“ANAYASA MAHKEMESİ KARARLARININ UYGULANMAMASI, ANAYASA’YI TAMAMEN ANLAMSIZ VE İŞLEVSİZ HALE GETİREBİLİR”

Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan, “Anayasa Mahkemesi kararlarının uygulanmaması, Anayasa’yı tamamen anlamsız ve işlevsiz hale getirebilir” uyarısında bulundu.

“ANAYASA MAHKEMESİ KARARLARININ UYGULANMAMASI, ANAYASA’YI TAMAMEN ANLAMSIZ VE İŞLEVSİZ HALE GETİREBİLİR”

Tele1’in haberine göre; Anayasa Mahkemesi (AYM) Başkanı Zühtü Arslan, “Anayasa Mahkemesi kararlarının uygulanmaması, Anayasa’yı tamamen anlamsız ve işlevsiz hale getirebilir” uyarısında bulundu.

Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan, Anayasa Mahkemesi üyeliğine seçilen İrfan Fidan’ın And İçme Töreni’ne katıldı.

Burada konuşan Arslan, AYM kararlarının yerel mahkeme tarafından uygulanmamasıyla ilgili şunları söyledi: “Anayasa hükümleri yasama, yürütme ve yargı organlarını, idare makamlarını bağlayan üstün hukuk kurallarıdır. Anayasaya ve ilgili kanuna göre idari ve yargısal makamlar, Anayasa Mahkemesi kararlarını uygulamakla yükümlüdür. Anayasa Mahkemesi kararlarının bağlayıcılığı ve buna bağlı olarak uygulanma zorunluluğu, anayasal hak ve özgürlüklerin korunmasının da güvencesidir.

Anayasa Mahkemesi kararlarının uygulanmaması, Anayasayı tamamen anlamsız ve işlevsiz hale getirebilir. Anayasanın anlamsız hale geldiği, bireylerin ve toplumun hukuka ve devlete olan güveninin sarsıldığı yerde ise bizleri bir arada tutan değerleri koruma imkânı kalmayacaktır.”

İRFAN FİDAN GÖREVE BAŞLADI

Yargıtay üyeliğine seçilmesinin hemen ardından aday olan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla, Anayasa Mahkemesi (AYM) üyeliğine seçilen İrfan Fidan yemin ederek göreve başladı.

Törene Erdoğan, TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, İletişim Başkanı Fahrettin Altun katıldı. Kılıçdaroğlu ise boykot kararı almıştı.

 NE OLMUŞTU?

Anayasa Mahkemesi’nin CHP Milletvekili Enis Berberoğlu’na ilişkin ancak ikinci hak ihlali kararına uyulurken, eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve Osman Kavala kararları ise yerine getirilmedi.

Güncelleme Tarihi: 09 Şubat 2021, 16:50

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0