NEPTÜN SOYER’E YAPILAN SALDIRININ PERDE ARKASI

İzmir Köy-Koop Başkanı ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in eşi  Neptün Soyer’e büyük komplo.

NEPTÜN SOYER’E YAPILAN SALDIRININ PERDE ARKASI

İzmir Köy-Koop Başkanı ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in eşi  Neptün Soyer’e büyük komplo.

2015 senesinde gerçekleşen Charlie Hebdo Dergisi’nde 12 kişinin öldürülmesiyle sonuçlanan terör  olayına, dünyanın pek çok ülkesinden olduğu gibi  Türkiye’den de tepki gösterilmişti. Bugün derginin İslami değerler ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkında yaptığı aşağılayıcı yorumlar gündemde. Sayın Neptün Soyer, geçmişte vermiş olduğu destekle bugün karalanmaya çalışılıyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni yıpratmak amacıyla, Neptün Soyer’e yapılan medya adına çirkin bir işlemdir. Unutmayınız ki, Sayın Neptün Soyer yalnızca Sayın İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı’nın eşi olması sebebiyle değil, 20 bin kişilk bir kooperatifin başında olması sebebiyle hedef tahtasındadır.

 Bu tür yanlış ve çirkin haberleri bilinçli olarak yapıp, Sayın Tunç Soyer’i ve Sayın Neptün Soyer’i haksızca yıpratmak isteyen sözde medyayı kınıyoruz.  Medya geçinenler, bu insanları yıpratmaya çalışırken, onları daha çok güçlendirdik farkında mıdır?

Saldırı Cumhurbaşkanı Tarafından Kınanmıştı

2015 Yılında dergiye saldırı gerçekleştikten sonra, terör ve saldır Cumhurbaşkanlığı tarafından kınanmıştı;

“Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı'nın internet sitesinden yaptığı yazılı açıklama ile, Fransız mizah dergisi Charlie Hebdo'ya yapılan ve 12 kişinin öldüğürüldüğü silahlı saldırıyla ilgili tepkisini dile getirdi. Erdoğan mesajında, "Dost ve müttefik ülke Fransa'ya bu acılı gününde başsağlığı diliyor, saldırının faillerinin en kısa sürede yakalanarak adalete teslim edilmelerini bekliyoruz." dedi ve şu ifadeleri kullandı:

"Bu vesileyle, terörün dininin ya da milliyetinin olamayacağını ve hiç bir gerekçeyle mazur gösterilemeyeceğini bir kez daha vurgulamak istiyoruz. Paris'te yaşandığı türden terör saldırıları, farklılıklara tahammülsüzlüğün ve nefret söylemlerinin yol açtığı gerginlikler, dini ve kültürel farklılıkları düşmanlık gerekçesi olarak sunma girişimleri karşısında hepimizin ortak tavır sergilemesi büyük önem taşımaktadır. Türkiye, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da, terörizmin her türüyle kararlı bir şekilde mücadeleye devam edecektir. Bizleri derinden üzen terör saldırısında hayatlarını kaybeden masum insanlar için taziyelerimizi sunuyor, yakınları başta olmak üzere tüm Fransa halkına metanet ve sabır, yaralılara acil şifalar diliyoruz."

Dönemin Başbakanı Davutoğlu’ndan “Fransa’nın Yanındayız” Mesajı Gelmişti

2015 yılında yayınlanan haberlerde, dönemin başbakanın terör saldırısını kınama mesajı ;

“Başbakan Ahmet Davutoğlu da, Savunma Sanayii İcra Komitesi toplantısı sonrasında, gündeme ilişkin gazetecilerin sorularını yanıtladı. Davutoğlu, 12 kişinin öldürüldüğü Fransız mizah dergisi Charlie Hebdo'ya yönelik saldırıyla ilgili olarak, Dışişleri Bakanlığı'nın kınamada bulunduğunu hatırlattı. "Bu haber hepimizi derinden üzdü ve etkledi" diyen Davutoğlu şunları söyledi:

"Her şeyden önce şunu ifade etmek isterim. Türkiye Cumhuriyeti olarak gerekçesi ne olursa olsun her türlü teröre ve şiddete karşı en açık ve net tavır almış bir ülkeyiz. Bu saldırıyı da bu terörü de en güçlü şekilde kınıyoruz. Ve bu zor gününde Fransız halkının yanında olduğumuzu bir kez daha ifade etmek istiyorum. Hiçbir gerekçe bu tarz bir terör faaliyetini mazur gösteremez. Ve tabii bu faaliyetlerin zaten tırmanmakta olan kültürel gerilim alanlarına, çatışma alanlarına dönüşmesine engel olunması lazım. Bu da hepimizin ortak bir şekilde terör faaliyetlerinin karşısında tutum almamıza bağlıdır. Şiddet ve terör dilinin dünyada egemen olmaması yönünde bütün ülkelerin ortak tavır alması önemlidir. Aynı şekilde, herhangi bir şekilde yabancı düşmanlığı, ırkçılık vs. akımlar konusunda da hepimizin aynı hassasiyeti göstermesi ve dünyaya kültürel barışın yaşandığı, kültürel barışın ve karşılıklı saygının egemen olduğu ve terörün olmadığı bir döneme geçilmesi konusunda küresel bir işbirliğine her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyuyoruz. Bir kez daha söylüyorum bu saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Bu saldırının daha başka gerilim alanlarına sebep olmaması için elimizden geleni yapmak gerektiğine inandığımızı bir kez daha vurgulamak istiyoruz.

Bu saldırının İslam ile herhangi bir şekilde irtibatı kurulamaz. İslam dininin yüce değerleri bu tür saldırıları kesinlikle tecrif etmez, bunlara cevaz vermez. İslam ile bu faaliyetler arasında kurulacak her türlü irtibat yanlış olacaktır."

Fransa'da milyonlarca kişi Charlie Hebdo saldırısı ve ardından yapılan terörist eylemlerini protesto etmek için toplandı. Başbakan Ahmet Davutoğlu ve bazı ülkelerin liderleri de yürüyüş için Paris'te bulunuyor.

2015 yılında Fransa'da milyonlarca kişi Charlie Hebdo saldırısı ve ardından yapılan terörist eylemlerini protesto etmek için toplanmıştı. Dönemin Başbakan'ı Ahmet Davutoğlu ve bazı ülkelerin liderleri de yürüyüş için Paris'te bulunuyordu.

Güncelleme Tarihi: 14 Kasım 2020, 12:18
YORUM EKLE
YORUMLAR
Fikret Tütüncü
Fikret Tütüncü - 3 yıl Önce

Çamur at, izi kalır misali bir olay. Tunç ve Neptün Soyer Bu karalamadan daha güçlü çıkarlar

bünyaminnnn...
bünyaminnnn... - 3 yıl Önce

peki Cumhurbaşkanımıza yapılan saygısızca paylaşımları ne olacak!

SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0