Vali Köşger’den 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayınladı. Vali Köşger açıklamasında, ‘’ 30 Ağustos 1922’de, aziz milletimiz ordusuyla birlikte dişini tırnağına takarak kendisini tarih sahnesinden silmek isteyenlere unutulmayacak bir ders vermiş ve bağımsızlığından asla vazgeçmeyeceğini bütün dünyaya haykırmıştır’’ ifadelerine yer verdi.

Vali Köşger’den 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla yayınladığı kutlama mesajında, ‘’Türk Milletinin ve O’nun bağrından çıkmış ordumuzun, kahramanlığını ve cesaretini bir kez daha tüm dünyaya gösteren 30 Ağustos zaferinin 100. yıl dönümünde, bu büyük zaferi bir bayram olarak kutlamanın gurur ve coşkusunu milletçe hep birlikte yaşıyoruz’’ ifadelerini kullandı. 

Milli birlik ve baraberlik vurgusu yapan Köşger, ‘’Milletimizin makûs kaderini değiştiren 30 Ağustos Zaferi, Türk milletinin karşısına çıkan tüm engelleri millî birlik ve beraberlik içerisinde, kardeşlik ruhuyla, büyük bir inanç, azim ve kararlılıkla aşmasının somut bir ifadesidir. 30 Ağustos, cephesi elinden alınan, orduları dağıtılan ve tarihin karanlığına gömülmek istenen bir milletin, bayrak, hürriyet ve mukaddesat uğruna seve seve ölüme koştuğunun göstergesidir’’ ifadelerine yer verdi. 

Vali Köşger açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi:

30 Ağustos 1922’de, aziz milletimiz ordusuyla birlikte dişini tırnağına takarak kendisini tarih sahnesinden silmek isteyenlere unutulmayacak bir ders vermiş ve bağımsızlığından asla vazgeçmeyeceğini bütün dünyaya haykırmıştır. Ecdadımızdan emanet ruh ve şuur, milletçe sahip olduğumuz vatan sevgisi ve hürriyet aşkı, hangi şart altında olursak olalım her zaman rehberimiz olarak yolumuzu aydınlatmaya devam edecek, Türk milleti de hür ve bağımsız yaşama azim ve kararlılığını ilelebet sürdürecektir’’

30 Ağustos zaferi gibi bir gururu ve coşkuyu yaşamamıza vesile olan, ülkemizin bağımsızlığını, kalkınmasını ve modernleşmesini sağlayan Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, kahraman silah arkadaşlarını, bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi sonsuz minnet, şükran ve rahmetle yâd ediyorum. Hayatta olan gazilerimize sağlık ve mutluluk içinde bir hayat temenni ediyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle, aziz milletimizin ve İzmirli hemşehrilerimin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı bir kez daha tebrik ediyorum. Türkiye Cumhuriyeti’ni emekleriyle, bilgi ve düşünceleriyle, sevgileriyle, fedakârlıklarıyla büyüterek bugünlere getiren devlet büyüklerimize ve tüm vatandaşlarımıza saygılarımı, sevgilerimi ve şükranlarımı sunuyorum.”

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0