Marmaris’te orman yangını: Bir itfaiye eri şehit!

Muğla’nın Marmaris ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangına havadan ve karadan müdahale devam ederken, bölgedeki bir otelin personel lojmanı tedbir amaçlı boşaltıldı. Kötü haber de dakikalar önce geldi; bir itfaiye eri yangınla mücadele ederken şehit oldu.

Marmaris’te orman yangını: Bir itfaiye eri şehit!

Yangına havadan ve karadan müdahale devam ederken, bir otelin personel lojmanı boşaltıldı. Edinilen bilgiye göre, Marmaris-İçmeler karayolu kenarındaki ormanlık alanda saat 10.30 sıralarında henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Yangın ihbarı üzerine bölgeye Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri ve Muğla Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı yangın söndürme ekipleri sevk edildi. Yangını 6 helikopter ile havadan, 35 arazöz, 4 ilk müdahale aracı, 1 dozer ve çok sayıda orman işçisi ile karadan söndürme çalışmalarına devam ediliyor. Yangın bölgesine yakın bir otelin personellerinin ikamet ettiği lojmanın ise tedbir amaçlı boşaltıldığı öğrenildi.

“Tüm tedbirler alındı”
Marmaris Kaymakamı Ertuğ Şevket Aksoy, turistik yerlere çok yakın olan bölgede çıkan yangın dolayısıyla can güvenliği için tüm önlemlerin alındığını belirtti. Oteldeki müşterilerin dumandan zarar görmemesi için tedbirlerin had safhada olduğunu ifade eden Kaymakam Ersoy, “Otel yerleşim yerlerinde bulunan benzin ve LPG tankları boşaltıldı. Yangın, henüz kontrol altına alındı diyemeyiz” dedi.

Orman Genel Müdürlüğü ise yangınla mücadele sırasında bir personelinin şehit olduğu haberini duyurdu.

Güncelleme Tarihi: 27 Haziran 2021, 19:10

Emre

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0