özellikle son 35 yıldır, diş hekimleri kişisel koruyucu ekipmanları ve klinikleri temiz tutmanın önemini biliyorlar. 1980'lerde, HIV / AIDS krizinden önce diş hekimleri eldiven, maske takmıyordu. Bu hastalıklara karşı önlemler geliştiğinde cerrahi önlük, maske ve eldiven en fazla diş hekimliği alanında düzenli olarak kullanıldı. Dolayısı ile COVİD-19 için alınan önlemler diş hekimliğinde uzun yıllardır vardı. COVİD-19 ile aynı yollarla bulaşan Hepatit-B hastalığı da diş hekimlerinin gerek tedavi sırasında hastalarını ve kendilerini koruma, gerekse hasta aralarında bir sonraki hastayı korumak için tüm yüzey ve kullanılan aletlerin sterilizasyonunda ileri derecede tedbir alınarak zaten yapılıyordu. Hepatit-B gibi dayanıklı bir virüsün yok edildiği ortamda COVİD-19 virüsünün barınması ve bulaşması pek de mümkün değildir. Bu nedenle diş rahatsızlıkları olanların ertelemeden diş hekimlerine başvurarak tedavilerini yaptırmaları önemlidir. "

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0