Son Dakika! İzmir’de Silahlı Saldırı!

İzmir'de HDP binasında silah sesleri

Son Dakika! İzmir’de Silahlı Saldırı!

Sözcü Gazetesi’nin aktardığı habere göre; HDP İzmir İl Binasına girerek camları kıran silahlı bir kişi, polisin erken müdahalesi ile etkisiz hale getirildi. Olay, saat 11.00 sıralarında meydana geldi. Silahlı olduğu belirtilen bir şahıs, İsmet Kaptan Mahallesi Hürriyet Bulvarı üzerinde bulunan HDP İl Binasına girdi. Camları kıran şahsın yakalanması için polis operasyon düzenledi.

Bugün saat 11:00 sıralarında Çankaya Semti’nde gerçekleşen olayda kimliği belirsiz, silahlı kişi binayı ateşe verdi. Olayda parti binasında çalışan Deniz Poyraz isimli bir kişi hayatını kaybetti, gelen polis ekiplerinin çalışması sonucu 1 kişi gözaltına alındı.

Korkan vatandaşlar, korunaklı yerlere kaçtı. İhbar üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Polis ekipleri, binanın bulunduğu sokağın çevresini güvenlik şeridiyle çevirdi. Yaya geçişine sokak kapatıldı. Zanlının yakalanması için çalışma başlattı. Zanlının neden ateş ettiğine dair henüz bilgi edinilemedi.

HDP'liler ise parti binası çevresinde toplanarak saldırıya tepki gösterdiler. HDP tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı; ‘’İzmir'de parti binamız silahlı bir şahıs tarafından basılarak binamız ateşe verildi. İçeride görevli bir arkadaşımız bulunmakta. Saldırının faili de azmettiricileri de bellidir. Herhangi bir olumsuzluktan iktidar ve kışkırtıcılar sorumlu olacaktır. İzmir’deki provokasyon ve alçakça saldırıya karşı HDP’liler Konak’ta bulunan il binamızda toplanıyor. Her saldırı korkak saldırganları küçültürken, partimize sahiplenmeyi arttıracaktır.’’

İzmir Valiliği'nden açıklama!

İzmir Valiliği resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada saldırganın sağlık çalışanıyken istifaen ayrılmış olduğunu ve tabanca ile Deniz Poyraz'ı öldürdüğü açıklandı.

Güncelleme Tarihi: 17 Haziran 2021, 12:57

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0