Bayramlaşmada ‘aşı olun’ çağrısı

Partiler arası bayramlaşma bu yıl da uzaktan gerçekleşti. Geçmişteki yüz yüze bayramlaşmalarda yaşanan siyasi atışmaların yerine dünkü uzaktan bayramlaşmada temel konu salgından kurtuluş oldu

Bayramlaşmada ‘aşı olun’ çağrısı

Kurban Bayramı’nda siyasi partiler arası bayramlaşma koronavirüs salgını nedeniyle yine video konferans yöntemiyle yapıldı. AK Parti 11, CHP 16, HDP 4, MHP 6, İYİ Parti ise 14 partiyle bayramlaştı. Uzaktan bayramlaşmalarda heyetlerin gündeminde Kovid-19 salgını ve aşılama çalışmaları, dünyada ve Türkiye’de yaşanan sel felaketleri ile kadın cinayetleri vardı.  AK Parti’nin bayramlaşma heyeti Genel Başkan Yardımcısı Özlem Zengin, Genel Merkez Kadın Kolları MYK Üyesi Ayten Aydın, Genel Merkez Gençlik Kolları MYK Üyesi Muhammed Cem Çekerek; MHP’nin heyeti Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, MYK Üyesi Necmi Yıldırım, Genel Başkan Danışmanı Merve Menekşe; CHP’nin heyeti Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, PM Üyesi Hasan Efe Uyar ile Kadın Kolları Genel Sekreteri Mehtap Yücel; İYİ Parti heyeti ise Genel Başkan Yardımcısı Berna Sukas, Edirne Milletvekili Orhan Çakırlar ve GİK Üyesi Kadriye Ünler’den oluştu.

“Çare aşılamada’

AK Parti ve CHP heyetlerinin bayramlaşmasında hem Zengin hem de Öztunç’tan, vatandaşlara Kovid-19 aşısını yaptırmaları çağrısı geldi. Öztunç, “Belki daha önce aşı sıkıntısı vardı, aşı bulunamıyordu ama bugün itibarıyla böyle bir sıkıntımızın olmadığı görülüyor. Bir kez daha tüm yurttaşlarımıza aşı yaptırmaları çağrısında bulunuyorum çünkü en büyük şansımız aşı olunması, bu işten aşı ile kurtulabileceğiz. Özellikle Doğu illerimizdeki yurttaşlarımızı aşı olmaya davet edelim” dedi.

Zengin de “Aşı meselesi bireysel tercihin çok ötesinde diye düşünüyorum çünkü içimizde aşı olmayanlar var olduğu müddetçe bu hastalığı tamamen yenmemiz söz konusu değil. Ben de tüm vatandaşlarımızı aşı olmaya davet ediyorum” ifadelerini kullandı.

Bayramlaşmada  ‘aşı olun’ çağrısı

“Partilerin desteği anlamlıydı”

Zengin, MHP ile bayramlaşmada Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın MHP lideri Bahçeli ile birlikte KKTC’yi ziyaretine değinerek, “Türkiye’deki siyasi partilerin orada olması, Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ile ilgili olarak orada destek için bulunuyor olmaları da çok anlamlıydı” dedi. Zengin, dünyada ve Türkiye’de son dönemde yaşanan sel felaketlerini hatırlatırken de “Yaşadığımız dünyadaki problemler, her bir insanın problemi, sadece tek bir ülkenin problemi değil” diye konuştu.

AK Parti-İYİ Parti bayramlaşmasında kadın hakları konusu gündeme geldi. Zengin, “Bizim şu ana kadar kadınlarla alakalı olarak yaptığımız kanuni düzenlemelerden, 6284 de dahil olmak üzere asla geriye bir gidiş yok” dedi. İYİ Partili Ünler ise bayramın ilk günü bir kadının yine cinayete kurban gittiğini hatırlatıp “Maalesef kadınlar yönünden çok değer arz eden bazı uluslararası sözleşmelerden çıkmak zorunda kaldık. Dileğim odur ki mevcut kazanımlarımız muhafaza edilsin” mesajını verdi.

Bir sonraki bayramda iktidar olma dileği

CHP ile İYİ Parti heyetleri arasındaki bayramlaşmada Öztunç, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun İYİ Partililere ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e bayram dileklerini iletti. Öztunç, “Biz ittifak ortağımızla her zaman beraberiz ama gönül isterdi ki bayramda da yan yana olabilelim. Bir dahaki bayramda inşallah ittifak olarak iktidara geliriz, iktidarda oluruz. Önümüzdeki bayramı iktidarda geçirmiş oluruz diye düşünüyorum... Erken seçim olacağını düşünenlerdenim. Olmasa dahi 2023’te yapılacak bir seçimde hep birlikte Millet İttifakı olarak Türkiye’yi bu sıkıntılardan kurtaracağız” diye konuştu.

Ecevit anıldı


Öztunç başkanlığındaki CHP heyetinin, DSP ile heyeti ile bayramlaşmasında eski Başbakanlardan Bülent Ecevit anıldı. Kıbrıs Barış Harekatının 47. yıl dönümünü kutlayan Öztunç, Ecevit’in yanı sıra, Necmettin Erbakan ve eski KKTC Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ı minnetle yad etti. Öztunç, “Belki birileri bugün Kıbrıs Barış Harekatının yıl dönümünde rahmetli Ecevit’i anmıyor olabilir ama biz kendisini gönlümüzden hiç çıkartmıyoruz” ifadelerini kullandı.

Emre

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0