MHP'li Kalyoncu'dan Soyer ve İZSU'ya sert tepki

Kınık ilçesinin kanalizasyonun arıtılmadan Bakırçay’a boşaltıldığını, konuyu da Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı'na sorduğunu belirten MHP İzmir Milletvekili Prof. Dr. Hasan Kalyoncu, İZSU ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'e tepki gösterdi.

MHP'li Kalyoncu'dan Soyer ve İZSU'ya sert tepki

Kınık'ın atık suyunun temizlenmesi konusunda henüz daha imar planlarının bile yapılamadığını söyleyen Kalyoncu, "Sorumlu belli, görevini yapmayan belli. Sonra çevre duyarlılığı rolüyle sahnelerde boy gösteren de aynı kişi. Konu sorulunca Tunç Soyer de proje aşamasında diyor. Ancak ortada proje de yok, plan da. Senelerdir nerelerdesiniz?Çevreci CHP yöneticileri bilginiz var mı?" dedi.

 Sosyal medya hesabından paylaşımlarda bulunan MHP İzmir Milletvekili Prof. Dr. Hasan Kalyoncu, Kınık ilçesinin kanalizasyonun arıtılmadan Bakırçay’a boşaltıldığını ifade ederek konuyu Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı'na sorduğunu belirtti. Bakan Kurum'dan gelen cevabın açık olduğunu vurgulayan Hasan Kalyoncu, Kınık'ın atık suyunun temizlenmesi konusunda henüz daha imar planlarının bile yapılamadığını söyleyerek İZSU ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'e tepki gösterdi. 

"GEREKLİ İDARİM YAPTIRIM UYGULANDI"

Bakanlık tarafınfan gerekli idari yaptırımın uygulandığını ifade eden Kalyoncu, "Kınık ilçesinin kanalizasyonu arıtılmadan Bakırçay’a boşaltılıyor. Konuyu ve yapılan herhangi bir çalışma olup olmadığını ilgili belediyelerden de öğrenmesi için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanına sorduk. Sayın Bakandan gelen cevap (https://www2.tbmm.gov.tr/d27/7/7-62337sgc.pdf…) çok açık: “Kınık İlçesi atık su arıtma tesisinin imar planlama süreci devam etmekte olup, planlama sürecinin tamamlanmasına müteakip, uygulama projeleri hazırlatılacaktır.” Kınık İlçemizin atık suyunun temizlenmesi konusunda henüz daha imar planları bile yapılmamış. Bu yapılırsa, uygulama projelerine geçilecekmiş. İZSU bu konuda sorumlu kuruluş. Bakanlığın cevabında, “Kınık ilçesinde yerleşim yerlerinden kaynaklanan atık suların arıtılmaması ve ilçede atık su arıtma tesisinin kurulmaması nedeniyle, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na gerekli idari yaptırım” uygulandığı da belirtilmiş." dedi.

CHP YÖNETCİLERİ BİLGİNİZ VAR MI?

Ortada ne bir proje ne de bir plan olduğunu belirten Hasan Kalyoncu, "Sorumlu belli, görevini yapmayan belli. Sonra çevre duyarlılığı rolüyle sahnelerde boy gösteren de aynı kişi. Konu sorulunca Tunç Soyer de proje aşamasında diyor. Ancak ortada proje de yok, plan da. Senelerdir nerelerdesiniz?Çevreci CHP yöneticileri bilginiz var mı? Bakanlık ceza uygulaması dahi yapmış fakat planlama aşamasında halen. Gerçi İZSU, içme suyu arıtma tesisinden tahliye edilen kahverengi su için de; “pis değil içinde demir pigmenti var” diyecek kadar işinin ehli. Belki Kınık ilçesinin atıksuyu için de “o su pis değil ki” diyecektir. Tunç Soyer “sakin şehir” kavramını belediye başkanının ve belediye birimlerinin sakince yattığı, tüm hizmetlerin sessizce savsaklandığı kentleri anlıyor sanırım." ifadelerini kullandı.

"DERT ETMEZLER"

MHP'li vekil Kalyoncu tepkisini şöyle sürdürdü:

"Kınık’tan kanalizasyon Bakırçay’a, Menderes’in köylerinden fosseptik Tahtalı Barajına akıtılır, dert etmezler. Soyer’e göre her şey yıllardır planlama aşamasında. Aceleye gerek yok. Ne var ki zeytinyağı sıkma tesisi için izin alıp zeytinliğe yüzme havuzlu villa yaparken Başkan çok hızlı fakat yıkılmasında yine sakinlik halinde.Yandaş,candaş, yoldaş işi mi?Soyer’in nerede eli çabuk olacağını,nerede ölü gibi duracağını sizce ne belirliyor?"

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0