MENEMEN CHP’DE BEKLENEN İSTİFALAR GELDİ

İzmir Menemen CHP’de istifalar peş peşe!

MENEMEN CHP’DE BEKLENEN İSTİFALAR GELDİ

Menemen Belediyesi'ne 19 Kasım'da polisin yaptığı yolsuzluk operasyonu sonucu Belediye Başkanı Serdar Aksoy'un tutuklanmasının ardından CHP Menemen'de sular durulmuyor. Disipline sevk edilen 3 meclis üyesi Hasan Ünal, Rasim Yiğit Özge ve Ali Aydın partisinden istifa etti

Menemen Belediyesi'nde Şubat ayı Meclis toplantısında Belediye Başkan Vekili Aydın Pehlivan'a 'borçlanma yetkisi' verilme konusu meclisin ana gündem maddesiydi. Menemen için oldukça önemli olan bu oylamada 16 evet, 15 ret oyu çıkmıştı.

CHP'li 3 meclis üyesi CHP grubunun aldığı ret oyu kullanma kararına uymamış ve sonrasında disipline sevk edilmişlerdi.

Aynı zamanda Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi de olan Hasan Ünal, Rasim Yiğit Özge ve Ali Aydın, bugün Menemen'de dengeleri alt üst edecek bir karar aldı. Üç meclis üyesi Cumhuriyet Halk Partisi'nden istifa etti.

Serdar Aksoy’un belediye başkanlığı döneminde kritik temmuz ayı meclis toplantısında, belediyenin 2019 yılı faaliyet raporu oylanması sırasında CHP’li meclis üyeleri Av. Deniz Karakurt, Nursel Katipoğlu, Koray Atasoy’un, Gürkan Develi Cumhur İttifakı grubu gibi rapora ret oyu vererek Menemen Cumhuriyet Halk Partisi’nin almış grup kararına uymayarak ret oyu kullanmışlardı.

Öte yandan 3 İYİ Partili meclis üyesi de salondan dışarı çıkarak çekimser kalmıştı.

CHP’li Belediye Başkanı için hayati önem taşıyan kritik faaliyet raporu oylamasında CHP İlçe Örgütü’nün grup kararı alarak faaliyet raporuna evet oyu verilmesini istemişti.

Buna rağmen grup kararına uymayarak ret oyu veren üstelik Ak Partili meclis üyelerinin oylarıyla encümen seçilen CHP’li meclis üyeleri için başlatılmayan disiplin süreci aylardır mağdur olan maaşlarını alamadığı için intiharlar yaşanan Menemen Belediyesi’nde işçilerin alacaklarının ödenmesi için kredi talebine onay veren işçinin yanında duran işçilerin maaş, ikramiye, kıdem tazminatı alacakları için belediye başkan vekilin mecliste kredi talebine evet diyen biri büyükşehir meclis üyesi olmak üzere toplam üç meclis üyesi için disiplin süreci başlatılmıştı.

Disiplin sürecini kendileri için onur kırıcı olduğunu söyleyen Menemen Belediyesi Meclis Üyesi (Büyükşehir Meclis Üyesi) Hasan Ünal, menemen belediyesi meclis üyesi Rasim Yiğit Özge ve Ali Aydın sitem dolu istifa mektubunda şu sözlere yer verdiler;

‘’Biz genel başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun hak, hukuk, adalet diyerek yazın sıcağında binlerce aynı duyguyu taşıyan yurttaşlarla başlattığı 25 gün süren 420 kilometrelik ‘adalet yürüyüşü’ laf olsun diye yapmadığına inanıyoruz.

Biz genel başkanımızın düzenlediği çalıştaylarda üstüne basa basa yüksek sesle tüm belediye başkanlarına ve örgüt üyelerine ‘’Belediyeyi adaletle yönetin, hakkı hukuku her ortamda savunun ve gereğini yapın. belediye çalışanlarının özlük haklarını eksiksiz koruyun. kimsenin işiyle aşıyla uğraşmayın, siyasi görüşü ne olursa olsun herkesi kucaklayın ve eşit davranın.’ sözlerini laf olsun diye söylemediğine inanıyoruz.

Biz genel başkanımızın her platformda, her ortamda işçiden emekçiden yana tavır koyduğunda işçinin ve emekçinin haklarını savunurken ve bunları yüksek sesle dile getirirken laf olsun diye söylemediğine inanıyoruz.

İl ilçe örgütlerinin aldığı kararlar, uyguladıkları yöntem ve politikalar partinin ruhuna savunduğu ilkelere ALTI OK’ a ve yüz yıllık gelenek görenek ve değerlere tezat oluşturmamalı.

İl ilçe örgütlerinin aldığı kararlar uyguladıkları yöntem ve politikalar Cumhuriyet Halk Partisi genel başkanını kamuoyu önünde küçük düşürüp farklı algılara sevk edip kötü bir duruma düşürmemeli.

İl ilçe örgütlerinde görev alan arkadaşların birinci ve asli görevi Cumhuriyet Halk Partisi genel başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun belirlediği parti politikalarına uygun siyaset üretmek, bir sonraki seçimde ‘ben nerede, ne olurum’ u hesap etmek yerine, partim nerede olacak nasıl iktidar olur düşüncesine göre hareket etmektir’’.

İSTİFA MEKTUBUNUN TAM METNİ

1 Mart 2021 tarihinde gerçekleşen Menemen Belediyesi Mart ayı olağan meclis toplantısında, Menemen Belediyesi emekçilerinin ve Menemenli esnaflarımızın alacaklarına istinaden, Başkanvekiline verilecek borçlanma yetkisine kabul oyu vermemiz ve Grup kararına uymadığımız gerekçesiyle bizi disipline sevk eden, sayın Genel Başkanımızın uyguladığı parti politikasından habersiz, partinin iktidar yürüyüşünden bihaber; menfaatlerinin ve gelecek hesaplarının peşinden koşan; millete karşı siyaset yapılamayacağını anlamamış, hala ‘daha küçük olsun benim olsun’ zihniyetinden sıyrılamamış, şu anlık yetkili olan kişilere yönelik, istifa açıklamamızdır.

BİLİNİZ Kİ; BİZDEN BAĞIMSIZ OLAN GELİŞMELER  KARŞISINDA, BİZE BAŞKA ALTERNATİF  BIRAKILMAMIŞTIR.

Değerli Kamuoyu, saygıdeğer Parti Büyüklerimiz.

Hizmetin en iyisine layık İzmirliler ve Menemenliler;

Biz genel başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘hak, hukuk, adalet’ diyerek, yazın sıcağında binlerce aynı duyguyu taşıyan yurttaşlarla başlattığı, 25 gün süren 420 kilometrelik ‘Adalet Yürüyüşü’nü; günü kurtarmak adına değil, ülkemizde adaletin perçinleşmesi için yaptığına yürekten inanıyoruz.

Biz Genel Başkanımızın düzenlediği çalıştaylarda, üstüne basa basa, yüksek sesle, tüm belediye başkanlarına ve örgüt üyelerine;

“BELEDİYEYİ ADALETLE YÖNETİN, HAKKI HUKUKU HER ORTAMDA SAVUNUN VE GEREĞİNİ YAPIN. BELEDİYE ÇALIŞANLARININ ÖZLÜK HAKLARINI EKSİKSİZ KORUYUN. KİMSENİN İŞİYLE AŞIYLA UĞRAŞMAYIN. SİYASİ GÖRÜŞÜ NE OLURSA OLSUN HERKESİ KUCAKLAYIN VE EŞİT DAVRANIN” diye seslendiği sözlerini ifade ederken; yerel yönetim anlayışının temel ilkelerini hayata geçirmek için bizlere görev verdiğine inanıyoruz.

Biz genel başkanımızın, her ortamda işçiden emekçiden yana tavır koyduğuna; işçinin ve emekçinin haklarını savunduğuna ve bu anlayışını, yüksek bir inançla söylediğine inanıyoruz.

Değerli Kamuoyu, saygıdeğer Parti Büyüklerimiz.

Hizmetin en iyisine layık İzmirliler ve Menemenliler;

 

Sonuçta il ve ilçe örgütlerinin aldığı kararlar, uyguladıkları yöntem ve politikalar, partinin ruhuna, savunduğu ilkelere, Altı Ok’ a ve yüz yıllık gelenek, görenek ve değerlere, tezat oluşturmamalı.

İl ve ilçe örgütlerinin aldığı kararlar uyguladıkları yöntem ve politikalar Cumhuriyet Halk Partisi genel başkanımızı, kamuoyu önünde küçük düşürüp, farklı algılara sevk edip, kötü bir duruma düşürmemeli.

İl ve ilçe örgütlerinde görev alan arkadaşların, birinci ve asli görevi Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun belirlediği parti politikalarına uygun siyaset üretmek, bir sonraki seçimde ‘ben nerede, ne olurum’ u hesap etmek yerine, ‘partim nerede olacak, nasıl iktidar olur’ düşüncesine göre hareket etmektir.

 

Değerli Kamuoyu, saygıdeğer Parti Büyüklerimiz.

Hizmetin en iyisine layık İzmirliler ve Menemenliler;

Grup kararına uymadığımız gerekçesiyle bizi disipline sevk eden, sayın genel başkanımızın uyguladığı parti politikasından habersiz, partinin iktidar yürüyüşünden bihaber, sadece kendi menfaatlerinin ve gelecek hesaplarının peşinde koşan, millete karşı siyaset yapılmayacağını anlamamış, hala ‘daha küçük olsun benim olsun’ zihniyetinden sıyrılamamış, şu anlık yetkili olan kişilere soruyoruz. Bizi parti grup kararına uymadığımız için, disipline sevk edip, savunma yapmamızı istiyorsunuz. Aylarca maaş alamayıp, evlilik yüzüklerini satma noktasına gelen, çarşıda pazarda boynu bükük dolaşan, bakkal-marketlerin bile veresiye vermekten imtina ettiği, kirasını ödeyemeyip evinden çıkarılan, aile düzeni bozulan, çocuklarının ihtiyaçlarını karşılayamadığı için, yüzlerine bakamayan işçinin emekçinin, alın terini ödemek için istenen borçlanma talebine, onay vermek midir disiplin suçu. Yaptığı hizmetlerin karşılığında, uzun aylar boyunca alacağını tahsil edemeyip, işleri batan ve bunun sonucunda psikolojik buhrana giren, 3 çocuğunu ve canından çok sevdiği eşini geride bırakarak, genç yaşta canına kıyan Ali Kaya kardeşimizin trajedisinde olduğu gibi; ve bir daha böyle benzeri acı veren olayların yaşanmaması için; esnafa ve firmalara olan gecikmiş ödemelerin zamanında yapılması için, istenen borçlanma talebine onay vermek midir disiplin suçu.

Biz Menemen’in meclis üyeleriyiz. Yani her biri birbirinden değerli olan yurttaşların oylarıyla seçilmiş, onların hak ve menfaatlerini korumakla mükellef ve Menemenliler’in lehine olan her kararda da ellerimizi korkusuzca, hesapsızca kaldırmakla sorumluyuz. Bu sorumluluklarımızı, bugünden sonra da hesapsızca, korkusuzca yerine getireceğimizden hiç kimsenin şüphesi olmasın.

ŞİMDİ BİZİ

Seçime sayılı günler kala partiye üye olup gelecek hesapları yapanlar mı, yargılayacak?

ŞİMDİ BİZİ

Parti hiyerarşisine uymayıp, il ve ilçe başkanından habersiz, kapalı kapılar ardında meclis üyeleriyle özel görüşmeler yapıp, makam dağıtanlar mı yargılayacak?

ŞİMDİ BİZİ

Cumhuriyet Halk Partisi ve Menemen için hayati önem taşıyan başkanlık seçiminin yapılacağı ilk meclis toplantısına, tenezzül edip gelmeyen, hatta vekilini bile göndermeyenler mi yargılayacak?

ŞİMDİ BİZİ

İzmir’de ve Menemen’de, partinin güya akil adamları sayılan, fakat kapalı kapılar ardında kirli ve bir o kadar pis pazarlıklar yapıp, sonrasında hiçbir şey olmamış gibi davrananlar mı yargılayacak?

Temmuz 2020 Meclisi’nde faaliyet raporu oylanırken, grup kararına uymayıp red oyu verenler, üstelik AK Partinin desteğiyle encümen ve komisyonlara  seçilip görev alanlar, parti suçu işlemediler de, biz işçiden ve emekçiden yana tavır koyduğumuzda mı, parti suçu işlemiş oluyoruz.

BİZİM BİR TEK DERDİMİZ VAR

Dünya görüşümüz, hayata bakışımız, benimsediğimiz siyasi görüş hiçbir zaman değişmedi. Tarlayı yağmurun yağdığı yere hiç çekmedik. Bundan sonra koşul ve şartlar ne olursa olsun değerlerimizden çizgimizden, dünya görüşümüz ve hayata bakışımızdan, hiçbir sapma olmayacaktır. Çünkü biz Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün kurduğu ve ‘Benim iki büyük eserim var, biri Cumhuriyet diğeri de Cumhuriyet Halk Partisi’ sözlerini şiar edinmiş ve hayat görüşü olarak benimsemişiz. İsminde HALK geçen partimizin, yereldeki siyasetçilerinin bir kısmı anlamasa da, ‘HALK’a karşı siyaset yapılamayacağını’ çok iyi biliyoruz. Bizi, sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun uyguladığı “HALK’la beraber siyaset yapmaktan” hiçbir güç alıkoyamayacaktır.

Bu yüzden

Bırakın ayak oyunlarını, bırakın kirli pazarlıkları, bırakın sonraki hesaplarınızı, bırakın işinize geldiği gibi davranmayı. Siz Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun dediği gibi; ‘biz ne olacağız değil partimiz nasıl iktidar olacak’ derdine düşün.

Bu yüzden

Hayatımızın en önemli parçası olan Cumhuriyet Halk partisi üyeliğimizi, bugünden itibaren askıya alıp, İSTİFA ediyoruz.

Ama kalbimizdeki CHP üyeliği, sonsuza dek bakidir.

İktidar olacağımız güne çok az kaldığına inancımız tamdır.

Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu başta olmak üzere, bütün yol arkadaşlarımızı, partiye gönül vermiş büyüklerimizi ve değerli İzmir ve Menemenlileri, saygıyla sevgiyle selamlıyoruz.

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0