Çavuşoğlu, Afrika Birliği Mali Yüksek Temsilcisi Buyoya ile görüştü

DIŞİŞLERİ BAKANI MEVLÜT ÇAVUŞOĞLU, MALİ'NİN BAŞKENTİ BAMAKO'DA AFRİKA BİRLİĞİ MALİ YÜKSEK TEMSİLCİSİ PİERRE BUYOYA İLE BİR ARAYA GELDİ.

Çavuşoğlu, Afrika Birliği Mali Yüksek Temsilcisi Buyoya ile görüştü

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Mali’nin başkenti Bamako’da Afrika Birliği Mali Yüksek Temsilcisi Pierre Buyoya ile bir araya geldi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Batı Afrika ziyareti turu kapsamında geldiği Mali’nin başkenti Bamako’da temaslarını sürdürüyor. Bakan Çavuşoğlu, Afrika Birliği Mali Yüksek Temsilcisi Pierre Buyoya ile görüşme gerçekleştirdi. Çavuşoğlu Twitter hesabından yaptığı paylaşımda Buyoya ile Mali’de geçiş sürecini görüştüğünü ifade ederek, "Afrika Birliği’nin stratejik ortağıyız. Mali’de istikrar ve huzur yönündeki çabalarını destekliyoruz. 3. Türkiye-AfB Ortaklık Zirvesi’ni 2021’de düzenlemek istiyoruz" dedi.

Çavuşoğlu’nun Mali ziyareti çerçevesinde Halkın Selameti için Ulusal Konsey (CNSP) üyeleri, Batı Afrika Ülkeleri Ekonomik Topluluğu (ECOWAS/CEDAO) ve Afrika Birliği temsilcileri ile siyasi geçiş süreci, ikili ilişkileri, bölgesel ve uluslararası konularda görüşmeler yapması öngörülüyor.

Bakan Çavuşoğlu, Mali ziyaretinin ardından 10-11 Eylül’de Gine Bissau ve Senegal’de çeşitli temaslarda bulunacak.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0