ORC'den çarpıcı 'İzmir Anketi'

ORC Araştırma Şirketi, 2022 İzmir Siyasi Eğilimler Araştırması Raporu'nu yayınladı. Araştırmada İzmirlilere "İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni başarılı buluyor musunuz?", "İzmir'deki en başarılı ilçe belediye başkanı kim?", “Bu pazar seçim olsa, hangi partiye oy verirsiniz?” ve "Bu Pazar Cumhurbaşkanlığı seçimi olsa, kimi Cumhurbaşkanı olarak görmek istersiniz?" soruları sorulurken, çarpıcı sonuçlar tespit edildi.

ORC'den çarpıcı 'İzmir Anketi'

ORC Araştırma Şirketi 13 – 17 Nisan tarihleri arasında yüz yüze gerçekleştiridiği anket çalışmasının sonuçlarını kamuoyuyla paylaştı.

İzmir’de ikamet eden 4 bin 380 katılımcının görüşlerinin alındığı ankette çarpıcı sonuçlar çıkarken, anketin hata payı +/-  yüzde 2,2 olarak belirlendi.

İzmir ilinin siyasi eğilimini tespit etmek amacıyla gerçekleştirilen araştırma çalışmasında cinsiyet, yaş ve eğitim kotası uygulandığı bildirildi.

BÜYÜKŞEHİRDEN MEMNUN OLANLARIN ORANI YÜZDE 44

Katılımcılara "Genel olarak değerlendirdiğinizde İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni başarılı buluyor musunuz?" sorusu soruldu.

Başarılı bulanların oranı yüzde 44,1

Ne başarılı ne başarısız yüzde 19,4 

Bşarısız bulanlar yüzde 36,5 çıktı.

EN BAŞARILI ‘‘10’’ İLÇE BELEDİYE BAŞKANI

Katılımcılara "İzmir'deki en başarılı ilçe belediye başkanı kim?" sorusu sorulurken, ilk sırada yüzde 62,8 ile Narlıdere Belediye Başkanı CHP'li Ali Engin yer aldı.

Engin'i sırasıyla yüzde 61,5 ile Buca Belediye Başkanı CHP'li Erhan Kılıç, yüzde 60,9 ile Konak Belediye Başkanı Abdül Batur ve yüzde 60,2 ile Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı takip etti.

Listede beşinci sırada yüzde 57,6 ile Aliağa Belediye Başkanı MHP'li Serkan Acar yer alırken, 6'ncı sırada Karşıyaka Belediye Başkanı CHP'li Dr. Cemil Tugay, 7'nci sırada Tire Belediye Başkanı İYİ Partili Salih Atakan Duran, 8'inci sırada Balçova Belediye Başkanı CHP'li Fatma Çalkaya, 9'uncu sırada Çiğli Belediye Başkanı CHP'li Utku Gümrükçü ve 10'uncu sırada Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ yer aldı.

BU PAZAR SEÇİM OLSA HANGİ PARTİ YÜZDE KAÇ OY ALIYOR?

Ankete katılanlara “Bu pazar seçim olsa, hangi partiye oy verirsiniz?” sorusu yöneltildi.

Yüzde 43,1 CHP ilk sırada çıkarken, iknici sırada yüzde 20,4 ile AK Parti, yüzde 16,1 ile İYİ Parti üçüncü parti oldu.

İZMİRLİLER "YAVAŞ" DEDİ

Öte yandan açık uçlu olarak sorulan "Bu Pazar Cumhurbaşkanlığı seçimi olsa, kimi cumhurbaşkanı olarak görmek istersiniz?" sorusuna İzmirlilerin yüzde 30,1 Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı CHP Mansur Yavaş derken, yüzde 17,6'sının cevabı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Ekrem İmamoğlu oldu. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan yüzde 16 ile üçüncü sırada yer aldı. Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş yüzde 9,5 ile dördüncü sırada yer alırken, onu yüzde 9,2 ile İYİ Parti Gene Başkanı Meral Akşener takip etti.

Ankete katılanların yüzde 6,5'i CHP Genel Başkanı ve İzmir Milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu ismini verirken, yüzde 1'i ise Muharrem İnce dedi.

Ankete katılanların yüzde 3,3'ü Diğer yanıtını verirken, yüzde 6,8'i soruyu Cevapsız bıraktı.

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0