CHP'li Yücel'den TCDD'ye 'Soyer' yanıtı: Rezil ve utanılacak bir açıklama!

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Lale Mahallesi İZBAN İstasyonu için tüm prosedürleri tamamlayıp, ihalesini yapmasında rağmen TCDD'nin yer teslimini yapmayarak istasyon yapımını engellediğini öne sürerek, "Bu rezil ve utanılacak açıklamayı yapan, Bürokrat olduğunu unutup siyasi iktidarın maşası gibi davrananlarla vakti geldiğinde hukuk çerçevesinde hesaplaşılacağını kimse unutmasın" sözleriyle tepkisini dile getirdi.

CHP'li Yücel'den TCDD'ye 'Soyer' yanıtı: Rezil ve utanılacak bir açıklama!

 İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Lale Mahallesi İZBAN İstasyonu’nun yapımına ilişkin Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları’ndan (TCDD) yer tahsisinin yapılmadığını söylemişti. Soyer, dönemin TCDD Genel Müdürü’nün onay verdiğini, ancak yerine gelen yeni genel müdürün çıkılan ihalede yer tesliminin yapılmadığını dile getirmişti.

Soyer’in bu sözleri üzerine TCDD’den yazılı bir açıklama yayınlanmıştı. Açıklamada, “TCDD olarak Büyükşehir Belediyesi ile yapılan görüşmelerde yolcu yoğunluğu çok daha fazla olan Katip Çelebi Üniversitesi ile Lale Duraklarının birlikte yapılması halinde yer teslimi yapılacağı konusunda kendilerine bilgi verilmiştir. Hizmet yerine laf üreten İzmir Büyükşehir Belediyesi bu açığını algı oluşturarak örtmeye çalışmaktadır” ifadeleri kullanılmıştı.

YÜCEL: TCDD İSTASYON YAPIMINI ENGELLEMİŞTİR

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile TCDD arasındaki polemiğe CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel de dahil oldu. Yücel sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada TCDD’ye şu sözlerle sert tepki gösterdi:

“Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer’in Meclis’te bilgi vermek için kurduğu iki cümleye, hadsizce ve devlet geleneklerinden çok uzak bir şekilde cevap veren TCDD’nin "ilgili" bürokratları beceriksizliklerinin ve liyakatsizliklerinin üstünü örtmeye çalışıyorlar.

İzmir Büyükşehir Belediye’miz, Lale Mh. İzban istasyonunu yapmak için tüm prosedürleri TCDD ile tamamlamış ve ihalesini yapmışken TCDD, bu hizmeti engellemek için yeni şartlar uydurmuş ve yer teslimini yapmayarak istasyon yapımını engellemiştir.

Tunç Soyer 4,5 milyon İzmirlinin temsilcisidir. Bu rezil ve utanılacak açıklamayı yapan, Bürokrat olduğunu unutup siyasi iktidarın maşası gibi davrananlarla vakti geldiğinde hukuk çerçevesinde hesaplaşılacağını kimse unutmasın.

Halka hizmeti, makam, mevki ve siyasi çıkarları için engelleyenleri, İzmirliler unutmadı, unutmayacak.”

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0