Rüzgar türbini fabrikası işçilerinin protestoları sürüyor

İzmir'in Menemen ilçesindeki serbest bölgede ve Sasalı’da faaliyet gösteren rüzgar türbini fabrikası TPI Kompozit'in işçileri, bayramda da protestolarını sürdürdü. İşveren, asgari ücretin üzerine verilen zam teklifini yüzde 5’ten yüzde 9'a çekti. Fabrika bahçesinde toplanan işçiler, ücret artışı ve çıkarılan arkadaşlarının tekrar işe iadesini talep etti.

Rüzgar türbini fabrikası işçilerinin protestoları sürüyor

TPI Kompozit işçileri, bayram öncesinde, Menemen'deki serbest bölge ve Sasalı’daki fabrikaların bahçesine çıkarak iş bırakma eylemi yapmıştı. Petrol- İş Sendikası üyesi işçiler, asgari ücretin üzerine yüzde 5 iyileştirme yapılmasını içeren teklifi kabul etmediklerini, enflasyon ve hayat pahalılığı dikkate alınarak ücretlerinde daha fazla artış yapılması taleplerini iletmişti.

Üç günlük direnişin ardından 100'den fazla işçinin işten çıkardığı ileri sürüldü. Bunun üzerine, fabrika bahçesinde toplanan işçiler, arkadaşlarının işe iadelerini ve ücretlere zam taleplerini yineledi.

İşçilerin tepkilerinin ardından işveren asgari ücretin üzerine zam teklifini yüzde 5’ten yüzde 9'a çekti, atılan işçilerin de tekrar işe alınacağını duyurdu. Ancak, bu teklif de işçiler tarafından kabul edilmedi.

Türk-İş ve Petrol-İş Sendikası yöneticileri, dün akşam fabrika bahçelerine gelip işçilere seslendi. Türk-İş Ege Bölge Başkanı Hayrettin Çakmak, atılan tüm işçilerin tekrar işe iade edilmesine kadar direnişlerini sürdüreceklerini söyledi.

TPI Kompozit'te sendikacılar ve işveren arasında görüşmelerin sürdüğü, ücret zammı konusunda pazarlıkların devam ettiği belirtildi. 

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0