KÜÇÜK MENDERES’İN KURTULUŞ MÜJDESİ BÜYÜK BİR UMUT YARATTI!

Küçük Menderes kurtuluyor

KÜÇÜK MENDERES’İN KURTULUŞ MÜJDESİ BÜYÜK BİR UMUT YARATTI!

Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in ilçe turları kapsamında Torbalı’ya gerçekleştirmiş olduğu ziyarette Torbalı ve Ayrancılar atık su arıtma tesislerinin kapasitelerinin arttırılacağını belirtmesi üzerine bir açıklama yaptı.

Açıklamasında Küçük Menderes Havzası’nda süren endüstriyel kirliliğin büyük bir sorun olduğuna dikkat çeken Başkan Ceritoğlu Sengel; “Küçük Menderes’in kurtuluş müjdesi büyük bir umut yarattı! Küçük Menderes Havzası’nda uzun yıllar boyunca sürdürülen endüstriyel faaliyetlere bağlı olarak biriken kirlilik doğal yaşamı tehdit ediyor. Her fırsatta bölge halkı ile birlikte dile getirdiğimiz bu ekolojik kriz, artık ertelenemez bir boyuta ulaştı ve her ne sebeple olursa olsun, endüstriyel insan faaliyetinden kaynaklanan bu krize müdahale etmek acil bir sorumluluk olarak önümüzde duruyor. Çünkü artık karşı karşıya bırakıldığımız durum, kentin su kaynaklarına ve doğal ekosistemine yönelik önemli bir kent suçudur. Tire, Torbalı, Ödemiş, Bayındır, Kiraz ve Efes Selçuk için su kullanımı açısından hayati önem taşıyan ve kaynağından eşsiz güzellikteki Pamucak sahilimize kadar süzülerek yol aldığı tüm havzamıza hayat veren Küçük Menderes Nehri’ni kurtarmak zorundayız” dedi.

HEP BİRLİKTE YAŞAMI SAVUNACAĞIZ

Başkan Soyer’in Küçük Menderes Havzasına gerçekleştirmiş olduğu ziyarette konu ile ilgili açıklamasının umut verici bir gelişme olduğunun altını çizen Başkan Ceritoğlu Sengel;  “Bu arıtma tesisleri uzun yıllardır zehirlenen Efes Selçuk’un dört gözle beklediği çok önemli ve güzel bir haber. Biz de Efes Selçuk Belediyesi ve Efes Selçuk’ta yaşayan yurttaşlar olarak, bize uzatılan bu eli umutla ve mutlulukla karşılıyoruz. Üzerimize düşen tüm sorumlulukları büyük bir mutlulukla yerine getireceğimizi kamuoyu ile paylaşmak istiyoruz. Küçük Menderes’i hep birlikte kurtaracağız, yaşamı savunacağız!” dedi.

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0