Bakan Kurum’un ‘İzmir’ açıklamalarına CHP’den tepki ve istifa çağrısı

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, CNN Türk'te katılığı canlı yayında yeni Sosyal Konut Projesinden bahsederken İzmir ile ilgili tepki çeken sözler kullandı.

Bakan Kurum’un ‘İzmir’ açıklamalarına CHP’den tepki ve istifa çağrısı

Bakan Murat Kurum’un, ‘’İzmir beceriksizlik, liyakatsizlik ve algı oluşturularak işgal altındadır‘’ sözlerine CHP’den tepki gecikmedi. CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel " 'Beceriksizlik, liyakatsizlik ve algı oluşturma' Sn. Bakan Murat Kurum kendini ve saray iktidarını tarif etmiş" derken CHP İzmir milletvekilleri de Bakan Kurum'a istifa çağrısı yaptı.

Yüzyılın en büyük sosyal konut projesi olarak gösterilen projenin detaylarını geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan açıklamıştı.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum katıldığı bir canlı yayında İzmir ile ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Bakan Kurum açıklamasında, ‘’ ’İzmir beceriksizlik, liyakatsizlik ve algı oluşturularak işgal altındadır‘’ ifadelerini kullanmıştı. Ayrıca asgari ücretlilerin konut kredisini nasıl ödeyecek sorusuna, ‘’ Biraz eşinden, dostundan borç alarak, biraz belki ek mesai yaparak bu bedeli karşılayabilir" ifadeleriyle yanıt verdi.  

Kurum’un açıklamalarına CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ve CHP İzmir Milletvekilleri tepki gösterdi.

"Murat Kurum haddini aşmış!"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, "Murat Kurum haddini aşmış! Sen kimsin ki, İzmirlinin iradesiyle seçilmiş belediye başkanımız Tunç Soyer'e işgalci diyebiliyorsun? Kurum eğer işgalci arıyorsa adalara gitsin, işgali orada görsün. Yunan işgaline ses çıkarmayıp belediye başkanına işgalci demek onun boyunu aşar." dedi.

"Kendini ve saray iktidarını tarif etmiş!"

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, ''Beceriksizlik, liyakatsizlik ve algı oluşturma" Sn. Bakan Murat Kurum kendini ve saray iktidarını tarif etmiş'' dedi. 

"Hazımsızlık!"

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, ‘’ Sosyal konut projesi için asgari ücretliye “Biraz dişini sıkacak, fazla mesai yapacak,biraz da borç alacak.” diyen Bakan liyakattan bahsediyor. Bir de İzmir işgal altında diyor. Hazımsızlıkları arttıkça İzmir’e saldırıyorlar. İzmir, sana ve temsil ettiğin zihniyete geçit vermez!’’ dedi. 

"Hayatımız veresiye"

CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu ise, ‘’Yüzyılın Sosyal Konut Projesi diye tanıtım yapan Bakan  Murat Kurum yılın itirafını yaptı:"Bu projeye ancak ek iş yaparak ya da eşden dosttan borç alarak girilebilir" İtirafın şu: Ev sahibi olmak hayal oldu. İş bulmak zaten lüks olmuştu Sayenizde hayatımız veresiye oldu!’’ dedi. 

İstifa çağrısı 

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, Kurum’u istifaya çağrırarak, ‘’ Türkiye Cumhuriyeti’nin bir Bakanı "İzmir işgal altında" dedi. Neden ? İzmir işgalden kurtulalı 100 yıl oldu. Bu sözü ancak İngiliz işbirlikçisi Vahdettin’e Han diyen Mustafa Kemal Atatürk ve milli güçleri işgalci olarak gören bir anlayış sarfedebilir. Bu söz Gavur İzmir’den de ağırdır. Türkiye Cumhuriyetinin Bakanlık koltuğunda bir Cumhuriyet düşmanı oturuyor. Murat Kurum derhal istifa et’’ dedi. 

"Aklınızı başınıza alın"

CHP İzmir Milletvekili ve PM Üyesi Ednan Arslan, ''Ne demek İzmir işgal altında! Aklınızı başınıza alın. 100 yıl önce bu işgali sonlandırmış, tarihi kahramanlıklarla dolu şanlı İzmirlilere ve vatansever Türk Milletine bu hakareti yapamazsınız.Bu sözleri, İngiliz zırhlısı ile kaçanları ve o gün denize dökülen emperyalistleri destekleyenler ancak edebilir. Sayın Genel Başkanımızın sorusunu hatırlatıyor ve tekrar ediyoruz. ‘sen bunları sayıyla mı buldun? Hepsi birbirinden beter bunların…’ Murat Kurum istifa'' ifadelerini kullandı. 

"İzmir'e bakışları hiçbir şekilde değişmedi"

CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat, ''Dün de aynıydı, bugün de aynı. İzmir'e bakışları hiçbir şekilde değişmedi. Dün gavur İzmir, sümüklü İzmir dediler. Bugün ise İzmir işgal altında diyorlar. İzmir’in işgali 100 yıl önce bitti. İzmir'e bir daha kirli bir zihniyetin ayak basmasına asla İzmirliler izin vermeyecektir. Sayın bakan Murat Kurum bu düşünceyi nereden edindi bilmiyoruz. Ancak İzmir'e böyle düşüncelerin ayak basmasına İzmirliler asla izin vermeyecek!'' dedi. 

"Ne demek İzmir işgal altında"

CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır'dan tepki geldi. Bakan Kurum'u söylemini düzeltmeye davet eden Bayır şöyle konuştu:

"İzmir için işgal altında olduğunu söylemiş. Aslında doğru söylemiş. İşgal altında. Peki kimler tarafından? Kalpaklı Atatürkçüler tarafından. Bundan rahatsızlık duymasın. İşin doğrusu gerçekten şaşırtıcı. Eğer Sayın Bakan Kurum, daha önce İzmir'e gelmemiş olsa diyeceğim ki ‘Herhalde İzmir'in Türkiye hudutları içinde olduğunu bilmiyor', sanki Yunanistan'da bir şehir İzmir. Ne demek İzmir işgal altında. İzmir'de halkın oyuyla seçilmiş bir belediye başkanı, halk oyuyla seçilmiş milletvekilleri var. Bu İzmir'e ve İzmirlilere bir hakarettir. Bunu düzeltmeye davet ediyorum sayın Bakan'ı."

CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter, " 'İzmir işgal altında' demiş Bakan Murat Kurum. Cumhuriyet düşmanları, İzmir size de temsil ettiğiniz zihniyete de geçit vermez! Bakan Kurum; İzmir, demokrat ve özgür bir kenttir. Bilgin ola! İzmir halkına ‘işgalci’ demek senin haddin değildir! Murat Kurum, istifa." dedi.

"Sayın Kurum tarihi hangi kitaplardan okuyor?"

CHP İzmir Milletvekil Kani Beko, "Ülkenin başkenti İstanbul’un anahtarını düşmana teslim eden halk değil “Saray”dı! 100 sene önce İngiliz Dostları Derneği’ne üye olan Vahdettin önce Osmanlı topraklarının anahtarını ingilizlere teslim etmiş daha sonra da İngiliz vapuru ile kaçmıştır. Sorumlusu ise 100 sene önce olduğu gibi şimdi de “Saray”dır! Sayın Bakan Murat Kurum tarihi hangi kitaplardan okuyor acaba? Siz Vahdettin’in bindiği İngilizlerin vapuru ile yolculuğa devam ederken, biz Mustafa Kemal Atatürk’ün Bandırma vapuru ile hedefimize varıncaya kadar yolculuğumuza devam edeceğiz!"

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0