Soyer’in o sözleri olay oldu: AK Parti ve CHP yine karşı karşıya

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in kurtuluşun 100. yıl dönümü kutlamalarında yaptığı konuşma AK Partililerin tepkisini topladı. AK Partililer Soyer’e sert eleştiriler yöneltirken, CHP’den ise yanıt gecikmedi.

Soyer’in o sözleri olay oldu: AK Parti ve CHP yine karşı karşıya

 İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer'in İzmir’in Yunan işgalinden kurtuluşunun 100. Yıl kutlamaları kapsamında Gündoğdu Meydanı’nda yüz binlerce İzmirliye seslendi. Soyer konuşmasının bir bölümünde, ‘’100 yıl önceydi. Bu toprakları yönetenler gaflet, delalet ve hatta hıyanet içendeydi, Gençleri, kadınları ve geleceği hiç düşünmediler. Sadece saraylarındaki saltanatı korumak için bütün milleti ateşe attılar’’ ifadelerini kullandı. 
Soyer’in bu sözleri izmir siyasetinde tansiyonu yükseltirken, AK Partililerin hedefi haline geldi. 

Hamza Dağ: Seneye kutlamaları Atina’da yapın 

Tunç Soyer’in sözlerini Osmanlı’ya hakaret olarak değerlendiren AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ,’' İzmir’in kurtuluş yıl dönümü etkinliğinde İzmir BB Başkanı’nın konuşması, tarihi acıyla ve kahramanlıkla dolu olan İzmir’imize büyük hakarettir. Osmanlı’yı hain ilan ediyor ama işgalci Yunan’ın adını zikredemiyor bile. Seneye kutlamaları Atina’da yapın da tam olsun’’ ifadelerini kullandı. 

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, "Yunanistan’la ne zaman gerilim yaşansa kendini Yunan topraklarına atan, Zafer’i gölgelemeye çalışan belediye başkanı Ecdadımıza hakaret ediyor. Derdi ne İzmir ne de İzmirli… İzmirli’nin verdiği görev ve sorumluluğu taşıyamıyor, hadsizliklerinin başka açıklaması olamaz." dedi.

İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı ise açıklamasında, ‘’Tunç Soyer, İzmir'in düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yıl dönümünde bile ecdadı inkar ederek Osmanlı’yı hedef alarak ihanet ile suçlamış. Sayın Soyer sana hatırlatmakta fayda görüyorum; İzmir’i şanlı ecdadımız Osmanlı’dan değil, kadim dostluklarının olduğu Yunan’dan aldık!’’ dedi. 

Hızal: Soyer, milleti hedef aldı 

Başkan Soyer’in millet hedef aldığını ileri süren İzmir Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal, ‘’Tunç Soyer'in 9 Eylül gibi bir tarihi kendi zihnindeki çirkin düşüncelere alet etmesini kınıyorum. Yunanlı dostlarına söz söyleyemeyen Soyer, yine milleti hedef aldı’’ dedi. 

AK Parti MKYK Üyesi Emre Cemil Ayvalı ise, sosyal medya hesabıdan yaptığı açıklamada, ‘’Tunç Soyer, elinde olsa İzmir’i Yunan’a teslim etmekten gram imtina etmeyecek bir LGBT aktivisti. Bu yüzden ecdad düşmanlığı şaşırtmıyor. Bu çirkin diliyle beceriksiz yönetimini perdeleyeceğini, İzmirliyi konsolide edeceğini sanıyor’’ dedi. 

AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı Eyyüp Kadir İnan sosyal medyadan , ‘’Yunan işgalinden bahsetmeden 9 Eylül'ü anmaya çalışıyor. İzmir'in Yunan mezaliminden kurtuluşuna "Barışın Yüzyılı" diyor. Sen bu kavgada hangi taraftasın bilelim Tunç Soyer’’ ifadelerini kullandı. 

AK Parti İzmir Gençlik Kolları İl Başkanı Recep Tayyip Taslak ise, ‘’ İzmir’in kurtuluşunda tarihi bir günde LGBT Aktivisti’nin yaptığı konuşmaya bakın.. Atina Belediye Başkanından bile duymayacağımız sözleri burnumuza sürekli kötü kokuların gelmesine sebebiyet veren CHP’li Tunç Soyer’den duyuyoruz. Biz senin zihniyetini çok iyi biliyoruz!’’ dedi. 

AK parti cephesinden gelen ağır eleştirilere CHP'den yanıt gecikmedi. 

CHP’den ‘Gençliğe Hitabe’ hatırlatması 

Tunç Soyer’in sözlerinin Nutuk’un finali olan Gençliğe Hitabe’den alıntı olduğuna dikkat çeken CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan,  ‘’Birileri Tunç Soyer’in “İzmirliler 100 yıl önce bu toprakları yönetenler gaflet delalet ve hatta hıyanet içindeydi. Gençleri kadınları çocukları hiç düşünmediler. Sadece saraylarındaki saltanatı korumak için tüm milleti ateşe attılar.” Sözünden rahatsız olmuş Ancak biz rahatsızlığın asıl sebebini biliyoruz rahatsızlık sözün asıl sahibi olan Mustafa Kemal ATATÜRK’e düşmanlıktan kaynaklanıyor. Bu ülkenin kurtarıcısına olan alerjileri her nasılsa nüksediyor. Tunç Soyer’in sözleri Nutuk’un finali olan Gençliğe Hitabe’den alıntıdır. Bunu bilmemekte gaflet ve delalettir. Bunu bilip eleştirmek ise Cumhuriyetin kurucu değerlerine düşmanlıktır’’dedi. 

CHP’li Bakan: Cumhuriyetimizi fabrika ayarlarına döndüreceğiz

Cumhuriyet’in bir yanının Osmanl’nı son sönemi ile hesaplaşma olduğunu öne süren CHP’li Bakan, ‘’ Sayın Hamza Dağ, Cumhuriyet Osmanlı İmparatorluğu Viyana kapılarında iken kurulmadı. Cumhuriyet “Aziz vatanın, bütün kaleleri zaptedilmiş, bütün tersanelerine girilmiş, bütün orduları dağıtılmış ve memleketin her köşesi bilfiil işgal edilmiş…” iken kuruldu. Dolayısıyla Cumhuriyet bir yanı ile Osmanlı’nın son dönemi ile hesaplaşmadır. Saltanat sözünden rahatsız olduğunuza göre bir saltanat özleminiz olduğu anlaşılıyor. Atatürk ; “Milletin saltanat ve hâkimiyet makamı yalnız ve ancak Türkiye Büyük Millet Meclisidir. Ve bu makamı hâkimiyetin hükümetine, Türkiye Büyük Millet Meclisi Hükümeti derler.” demiştir. Biz sizin TBMM’yi etkisizleştirmeniz ve gücü Saraya ve bir şahısa vermenize karşın tekrar parlamenter sisteme dönerek Cumhuriyetimizi fabrika ayarlarına döndüreceğiz’’ ifadelerini kullandı. 

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili Murat Aydın ise sosyal medyadan yaptığı açıklamada, ‘’ Atatürk'ün gençliğe hitabesinde yer alan sözlerini tekrarlayan Tunç Soyer’ den rahatsız olmuşlar. O halde tekrar edelim:"Memleketin dâhilinde iktidara sahip olanlar, gaflet ve dalalet ve hatta hıyanet içinde bulunabilirler." dedi. 

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0