KORONAVİRÜS TÜRKİYE'YE ŞUBAT AYINDA MI GİRDİ?

'Bakanlık korona vakalarını şubatta biliyordu’ iddiası

KORONAVİRÜS TÜRKİYE'YE ŞUBAT AYINDA MI GİRDİ?

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, uluslararası bir sağlık dergisinde Sağlık Bakan Yardımcısı Şuayip Birinci imzasıyla yayımlanan çalışmayı gündeme getirdi. Emir, bakan yardımcısı Birinci’nin çalışmasında şubat ayında Covid-19 pozitif tanılı 24 hastanın Mersin'de tedavi altına alındığını yazdığını belirtti.

ANKARA - CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, uluslararası bir sağlık dergisinde Sağlık Bakan Yardımcısı Şuayip Birinci imzasıyla yayınlanan çalışmayı gündeme getirdi.

Sağlık Bakanlığı’nın Türkiye’de ilk Covid-19 vakasını 11 Mart tarihinde açıkladığını hatırlatan Emir, Birinci’nin makalesinde ise ilk vaka tarihi olarak şubat ayının işaret edildiğini belirterek, "Yayınlanan bu çalışmadan Mersin'de şubat ve mart ayları arasında zatürre belirtisiyle hastaneye başvuran 24 kişiye Covid-19 pozitif tanısı konulduğunu anlıyoruz. Bu bir skandaldır. Çalışmanın ayrıntılarına bakıldığında iki farklı ilacın bu kişiler üzerinde denendiğini ve bu çalışma için, Sağlık Bakanlığından izin alındığını da görüyoruz” dedi.

‘ÇÜRÜMÜŞLÜĞÜ ORTAYA KOYUYOR’

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve bakan yardımcısının birbirini yalanladığı bir durumun ortaya çıktığını belirten Emir yaptığı açıklamada, “Eğer Sağlık Bakan Yardımcısı, bu vakalar olmadığı halde varmış gibi uluslararası bir yayın yapmışsa bu hem bilimsel bir suçtur hem de ayrı bir skandaldır. Bu hareket, bakanın altını oymaya dönük de bir girişimdir, aynı zamanda Sağlık Bakanlığı’ndaki çürümüşlüğü açıkça ortaya koymaktadır” ifadelerini kullandı.

İKTİDAR GÜVENİRLİĞİNİ KAYBETTİ

İktidarın inandırıcılığını ve güvenirliğini yitirdiğini belirten Emir, “Sayın bakanın mart ayına gelene kadar sadece Mersin'de 24 Covid pozitif zatürre vakası olduğunu bile bile 11 Mart'ta ilk vakayı bulduk demiş olmasını düşünmek dahi istemiyoruz. Türkiye Cumhuriyeti devleti maalesef beceriksizlerin elinde kaldı. İktidar, inandırıcılığını ve güvenilirliğini yitirmiştir. Sayın bakanın bir an evvel açıklama yapmasını bekliyoruz. En azından bildirim yalanlanacaksa yalanlansın, aksi takdirde sağlık bakan yardımcısı bir dakika bile görevde kalmamalıdır” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0