Soyer: Çok daha güzel bir memlekette el ele güler yüzle yaşayacağız

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin kentin kurtuluşunun 100'üncü yıl dönümü etkinlikleri kapsamında düzenlediği 400 kilometrelik Zafer ve Anma Yürüyüşü etkinlikleri Afyon Dereçine’de “Barış ve Türkiye” söyleşisi ile başladı.

Soyer: Çok daha güzel bir memlekette el ele güler yüzle yaşayacağız

 İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Atalarımızın bıraktığı mirasa sahip çıkmak ve bizden sonraki kuşaklara aynen emanet etmek gibi bir sorumluluğumuz var. Bu milletin basiretli, sağduyulu, güzel insanları sizlere güveniyorum. Hep beraber çok daha güzel bir memlekette el ele, kol kola, güler yüzle yaşayacağız” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği, Kocatepe'den başlayıp İzmir'de sonlanacak 400 kilometrelik Zafer ve Anma Yürüyüşü etkinlikleri, Büyük Taarruz öncesi Türk ordusuna kucak açan Afyon Dereçine'de başladı. Yürüyüşün ilk etkinliği İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir Milli Kütüphane Vakfı Başkanı Ulvi Puğ ve tarihçi Prof. Dr. Ergün Aybars'ın konuk olduğu “Barış ve Türkiye” söyleşisi oldu.

Söyleşi Dereçine Belediyesi tarafından meclis kararı alınarak 9 Eylül Meydanı adı verilen alanda yapıldı.

Başkan Soyer: “Göreceksiniz hepsini aşacağız”

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün bir barış insanı olduğunu belirten İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Biz yalın ayak ölüme koşan, canını kanını dökerek memleketi bizlere bırakan ataların evlatlarıyız. Onların çektikleri yanında bizim bugün çektiklerimiz ne ki… Elbette bunları da atlatacağız. Çünkü Atamızın izinden yürümeye devam edeceğiz. Cumhuriyet’in ikinci yüzyılını demokrasi, adalet, özgürlük ve barışla taçlandıracağız” dedi. Bu bereketli toprakların üzerinde yaşayan herkesi refahla buluşturacak güce sahip olduğunu belirten Başkan Tunç Soyer sözlerini şöyle sürdürdü: “Yeter ki hırsızlık, haramilik olmasın. Atalarımızın izinde bu akşam yürümeye başlayacağız. Atalarımızın bıraktığı mirasa sahip çıkmak ve bizden sonraki kuşaklara aynen emanet etmek gibi bir sorumluluğumuz var. Bu milletin basiretli, sağduyulu, güzel insanları sizlere güveniyorum. Hep beraber çok daha güzel bir memlekette el ele, kol kola güler yüzle yaşayacağız. Göreceksiniz o memleketi hep beraber kuracağız. Yolumuz açık olsun” diye konuştu.

Tarihçi Prof. Dr. Ergün Aybars ise Türkiye Cumhuriyeti’nin Atatürk'ün devriminin eseri olduğunu belirtti. İzmir Milli Kütüphane Vakfı Başkanı Ulvi Puğ da “Bu vatanı kurtaran, bu Cumhuriyet’i kuran Gazi Mustafa Kemal Atatürk'tür. Başkası çıkmaz” dedi.

Dereçineli dede ve nine Türk bayrağını teslim etti

Söyleşinin ardından konuşan Afyon Dereçine Belediye Başkanı Ömer Yıldız, “Dereçine'miz bu çapta organizasyonu yapabilecek büyüklükte değil.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer bu organizasyonun ev sahibidir. Burada yapılanların ev sahibidir. Sayın Tunç Soyer Dereçine'dir” ifadelerini kullandı.

Dereçineli Naci Dede ve Lütfiye Bozkurt, 9 Eylül'de İzmir'e ulaştırılmak üzere kafilenin taşıyacağı Türk bayrağını yürüyüşçülerden Beyza Fincan ile Ümit Güner Dedeoğlu'na teslim etti. Lütfiye Bozkurt'un Atatürk ile ilgili okuduğu şiir büyük alkış aldı.

Söyleşinin ardından sahneye önce DJ Yarkın Bora, sonra ise ünlü sanatçı Haluk Levent çıktı. Gece, Türk bayrakları eşliğinde hep bir ağızdan söylenen İzmir Marşı ile sona erdi.

Tam sessizlik içinde geçirecek

Konserin ardından Dereçine’den Yeşilçiftlik’e düzenlenecek 8 kilometrelik halk yürüyüşüyle Zafer ve Anma Yürüyüşü başlayacak. Kafile geceyi Yeşilçiftlik’teki kamp alanında 100 yıl önceki savaş koşullarında; tam sessizlik içinde geçirecek.

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0