NEPTÜN SOYER’DEN  CHARLİE HEBDO AÇIKLAMASI: “Hz. Muhammed'e saygısızlık benim de kırmızı çizgimdir.”

Neptün Soyer, Charlie Hebdo dergisi ile verdiği poz üzerinden kendisine yöneltilen eleştirilere cevap verdi.

NEPTÜN SOYER’DEN  CHARLİE HEBDO AÇIKLAMASI: “Hz. Muhammed'e saygısızlık benim de kırmızı çizgimdir.”

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in eşi ve İzmir Köy-Koop Başkanı Neptün Soyer, Charlie Hebdo dergisi ile verdiği poz üzerinden kendisine yöneltilen eleştirilere cevap verdi.

Seneler Önceki Paylaşım

 Soyer, ‘’5 yıl önceki paylaşımı sanki dün yapmışım, silmişim gibi göstermeye çalışan vicdansız, akıl ve izan yoksunu bir kesim var’’ sözlerini kullandı. Neptün Soyer, ana akım medyanın Charlie Hebdo paylaşımı üzerinden kendisini hedef almasına  sosyal medya hesabı üzerinden yanıt verdi. Soyer, ‘’ Hz. Muhammed ve islam dinimize yönelik hakaret edip saldıran, bahsi geçen derginin son sayısında Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı'na yönelik ahlak ve edep yoksunu kapak da asla kabul edilemez, kınıyorum.’’ ifadelerini kullandı.

Soyer’in açıklaması şu şekilde; ‘’ 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı günü hakkımda sosyal medya üzerinden bir karalama ve linç kampanyası başlatıldı. Bu konuya ilişkin samimi düşünce ve duygularımı paylaşmak istiyorum. 7 Ocak 2015 günü, ailemle Fransa ziyaretindeyken, Charlie Hebdo dergisine yönelik, 12 kişinin hayatını kaybettiği DEAŞ terör saldırısı olmuştu. Tüm dünya bu saldırı karşısında terörü lanetledi, acıda birleşti. Türkiye Cumhuriyeti'nin en üst makamları saldırıyı en sert şekilde kınadı, Cumhurbaşkanı'mızın talimatıyla dönemin Başbakanı da Paris'te düzenlenen Charlie Hebdo dergisine destek yürüyüşüne katılmıştı. Saldırıdan sonra 14 Ocak 2015'deki sayısında söz konusu dergi, şimdi yeniden gündeme getirilen kapakla çıkmıştı. Fransızca "Hepsi affedildi" yazısını görünce, bu ifadenin teröre karşı birleştirici bir mesaj olduğunu düşünerek instagram sayfamda paylaşmıştım. Daha sonra çizimdeki tasvirin Peygamberimizi temsil ettiği yolunda haberleri okuyunca bu paylaşımı da kaldırmıştım. 5 yıl önce yaptığım sonrasında kaldırdığım paylaşımı, ulusal birliğimizin simgesi Cumhuriyet Bayramı günü gündeme getirenler, kötü niyetlerini apaçık ortaya koymaktadır.

5 yıl önceki paylaşımı sanki dün yapmışım, silmişim gibi göstermeye çalışan vicdansız, akıl ve izan yoksunu bir kesim var. Aile geçmişimi, yaşam tarzımı bilenler, inanç ve milli-kültürel değerleri nasıl içselleştirdiğimin en yakın tanıklarıdır. Peygamberimiz Hz. Muhammed'e saygısızlık benim de kırmızı çizgimdir. Hz. Muhammed ve İslam dinimize yönelik hakaret edip saldıran bahsi geçen derginin son sayısında Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı'na yönelik ahlak ve edep yoksunu kapak da asla kabul edilemez, kınıyorum. Ülkemizin bugün içte ve dışta büyük sorunları var. İç kavgaları körükleyecek, kutuplaştırıcı söylemlerden her zamankinden fazla kaçınmamız gerekiyor. Benim adım üzerinden üstelik dini değerlerimiz kullanılarak ayrıştırıcı, bölücü kampanya yürütmek Türkiye'nin hayrına değildir. İzmir'de kadınların, çiftçilerin, emeğin ve alın terinin hak ettiği değere kavuşması için kooperatif çatısı altında yıllardır mücadele ediyorum. Ben Atatürkçü bir öğretmen, çağdaş Türk kadını olarak çıktığım yoldan dönmeden yürüyeceğimi bir kez daha duyuruyor, samimi düşüncelerimi kamuoyunun vicdanına teslim ediyorum.”

Soyer’in yaptığı açıklamaya göre, seneler önce yaptığı, dönemin şartlarına uygun olan paylaşım, günümüz şartlarında değerlendirilmekte ve yeni gibi gösterilmektedir. Neptün Soyer, yalnız değildir.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0