RIFAT NALBANTOĞLU TORBALI SEÇİMLERİ İÇİN KONUŞTU “BİR SORUN OLACAĞINI DÜŞÜNMÜYORUM”

Rıfat Nalbantoğlu, Torbalı'da yarın gerçekleştirilecek Başkan Vekilliği seçimi hakkında konuştu

RIFAT NALBANTOĞLU TORBALI SEÇİMLERİ İÇİN KONUŞTU “BİR SORUN OLACAĞINI DÜŞÜNMÜYORUM”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclis Üyesi Rıfat Nalbantoğlu, Torbalı'da yarın gerçekleştirilecek Başkan Vekilliği seçimi hakkında konuştu; "Ben bir sorun olacağını düşünmüyorum. İl Başkanımız ve Büyükşehir Başkanımız işin içindedir”.

Gözler Pazartesi günü yapılacak kabine toplantısında

Cumhuriyet Halk Partisi'nden Torbalı Belediye Başkanı seçilen ancak geçirdiği rahatsızlık nedeni ile görev süresi içinde hayatını kaybeden merhum başkan İsmail Uygur'un ardından ilçede Başkan Vekilliği seçim süreci sürüyor.

CHP İzmir İl Yönetimi, “Menemen faciası” olarak anılan, Menemen'de eski Belediye Başkanı Serdar Aksoy'un tutuklanmasının ardından yaşanan süreçte başkanlık koltuğunun AK Partili Aydın Pehlivan'a kaptırılması sonrası Torbalı'da ipleri sıkı tutma karar almıştı.

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, Menemen'de yapılan hata sonrası İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile ortak çalışma yürütme karar alırken, geçtiğimiz hafta 18 Meclis Üyesi ve İzmir Milletvekilleri ile bir araya gelmişti.

Yarın gerçekleşecek seçimde “Bir Menemen Faciası daha yaşanır mı?” sorusunun cevabı endişeyle beklenirken Nalbantoğlu bu konuda bir sorun yaşanmayacağına inandığını belirtti.

 “CHP ADAYININ BAŞKAN OLACAĞINA İNANIYORUM”

Merhum İsmail Uygur'un kendisinin sadece parti arkadaşı olmadığını, yakın bir dostu olduğunu da belirten Nalbantoğlu, "İsmail sadece CHP'de beraber politika yaptığım kişi değil arkadaşım ve çok yakın dostumdu. İnsanlar hayatta olumsuzluklar yaşarlar ve yaşıyoruz da. Elinde olmayan bazı olumsuzluklar yaşayabiliyorsun. Maalesef AK Partili birine belediyenin kaptırılması olabiliyor. Bunlar çok önemlidir ve asla unutulmamalıdır. Ancak bu yaşadıklarından gerekli dersleri çıkartamamışsan, Menemen'de olanı unutmuşsan esas tehlike bu… Ben CHP'nin bunlardan çok olumlu dersler çıkarttığını biliyorum. Torbalı'da hepsinden kaynaklı olumlu bir süreç oluştuğunu biliyorum. Burada söz söyleyebilecek İl Başkanımız ve Büyükşehir Belediye Başkanımız vardır. Bunlar bu süreci doğru yönetebilecek kişilerdir. Şu an doğru işletiliyor. Ben bir sorun olacağını düşünmüyorum. CHP adayının, gurupta karar verilmiş adayın yeni belediye başkanı olacağına yürekten inanıyorum" dedi.

SÜREÇ DOĞRU YÖNETİLİYOR VE DOĞRU GİDİYOR

Başkan Vekili adayının grup toplantısında belirleneceğini belirten Nalbantoğlu, "Torbalı'daki grubumuz oturup seçip karar verecekler. Orada karar verecekler arkadaşın öğleden sonra yapılacak seçimde belediye başkanımız olacağı konusunda en ufak bir şüphem yok. Süreç doğru yönetiliyor ve doğru gidiyor. Bu durumda oradaki partililerimizi farklı durumda bırakmanın anlamı yok ki. Süreci doğru yönetemezsen fire olur. Torbalı'da süreç doğru gidiyor, doğru yönetiliyor ve sorun çıkacağını düşünmüyorum" ifadelerini kullandı.

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0