SÜREKLİ VE ŞAHİN'DEN ALİAĞA ÇIKARMASI

“Her alanda Aliağa’nın arkasındayız…”

SÜREKLİ VE ŞAHİN'DEN ALİAĞA ÇIKARMASI

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli ve MHP İl Başkanı Veysel Şahin, il yöneticileri ile birlikte Aliağa’daydı. Belediye Başkanı Serkan Acar ve İl Başkanları PETKİM ziyaretinin ardından Ticaret Odası ve Esnaf Odaları temsilcileri ile bir araya geldi. Aliağa Devlet Hastanesi Poliklinik Ek Hizmet Binası’nın temel atma törenine birlikte katılan başkanlar; Aliağa’nın dev sanayi yatırımları ile Türkiye’nin ve İzmir’in kalbi olduğuna dikkat çekerek; Cumhur İttifakı olarak ilçenin her alanda arkasında olduklarını ifade ettiler.

A’dan Z’ye Aliağa turu…

Sürekli ve Şahin, Aliağa turuna enerji sektörünün en büyük ve önemli yatırımcısı SOCAR Türkiye Rafineri ve Petrokimya Genel Müdürü Anar Mammadov’u ziyaret ederek başladı. Başkanlar daha sonra Ticaret Odası Başkanı Ömer Ertürk’ü ziyaret ederek ilçe ticari hayatını masaya yatırarak sorun ve beklentilere ilişkin bilgi aldı. Mevcut Aliağa Devlet Hastanesi’ne yapılacak 5 katlı, toplam 2 bin metrekare kapalı alanı bulunan, ameliyat ve yoğun bakım üniteleri barındıracak ek hizmet binasının temelini de birlikte atan başkanlar; yatak kapasitesini iki katına çıkaracak bu yatırım için hayırsever Zeynel Aslan’a teşekkür etti.  Daha sonra Aliağa Deniz Ticaret Odası Başkanı Adem Şimşek ile yönetim kurulu üyelerinden çalışmaları hakkında bilgi alan Sürekli ve Şahin; esnaf temsilcileri ile de bir araya geldi. Aliağa mesailerine sokak ve iş yerlerinde devam eden başkanlar; ilçe esnafı ve halkıyla da uzun süre sohbet etti.

Ulaşım yatırımlarımız ilçeye soluk aldırdı…

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli; Aliağa’daki programının ardından yaptığı değerlendirmede, ilçenin sanayi üretimi ve istihdam açısından önemine vurgu yaparak, ulaşımdan yatırım ve istihdam teşviklerine kadar pek çok alanda ilçenin önünü açacak destekler yarattıklarını söyledi. Sürekli açıklamasında; “Aliağa, bünyesinde ülkemiz ve şehrimiz açısından büyük nimetler barındırıyor. Yıllık ortalama 10 milyon doların üzerindeki ihracat rakamları ile Ege Bölgesi potansiyelinin yarısını aşmış durumda. Aliağa limanlarına neredeyse İzmir’in üç katı yük gemisi yanaşıyor. Bu potansiyel, hızlı iş gücü göçünü de beraberinde getiriyor. Biz de başta ulaşım olmak üzere, toplu konut, sağlık gibi alanlarda yatırımlarımızı sürdürüyoruz.” diye konuştu.

Sanayicinin de halkın da hayatını kolaylaştırmak…

Sürekli, sözlerini şu ifadelerle sürdürdü; “İzmir’in şehirler ve beldeler arasındaki genel ulaşımına olduğu gibi, Aliağa’da da iş potansiyelinden kaynaklı trafik yoğunluğuna büyük oranda nefes aldırdık. 455 milyon avro yatırım bedeli olan, 14 köprülü, 5 hemzemin kavşağı olan, 38 köprüsü ve 8 viyadükle Menemen – Aliağa – Çandarlı Otoyolu şehrimize yakışan bir eser oldu. Türkiye’nin en büyük 100 sanayi kuruluşunun 16’sının bulunduğu ve 50’bine yakın kişiyi istihdam eden Aliağa’da barınma sorununun çözümü için uğraş veriyoruz. TOKİ devrede.  Yeni Mahalle’de devam eden 33 bloktan oluşan 614 konutluk projenin önümüzdeki yıl bitmesi hedefleniyor. Bunlar öngörülü yatırımlardır. Başlayıp bitirilen, hayat bulan, sanayicimizin, çalışanlarımızın, ilçe halkımızın hayatını kolaylaştıran yatırımlardır. Aliağa ziyaretlerimizde, devam eden yatırımlarımızla birlikte, ilçedeki kanaat önderlerinin sorun ve beklentilerini aldık. Her zaman olduğu gibi çözüm ortaklığına ve desteğe hazırız.”

Aliağa, İzmir’in gözbebeği oldu

MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin de Aliağa’da 7 yıldan bu yana Türkiye’ye örnek olacak bir Belediyecilik anlayışıyla şehrin çehresinin değiştiğini vurguladı. Şahin; “Aliağa, son yıllarda Belediye Başkanımız Serkan Acar’ın üretken belediyecilik vizyonuyla büyük bir değişim ve gelişim yaşıyor. Aliağa Belediyesi, Serkan Acar Başkanımızla birlikte Türkiye’nin en güçlü belediyelerinden birine dönüştü. Aliağa Belediyesi tarafından çok büyük eğitim, sağlık ve sosyal yaşam projeleri yapılıyor. Devlet Hastanesinin kapasitesini geliştirecek Acil Servis ve ek poliklinik binaları Aliağa Belediyesi tarafından gerçekleştiriliyor. Dünyanın sayılı hastanelerinden biri olan Aliağa Mesleki ve Çevresel Hastalıklar Hastanesinin inşaatı Belediyemiz tarafından bu yılsonunda tamamlanacak. Bu yatırım sadece Aliağa için değil, Türkiye için de çok önemli.” Dedi.

Üretken Belediyecilik Vizyonu

Aliağa Belediyesi’nin MHP’nin üretken Belediyecilik vizyonunu başarıyla hayata geçirdiğini kaydeden MHP İzmir İl Başkanı Şahin; “Aliağa Belediyesi, 1200 dönüm araziyi Ege Üniversitesine tahsis ederek Türkiye’nin en modern üniversite kampüsünün Aliağa’ya kurulmasının önünü açtı. Bunun dışında Başkanımız Serkan Acar, Aliağa’nın 30 yıllık özlemi olan önemli bir Ortaöğretim eğitim kurumunu Aliağa’ya kazandırıyor. Belediyemiz tarafından Ağapark, Avcı Ramadan gibi önemli turizm yatırımlarından sonra tarihi Güzelhisar mahallesi de turizme kazandırılıyor. Geçtiğimiz ay 8 mahallede 8 projeye birden başlandı ve 1 ay içinde bu projeler tamamlanacak. Kentsel dönüşümde Belediyemiz vatandaşlarımıza büyük kolaylık sağlayacak projeleri gerçekleştiriyor. Aliağa Belediyesi, Sarı Konutlar bölgesinde Konut sahiplerinden hiçbir ücret talep etmeden yerinde dönüşümle hak sahiplerine modern konutlarını 18 ayda teslim edecek. Çalışmalar bu ay başlıyor. Demokrasi meydanı ve çevresi kentsel dönüşümle hem yeraltı otoparkına hem de modern bir çehreye kavuşacak. Vatandaş kazanacak, esnaf kazanacak, Aliağa kazanacak.  Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Evi projesi bu ay tamamlanıyor. Bu proje de Türkiye için örnek bir proje olarak Aliağamıza kazandırıldı. Hippoterapi merkezinin çalışmaları başladı.” diye konuştu.

Kültürden Turizme: Aliağa Çekim Merkezi

MHP İzmir İl Başkanı Şahin sözlerini “Aliağa Belediyemiz Kent Belleği çalışmalarına, kültürel yayıncılığa, tarih, arkeoloji gibi kültür projelerine büyük önem veriyor. Türkiye’nin 30 üniversitesiyle akademik işbirliği ve projeler, sempozyumlar düzenliyor. Kitaplar yayınlıyor. Arkeoloji ve tarih araştırmalarıyla 8.500 yıllık kültür değerleri gün ışığına çıkarılıyor. Serkan başkanımız Aliağa’nın tüm mahallelerinde yaşam kalitesini arttıracak, Aliağa’yı sadece endüstride değil, turizmde, kültürde, sosyal ve kültürel yaşamda bir çekim merkezine dönüştürecek çok önemli projeleri başarıyla gerçekleştiriyor. Biz İzmir’in parlayan yıldızı Aliağa’nın, Serkan Başkanımızın her zaman yanındayız.” diyerek tamamladı.

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0