“Suyu Kapat Geleceğini Kurtar”

İzmir Büyükşehir Belediyesi Kültürpark Müdürlüğü, 5 Haziran Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında Kültürpark’ta farkındalık çalışması yaptı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Kültürpark Müdürlüğü, 5 Haziran Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında Kültürpark’ta farkındalık çalışması yaptı.

Yüzlerce vatandaşın ilgi gösterdiği etkinlikte katılımcılara üzerinde “Dünya Çevre Günü” yazılı maskeler dağıtıldı. Katılımcılar park içinde gruplar halinde çöp topladı. Ege Ajans bu güzel etkinliği yerinden izledi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Kültürpark Müdürlüğü’nün 5 Haziran Dünya Çevre Günü etkinliği İzmirlilerden büyük ilgi gördü. Lozan Kapısı’nda gerçekleştirilen buluşmaya CHP Karabağlar İlçe Başkanı Mehmet Türkbay ve ilçe yönetim kurulu üyeleri de etkinliğe katılım gösterdi. Engelli dernekleri de Kültürpark’ta yerini aldı. Kültürpark Müdürü Sinan Baydar, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in çevreci vizyonunun yaptıkları çalışmalarda yol gösterici ve ön açıcı olduğunu kaydetti.

Baydar, “Doğaya borcumuz var” şiarıyla bu etkinliği yaptıklarını ifade ederek, “Kültürpark alanımızda çok fazla çöp görmeniz mümkün değil; ama bugün bir farkındalık çalışması yapacağız. Kültürpark görevlilerimiz 20’şer kişilik gruplara eşlik ederek alan içinde çöp toplayacak. Bu şekilde parktaki konuklarımıza da bu duyarlılığı göstermiş olacağız” dedi.

Etkinlikler kapsamında konuklara “Suyu Kapat; Geleceğini Kurtar” yazılı aparat da dağıtıldı. Baydar, dağıttıkları aparatın musluklara takılması için çağrıda bulundu. Baydar, “Su, bizim geleceğimiz. Evlerimizde bu aparatı her gördüğümüzde daha bir dikkatli olacağız. Özellikle çocukların bilinçlenmesinde bu aparatın görünürlüğü ciddi fayda sağlayacaktır. Ayrıca hediye ettiğimiz aparatı musluğuna takıp fotoğrafını hashtag ile paylaştığınızda sinema bileti de kazanıyorsunuz” diye konuştu.

Etkinlikler kapsamında İzmir Büyükşehir Belediyesi Kano Takımı Bayrak Yarışı da gerçekleştirildi. Özellikle genç kanocuların dahil olduğu etkinlik izleyicilerden büyük alkış aldı. Sokak performansı ve konserin de dahil olduğu etkinlikler halkoyunları ve tango gösterisiyle son buldu.

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0