KORONAVİRÜS AŞISINDA GÜZEL HABER

Koronavirüs salgını hızlı bir şekilde yayılmaya devam ederken, aşıyla ilgili önemli bir gelişme yaşandı.

KORONAVİRÜS AŞISINDA GÜZEL HABER

Koronavirüs salgını hızlı bir şekilde yayılmaya devam ederken, aşıyla ilgili önemli bir gelişme yaşandı. Pfizer/BioNTech'in aşısının üçüncü aşama klinik denemelerinin sonuçlarında yüzde 95'ten fazla koruma sağladığı açıklandı. Yapılan açıklamada, aşıya acil onay verileceği belirtildi

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüsle ilgili önemli bir gelişme yaşandı. Aşı çalışmalarından güzel haber geldi. Pfizer/BioNTech’in aşısının üçüncü aşama klinik denemelerinin sonuçlarında yüzde 95’ten fazla koruma sağladığı açıklandı. Pfizer tarafından yapılan açıklamada, Amerikan Gıda ve İlaç İdaresi (FDA) tarafından aşıya birkaç gün içinde acil kullanım onayı vereceği belirtildi.

Koronavirüs aşısının etkinliğimim yaşi ırk ve etnik kökenlere genel olarak uyumlu olduğu açıklandı. Yan etkilerinin genellikle ılımlı olduğunu ve hızla ortadan kalktığı bildirildi. Koronavirüs aşısı içim ABD’de acil kuonayı başvurusunun günler içinde gerçekleşmesi planlanıyor. Bu yıl 50 milyon doz aşı üretimi. Gelecek yıl 1.3 milyar doz aşı üretimi bekleniyor.

Almanya merkezli BioNTech şirketi, aileleri Türkiye’den Almanya’ya göçmüş Özlem Türeci ve Uğur Şahin tarafından 2008’de kurulmuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0