Ofiste Çalışırken Yapabileceğiniz Egzersizler

Ofis çalışanları için postür düzeltici egzersizler

Ofiste Çalışırken Yapabileceğiniz Egzersizler

Masa başında sabit çalışmak, vücudun hem kan akışının yavaşlamasına hem de omurga sağlığına olumsuz etki etmektedir. Ofiste molalrınızda dar alanlarda masa başında yapabileceğinşz egzersizler hem dikkatinizi toplamanıza hem de postürünüzün korunmasına yardımcı olmaktadır. Ofis çalışanları için egzersizler dendiğinde akla ilk olarak esneme egzersizleri gelir. Masanızda uygulayabileceğiniz bu esneme hareketleri size esneklik kazandırarak gün boyu daha iyi hissetmenizi sağlayacak:

1. Boyun Esnetme

Dik bir şekilde oturun ve sağ kulağınızı sağ omzunuza doğru indirin (dokunmanıza gerek yok), birkaç saniye bekleyin ve hareketi sol taraf için tekrarlayın.

2. Yukarı Doğru Esneme

Parmaklarınızı birleştirin ve avuç içi kısımlarınızı tavana bakacak şekilde mümkün olduğunca yukarıya doğru uzatın.

3. Bobblehead

Çenenizi göğsünüze doğru indirin ve kafanızı yanlara doğru hafifçe sallayın.

4. Omuz Silkme Egzersizi

Her iki omzunuzu da kulağınıza doğru kaldırın, birkaç saniye bekleyin ve sonrasında bırakın. Hareketi birkaç kez tekrarlayın.

5. Göğüs Açma Egzersizi

Ellerinizi arkanıza koyun, avuçlarınızı birbirine bastırın, dik oturun ve 5-10 saniye bekleyin.

6. Oyuncak Asker Egzersizi

Dik bir şekilde oturun ve sağ kolunuzu tavana doğru uzatın. Sol bacağınızı da ileri doğru uzatın, sağ kolunuzu indirirken sol bacağınızı yukarı kaldırın ve sol ayağınıza dokunmaya çalışın. Her iki taraf için de 8-10 tekrar yapın.

7. Dize Sarılma Egzersizi

Dizinizi kırarak sağ bacağınızı yukarı kaldırın ve kollarınızla tutup göğsünüze mümkün olduğunca yakın olacak şekilde kendinize doğru çekin. 5-10 saniye bekleyin ve hareketi diğer tarafınıza da uygulayın.

8. Kalça Kasları Esnetme

Bu egzersiz, kalça kaslarınızı esnetir. Sağ bileğiniz sol dizinizdeyken, sağ dizinize hafifçe birkaç kez bastırın. Sağ tarafta hareketi uyguladıktan sonra aynı şekilde sol bileğiniz sağ dizinizin üzerindeyken sol dizinizden biraz bastırın. Esnemeyi hissedin.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0