İzmir'e gelen grip aşıları depolarda bekliyor!

İzmir Eczacılar Odası Başkanı Tuncay Sayılkan, “Sağlık Bakanlığı’nın grip aşılarını hangi gruplara hangi kriterlere göre uygulanacağına dair bir yöntem belirlememesinden dolayı henüz aşılama başlamadı. Bu nedenle, aşılar depolarda bekliyor. Bu belirsizlik acilen giderilmeli” dedi.

İzmir'e gelen grip aşıları depolarda bekliyor!

Türkiye’de koronavirüs salgını ile mücadele devam ederken eylül ayı itibarıyla da grip aşısı mevsimi başladı. Salgından dolayı grip aşısına yoğun talep olurken aşının hangi gruplara ve hangi kriterlere göre uygulanacağı ise henüz belirlenmedi. Konuya ilişkin İz Gazete’ye açıklamalarda bulunan İzmir Eczacılar Odası Başkanı Tuncay Sayılkan, Sağlık Bakanlığı’na çağrı yaptı.

‘BELİRSİZLİK GİDERİLMELİ’

İzmir’e grip aşılarının geldiğini ancak henüz kimseye uygulanamadığını belirten İzmir Eczacılar Odası Başkanı Sayılkan, “Sağlık Bakanlığı’nın grip aşılarını hangi gruplara hangi kriterlere göre uygulanacağına dair bir yöntem belirlememesinden dolayı henüz aşılama başlamadı. Bu nedenle, aşılar depolarda bekliyor. Aslında aşılama gecikti, eylül ayı itibarıyla başlaması gerekiyordu, ekim ayına girmemize rağmen başlamadı. Grip aşısı olabilmek için aile hekiminin reçete yazması gerekiyor ancak kriterler belirsiz olduğu için yazamıyor. Bu yüzden de uygulanamıyor. Bu noktada vatandaş mağdur oluyor. Yani şu an aşı var, yöntem yok. Sağlık Bakanlığı’na çağrıda bulunuyoruz; bir an önce grip aşılarının hangi gruplara, hangi kriterlere göre uygulanacağının belirlenmesi ve uygulanmaya başlaması lazım. Bu belirsizlik acilen giderilmeli” diye konuştu.

‘HERKESİN AŞI OLMASI GEREKMİYOR’

Salgından dolayı grip aşısına çok fazla talep olduğunu ancak bu talebi karşılayacak kadar aşının Türkiye’de olmadığını kaydeden Sayılkan, herkesin grip aşısı olmasına gerek olmadığını, 65 yaş üstü ve kronik hastalığın olanlara ise mutlaka grip aşısı uygulanması gerektiğini söyledi.

Kaynak: İzGazete

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0