Kılıçdaroğlu açıkladı: İzmir'in hangi belediyelerine kaç kez soruşturma açıldı?

Partisinin Van’da düzenlediği Belediye Başkanları Çalıştayı’nda konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Baskılar, tehditler var. Bunu en iyi belediye başkanlarımız bilir. Bu engellemelerin hiçbiri CHP'li belediyelerin hizmet etmesine engel olamayacak" dedi. Kılıçdaroğlu İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 14, Çeşme Belediyesi’nin ise tam 42 kez soruşturmadan geçtiğini açıkladı.

Kılıçdaroğlu açıkladı: İzmir'in hangi belediyelerine kaç kez soruşturma açıldı?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Van’da düzenlediği Belediye Başkanları Çalıştayı’nda konuştu.

Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

“Sadece Van'ın değil Türkiye’nin kaderini değiştireceğiz. Kayyum uygulamasına karşıyız. 2. yy'a çağrı beyannamesinde bunu açık ve net ifade etmişiz. Bizim belediyelerin olduğu yerlerde diğer partilerin belediyelerinden hizmet alan vatandaşlarıma da söylemek isterim bütün ibadethaneler tertemizdir. Cem evi, kilisesi, camisi neresiyse insanlar Allah'a dua etmek istiyorlarsa en temiz, uygun ortamda bu ibadetlerini yapıyorlar. Sosyal yardımlar ve kreşler fakir mahallelerden başlayarak yapılıyor. Oy versin vermesin hiçbir ayrım yapılmıyor. 

"Belediyelerimize baskılar, tehditler var”

Baskılar, tehditler var. Bunu en iyi belediye başkanlarımız bilir. Soruşturmalar var. Belediye başkanlarımızın başarılarını kıskananlar var. Akıllı bir yönetim belediye başkanlarının başarılı olmasını ister en azından sosyal patlamanın önüne belediye başkanları geçiyor diye düşünür. Ama o kadar ciddi bir ön yargıya sahipler ki CHP'li belediyeler nasıl başarısız olur onun arayışı içindeler. Polis baskınları, ihbarlar, şikâyetler haksız eleştiriler. Buradan vatandaşlarıma açık ve net ifade etmek isterim. Bu engellemelerin hiçbiri CHP'li belediyelerin hizmet etmesine engel olamayacaktır. CHP'li belediyelerin olduğu yerde hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecektir. 

Erdoğan'a "Kimse aç değil" yanıtı

Dün vicdansızlık yapmayın aç falan yok demiş Erdoğan. Hayatımda Türkiye gerçeklerinden kopuk hiç kimseyi görmedim! Bugün Vanlı bir kardeşim medya aracılığıyla Kılıçdaroğlu acaba bizim eve gelebilir mi dedi. Gittim. Bu mahallede buna benzer çok ev var, yoksulluk diz boyu dediler. Eğer sosyal devlet sosyal devletliğini yapmazsa, siyasi otorite sosyal devletin yapması gerekeni yaptırmazsa, bölge halkını bana oy vermedi diye cezalandırırsa Vanlılardan şunu bekliyorum; bize katılacaksınız. Bize destek vereceksiniz. 

"Polis baskınları yapıp algı yaratmaya çalışıyorlar"

Ön yargı ile gelip, cezalandırma amacıyla doğruları yanlış bilip gelip, polis baskınları yapıp algı yaratmaya çalışıyorlar. CHP'li belediyeler üzerine baskı yapıp algı yaratmaya çalışıyorlar. Belediye başkanlarımızdan istedim kaç soruşturma geçirdiler diye. Çanakkale Merkez Belediyemiz 2019'dan bu yana 78 kez denetlenmiş. Mudanya 35 kez, Çeşme 42 kez. Yani belediye balkanını nefes alamaz hale getiriyor. Buna benzer Bolu'dan tutun, İzmir Büyükşehir, denetleniyor. Denetlemeyi yapanlara da CHP'li belediyelerde acaba bir açık bulabilir miyiz deyip talimat verip müfettiş gönderenlere de şunu söylemek isterim; biz halka hesap vermeyi namuslu bir görev kabul eden bir anlayıştan geliyoruz. 

SADAT yöneticisine "Sandıkta teslim etmeyiz" tepkisi

(SADAT yöneticisi Ersan Ergür'ün "Biz bu vatanı Türkiye düşmanlarıyla iş birliği yapanları sandıkta teslim etmeyiz" ifadesine) senin boyunu posunu görmek isterim ben. Arkanda birileri var ona güveniyorsan asla ve asla ona güvenmeyeceksin. Güveneceğin birisi varsa onu da açık ve net söyleyeyim bu ülkede kuvayi milliyeciler vardır. Bu ülke sahipsiz bir ülke değildir. Sizler öyle kalkıp tehditle şantajla yo kefendim sandıktan çıksa da biz sizi iktidar yapmayız. Ne derlerse desinler.  SADAT'ın önüne gittiğimde korkudan içeriye kaçtılar. Bizim adımız Cumhuriyet Halk Partisi. Biz savaş meydanlarında kurulan bir partiyiz. bir avukat bürolarında kurulan bir parti değiliz. Bizi tanımıyorlar. Sizin feriştahınız gelse bizi korkutamaz. 

"Dışarıya kaynak aktarıldığını gayet iyi biliyorum"

Dışarıya kaynak aktarıldığını da gayet iyi biliyorum. Ensar'dır Türgev'dir. Bakın bizim belediye başkanlarımızın kooperatifleri var. kadın kooperatifleri var üretim yapıyorlar , malları alıyorlar satıyorlar her şey belgeli. Hiçbir belediye başkanımız bir vakıf kurdurayım çocuğuma Amerika'da bir başka çocuğuma da bir başka vakıf kurdurayım buradan paraları oraya transfer ederim. Bunu dile getirdiğimiz zaman da kıyameti koparıyorlar. Bu memleketi kimseye soydurtmayacağız. Makamı ve mevkii ne olursa olsun her karanlık odağın üstüne gitmek bizim görevimizdir. 

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0