HIDIRELLEZ BAYRAMI KUTLU OLSUN!

Hıdırellez günü geldi

HIDIRELLEZ BAYRAMI KUTLU OLSUN!

Hıdırellez kelimesinin anlamı merak ediliyor. Hıdırellez, mevsimlik bir bayram olarak belirli yörelerde kutlanıyor. Hıdırellez gününe özgü ritüeller bulunuyor. 2021 yılı Hıdırellez bayramı öncesi bugün okunacak dua var mı, yapılacaklar neler soruları da gündeme geldi. Peki, 2021 Hıdırellez hangi gün, anlamı nedir?

Kış aylarının bitip, yaz mevsiminin gelişini müjdeleyen Hıdırellez Bayramı, Orta Asya, Ortadoğu, Anadolu ve Balkanlar gibi bölgelerde çeşitli şekillerde kutlanıyor. Bugüne ayrıca Hızır Günü de deniyor. İşte, Hıdırellez hakkında detaylar...

HIDIRELLEZ NE ZAMAN, HANGİ GÜN?

Miladi takvime göre 6 Mayıs'tan başlayıp 7 Kasım'a kadar olan süre Hızır Günleri adıyla yaz mevsimini, 8 Kasım'dan 5 Mayıs'a kadar olan süre ise Kasım Günleri adıyla kış mevsimini oluşturmaktadır.

2021 yılı Hıdırellez Bayramı 5 - 6 Mayıs günleri arasında kutlanıyor olacak.

3HIDIRELLEZ NEDİR, NE DEMEK

HIDIRELLEZ NEDİR, NE DEMEK?

Hıdırellez ya da Hıdrellez, Orta Asya, Ortadoğu, Anadolu ve Balkanlar'da kutlanan mevsimlik bayramlardan biridir. Ruz-ı Hızır (Hızır günü) olarak adlandırılan Hıdırellez günü, dünyada darda kalanların yardımcısı olduğu düşünülen Hızır ile denizlerin hakimi olduğuna inanılan İlyas'ın yeryüzünde buluştukları gün olarak düşünülerek çeşitli ritüellerle kutlanır.

Güncelleme Tarihi: 05 Mayıs 2021, 10:00

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0