MERHABA EY "İNSANLIK"

Televizyoncu Ali Erol Diker toplumumuzda son günlerde büyük artış gösteren kadın cinayetleri ile ilgili düşüncelerini kaleme aldı.

MERHABA EY "İNSANLIK"

Televizyoncu Ali Erol Diker toplumumuzda son günlerde büyük artış gösteren kadın cinayetleri ile ilgili düşüncelerini kaleme aldı. İki kız evlat babası olan Diker kadınlara uygulanan şiddete ve ayrımcılığa kalemiyle isyan etti:

“Merhaba "İNSANLIK" diyerek başlamak istiyorum sözlerime. Televizyon kanallarında haberlerde her gün bir kadın cinayeti daha duymaktan ben insan olarak yoruldum. Kadına şiddet insanlığa ihanettir.

İnsan nasıl kıyar bir cana. Bunu yapan insan olabilir mi nasıl bir vicdandır nasıl bir merhamettir bu alçaklık. Bir yuva kuracaksınız içine neşe katan çocuklar yapacaksınız sonra “benim canım sıkıldı, ben sana biraz işkence yapayım” diyerek güç denemesi yapacak sonra da canice çocukların gözleri önünde katledeceksiniz. Sahi bunu yapan bu canilere insan demek doğrumu sizce?!

 Medeniyet, kültür, anlayış, hoşgörü, vicdan ve merhamet duygusu gelişmeyen bu tür canileri insan yerine koymayı bırakın cezaevini, direkt idam edilmesi gerekiyor diye düşünüyorum. Hepimizin annesi, bacısı, halası, teyzesi ve kızı da bir kadın değil mi? 2021 yılının ocak ve şubat ayında vahşice katledilen kadın cinayetlerine kim dur diyecek!? En kısa zamanda evlilik planları yapacaklara vicdan ve merhamet testi zorunlu hale getirilmesi şart olsun. “Sarhoştum ne yaptığımı bilmiyorum” de vahşice öldür! “Psikolojim iyi değildi” de işkence yap öldür! “Uyuşturucu almıştım” de elini ayağını ve ağzını bağla öldür! “Namusumu temizledim, töremiz gereği öldürdüm” de adamlık tasla! Hele birde mobingçiler var ya onlara ne demeli. Sevgime karşılık vermedi de öldür! Ne ala memleket. Yazıktır, günahtır, ayıptır, insanlık dışı ve insanlığa ihanettir. Nerdesin eyyy insanlık, neredesin eyyy vicdan ve merhamet! Kadına yönelik her türlü şiddeti kınıyor ve lanetliyorum. Yaradılanı seviyorum yaradandan ötürü diyerek insanlığa çağrımdır. "KADINA ŞİDDETE HAYIR" kadına şiddet insanlığa ihanettir.” şeklinde eleştirilerini dile getirdi.

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0