Göztepe 90+9'da kahroldu!

Spor Toto Süper Lig'in 26. haftasında Göztepe, Galatasaray karşısında 2-1 önde götürdüğü maçı Gomis'in son dakikalarda penaltıdan attığı iki golle 3-2 kaybetti. Öte yandan Arda Kardeşler, ikisi Göztepe ikisi Galatasaray lehine olmak üzere dört kez penaltı kararı verdi. Galatasaray haftayı 32, Göztepe ise 27 puanla kapattı.

Göztepe 90+9'da kahroldu!

Süper Lig'in 26. haftasının kapanış maçında Göztepe ve Galatasaray, Gürsel Aksel Stadyumu'nda karşılaştı. Dört penaltı kararının verildiği mücadelenin kazananı Galatasaray oldu.

Göztepe sahaya İrfan Can Eğribayat, Arslanagic, Atınç Nukan, Angel, Kerim Alıcı, Obinna, Soner Aydoğdu, Berkan Emir, Halil Akbunar, Cherif Ndiaye, Di Santo 11'iyle sahaya çıtkı.

Galatasaray'da 5 değişikliğe giden Domenec Torrent Pena, Elabdellaoui, Nellson, Marcao, Ömer Bayram, Pulgar, Taylan Antalyalı, Babel, Halil Dervişoğlu, Kerem Aktürkoğlu, Mostafa Mohamed 11'ini sahaya sürdü.

Maçta gol perdesini Galatasaray adına 3. dakikada Nelsson açtı. Bu gole ev sahibi ekip 2 penaltı golüyle cevap verdi. Penaltı vuruşlarında topun başına geçen Cherif Ndiaye 45+1 ve 70. dakikalarda Inaki Pena'yı geçmeyi başardı. Karşılaşmada son sözü ise 87. ve 90+9. dakikalarda penaltıdan bu kez Bafetimbi Gomis söyledi. Maç Galatasaray'ın 3-2'lik üstünlüğüyle sona erdi.

Galatasaray maçın 4. dakikasında 1-0 öne geçti: Rakip yarı alanın ortalarında kazanılan serbest vuruşta Mustafa Muhammed savunma arkasına sarkan Victor Nelsson'a bıraktı. Nelsson kaleciyle karşı karşı düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderdi.

GÖZTEPE PENALTI KAZANDI; SKORA DENGE GELDİ

Golden sonra rakip kaleye büyük baskı kuran Göztepe zaman zaman Galatasaray kalesini yoklasa da gol bulmakta zorlandı. 44. dakikada Taylan'ın büyük hatası sonrasında hakem Arda Kardeşler beyaz noktayı gösterdi ve Göztepe penaltı kazandı. 45+1. dakikada Cherif Ndiaye hata yapmadı ve skoru 1-1'e getirdi. İlk 45 dakika eşitlikle tamamlandı.

BU KEZ ÖMER PENALTIYA SEBEP OLDU!

Mücadelede dakikalar 66'yı gösterirken Göztepe bir kez daha penaltı bekledi. Taylan'ın sebep olduğu penaltının benzerinde bu kez Ömer Bayram topa elle müdahale etti. Hakem Arda Kardeşler, VAR incelemesi sonrasında 70. dakikada beyaz noktayı gösterdi. Cherif Ndiaye bu kez Göztepe'yi 2-1 öne geçiren golü kaydetti.

83. dakikada Kerem'in sol kanattan kullandığı serbest vuruşta ceza sahası Atınç ve Arslanagic'in uzaklaştırdığı pozisyonun ardından VAR'dan gelen uyarı üzerine hakem Arda Kardeşler pozisyonu izledi. Arslanagic'in topa elle müdahale ettiğine karar veren Arda Kardeşler beyaz noktayı gösterdi. Atışı 87. dakikada kullanan Gomis takımının beraberlik golünü kaydetti: 2-2.

PENALTI VAR'DAN DÖNDÜ

90+1. dakikada ceza sahasındaki Gomis'in şutunda Arslanagic'in müdahale ettiği topun ardından hakem Arda Kardeşler penaltı kararı verdi. Arslanagic'e ikinci kez sarı kart ve kırmızı kart gösteren Arda Kardeşler, VAR'dan gelen uyarı üzerine pozisyonu tekrar izledi. Pozisyonda penaltı olmadığına hükmeden Arda Kardeşler, Arslanagic'in ikinci sarı kartını iptal etti.

90+4'TE BİR PENALTI DAHA!

90+4. dakikada Berkan Emir ile Emre Kılınç'ın ceza sahasındaki mücadelesinin ardından hakem Arda Kardeşler VAR'dan gelen uyarı üzerine pozisyonu tekrar izledi ve penaltı kararı verdi. Atışı 90+9. dakikada kullanan Gomis takımını 3-2 öne geçirdi.

Karşılaşma Galatasaray'ın 3-2 üstünlüğüyle tamamlandı. Bu sonucun ardından 7 maç sonra kazanan Galatasaray puanını 32'ye yükseltirken Göztepe 27 puanda kaldı. Galatasaray 13. sıraya tırmanırken Göztepe haftayı 16. sırada tamamladı.

Galatasaray gelecek hafta sahasında Çaykur Rizespor'u ağırlayacak. Göztepe ise Giresunspor deplasmanına gidecek.

Maçtan dakikalar (İlk Yarı)

2. dakikada sol kanattan gelişen Göztepe atağında, Berkan Emir’in ortasına ön direkte kafa vuruşu yapan Halil Akbunar’ın pozisyonunda, kaleci Pena topun sahibi oldu.

3. dakikada serbest vuruş kullanan Galatasaray’da, Ömer Bayram’ın ortasında Mohamed, topu kafayla ceza sahasına yönlendirdi. Ceza sahası içinde topla buluşan Nelsson'un yerden yaptığı vuruşta kaleci İrfan’ın sağından meşin yuvarlağı ağlara gönderdi. 0-1

16. dakikada sol kanattan yüklenen Göztepe’de, ceza sahası sol çaprazında topla buluşan Soner, sol ayak içiyle yaptığı vuruşla topu kaleye gönderdi ancak meşin yuvarlak üstten auta çıktı.

39. dakikada sol kanattan atak yapan Göztepe’de, Berkan Emir topu yerden ceza sahası yayı üzerinde bekleyen Soner Aydoğdu’ya gönderdi. Soner, topu kontrol ettikten sonra şutunu attı ancak meşin yuvarlak kalenin üstünden oyun alanını terk etti.

45. dakikada sağ kanattan gelişen Göztepe atağında Kerim'in ortasına ceza sahası içinde elle müdahale yapan Taylan Antalyalı'nın pozisyonunda hakem penaltı kararı verdi.

45.+1. dakikada Taylan Antalyalı'nın ceza sahası içinde topa elle müdahalesini hakem Arda Kardeşler penaltı olarak değerlendirdi. Topun başına geçen Ndiaye'nin vuruşunda meşin yuvarlağı kaleci Pena'nın solundan ağlara gönderdi. 1-1

Maçtan dakikalar (İkinci Yarı)

53. dakikada sağ tarafta Pulgar ile köşe vuruşu kullanan Galatasaray’da, Mohamed, kale önünde kafa vuruşuyla topu kaleye gönderdi ancak kaleci İrfan Can topun sahibi oldu.

55. dakikada sol taraftan Berkan Emir ile serbest vuruş kullanan Göztepe’de, Soner Aydoğdu kafa vuruşuyla topu kale önüne aşırdı. Kale önünde kafa vuruşu yapan Wilker’in pozisyonunda kaleci Pena topu tek elle tokatlayarak kornere çeldi.

65. dakikada Galatasaray ceza sahasında gelişen pozisyonda Halil Akbunar’ın ortasında topa elle müdahale eden Ömer Bayram’ın pozisyonunda hakem Arda Kardeşler, VAR’a giderek penaltı kararı verdi.

70. dakikada kazanılan penaltı atışında topun başında geçen Ndiaye, kaleciyi ters köşeye yatırarak kalenin sağında topu ağlarla buluşturdu. 2-1

85. dakikada Göztepe ceza sahasında gelişen pozisyonda havalanan topa elle dokunan Ndiaye’nin pozisyonunda hakem Arda Kardeşler VAR’a giderek penaltı kararı verdi.

87. dakikada kazanılan penaltı atışında topun başına geçen Gomis'in yaptığı vuruşta meşin yuvarlak ağlarla buluştu. 2-2

90+1. dakikada Göztepe ceza sahasında gerçekleşen pozisyonda Gomis’in şutunda topa elle müdahale eden Arslanagic’in pozisyonunda hakem beyaz noktayı gösterdi. Ancak VAR incelemesi sonrasında karar iptal edildi.

90+4. dakikada orta alandan gelişen Galatasaray atağında Cicaldau, ceza sahası içi sol çaprazından kaleye şut attı, kaleci İrfan Can yerden sağına uzanarak topu çeldi. Pozisyonun devamında savunma topu uzaklaştırdı.

90+5. dakikada Göztepe ceza sahasında gerçekleşen pozisyonda Berkan Emir'in Emre Kılınç'a yaptığı müdahaleyi hakem Arda Kardeşler VAR’a giderek penaltı kararı verdi.

90+9. dakikada penaltı atışında topun başına geçen Gomis, kalecinin sağından meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu. 2-3

Stat: Gürsel Aksel

Hakemler: Arda Kardeşler, Esat Sancaktar, Bahtiyar Birinci

Göztepe: İrfan Can Eğribayat, Arslanagic (Dk. 90+8 Tijanic), Atınç Nukan, Angel, Kerim Alıcı, Obinna, Soner Aydoğdu (Dk. 71 Aytaç Kara), Berkan Emir, Halil Akbunar, Cherif Ndiaye (Dk. 87 Tannane), Di Santo (Dk. 71 Jahovic)

Galatasaray: Pena, Elabdellaoui, Nellson, Marcao, Ömer Bayram, Pulgar (Dk. 61 Cicaldau), Taylan Antalyalı, Babel (Dk. 74 Emre Kılınç), Halil Dervişoğlu (Dk. 61 Berkan Kutlu), Kerem Aktürkoğlu (Dk. 90+11 Van Aaanholt), Mustafa Muhammet (Dk. 74 Gomis)

Goller: Dk. 3 Nellson, Dk. 87 ve 90+9 Gomis (Penaltılardan) (Galatasaray), Dk. 45+1 ve 70 Cherif Ndiaye (Penaltılardan) (Göztepe)

Sarı kartlar: Dk. 8 Arslanagic, Dk. 82 Jahovic (Göztepe), Dk. 33 Mustafa Muhammet, Dk. 90+5 Nellson, Dk. 90+9 Gomis (Galatasaray)

Nestor El Maestro: "Böyle bir şeyi kabul etmek çok zor"

Galatasaray’a 3-2 mağlup oldukları maçın ardından değerlendirmelerde bulunan Göztepe’nin teknik direktörü Nestor El Maestro, maçta cesur oynadıklarını ifade ederek böyle bir yenilgiyi kabul etmenin kendisi için çok zor olduğunu söyledi.

Göztepe'de teknik direktör Nestor El Maestro basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Cesur oynadıklarını söyleyen Maestro, değerlendiremedikleri pozisyonlar olduğunu ifade etti. Maçta 4 penaltı verildiğini hatırlatan El Maestro, "Bunlarla ilgili karar vermek benim işim değil ama bizim penaltılarımız çok net. Oyucuların elleriniz vücutlarından 2 metre açıkta olduğu ve ellerine çarparak oluşan penaltı. Onların penaltılarını siz değerlendirin. Maç sonunda duygusal tepkiler vermiş olabilirim. Benim için böyle bir şeyi kabul etmek çok zor" ifadelerine yer verdi.

Domenec Torrent: "Taktiksel değişikliklerle sonuç aldık"

Göztepe’yi 3-2 mağlup ettikleri maçın ardından konuşan Galatasaray’ın teknik direktörü Domenec Torrent, karşılaşmanın ilk yarısında hata yaptıklarını ve ikinci yarıda yaptıkları taktiksel değişikliklerle sonuç aldıklarını ifade etti.

Torrent, maçın ilk yarısının kesinlikle Göztepe’nin olduğunu söyledi. Göztepe’nin ilk yarıda 3 kişi savunma yaptığını ve 2 oyuncunun ortada oynadığını ifade eden Torrent, “Rakibin kanatlardaki oyuncuları hücuma da katılıyordu. Bizim burada bir hatamız oldu. Biz de onlara karşı kanatlarımızı çok geriye çektik. 6 kişi savunma yaptık. Bu nedenle bizim yarı sahamızda çok fazla oynandı. Rakibin 3 stoperi çok serbest oynuyordu. Biz geride olduğumuz için 15 orta açtılar. Bu kadar kısa sürede bu normal bir şey değil. İkinci yarı tamamen değişti. Onlar fırsat bile yakalayamadılar. Oyuncu değişikleri oldu ama asıl taktik değişikliği yaptık ve onunla sonuç aldık" şeklinde konuştu.

"Galatasaray böyle oynayamaz"

5 kişilik savunmaya geçtikten sonra rakibin rahat oynamadığını söyleyen Torrent, "Orta sahada da bizim sayısal üstünlüğümüz oluşuyordu. Galatasaray gibi büyük bir takımın yaptığı gibi daha fazla topa sahip olduk. Bunun normale dönüş olduğunu düşünüyorum. İlk yarıdan memnun değilim. Sahada yapmamız gereken şeyler yaptık. İkinci yarı bu hataları düzelttik. Bu stattaki ortamı biliyorsunuz. Dibimdeki oyuncu bile beni duymuyordu. İkinci yarıyı güzel değerlendirdik. Sistemi değiştirmemiz de bize yardımcı oldu. İlk yarıdan memnun değilim Galatasaray böyle oynayamaz" diye konuştu. Hakemler konusunda hiçbir şekilde konuşmayacağını söyleyen Torrent, “Futbola VAR geldikten sonra işler karıştı. Ben ikinci penaltıya karşı çıktım. İlk önce ayağından sekti sonra eline çarptı. Bu penaltı değildir. 4. hakeme de penaltı olmadığı konusunda bir itirazda bulundum. Hakemlik yapmak zor bir iş. Ben kazandığımda da kaybettiğimde de hakemlerden bahsetmeyeceğim" dedi.

Arda’nın Terim ile paylaştığı fotoğrafı

Arda Turan’ın Fatih Terim ile birlikte fotoğraf paylaştığı için mi kadroda olmadığı yönündeki soruya ise "Sadece Arda değil Alparslan da yoktu kadroda. 22 tane oyuncumuz var. Sadece 19 oyuncu seçebiliyoruz. Aynı zamanda taktiksel bir seçim bu. Onları her gün antrenmanda izliyorum. Antrenmanda kötüler demiyorum. Rakibin yaptığı baskıya karşı bir oyunu grubu seçtik" diye konuştu. Torrent, "Arda istediği insanla istediği fotoğrafı paylaşabilir. Bu soruyu bana değil ona sormanız lazım. Bizim için bu maçın önemi çok farklıydı. O fotoğraf üzerine yorum yapmak bile istemiyorum" ifadelerini kullandı.

'BİR ATKI BİR OYUNCAK' KAMPANYASI'

Göztepe Kulübü ve Türk Kızılay İzmir Şubesi ortaklığıyla 2018, 2019 ve 2020 yıllarında gerçekleştirilen "Bir Atkı Bir Oyuncak" projesi bir kez daha tekrarlandı. Gürsel Aksel Stadı çevresinde kurulan Kızılay çadırlarına taraftarlar atkı, bere, eldiven ve oyuncak bağışı yaptı.

Trafik kazasında yaşamını yitiren milli futbolcu Ahmet Çalık için de Türk Kızlay İzmir Şubesi tarafından pilav ve kavurma dağıtıldı.

İzmir İl Sağlık Müdürlüğü de stat çevresinde kurulan stantlarda taraftarların organ bağışlarını kabul etti.

Tüm biletlerin satıldığı müsabakada Göztepe taraftarları takımlarını yalnız bırakmadı.

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0