KORSAN EMLAKÇILARI "İHBAR" BUTONU!

Korsan emlakçılığa son

KORSAN EMLAKÇILARI "İHBAR" BUTONU!

Emlak ve gayrimenkul sektöründe yaşanan usulsüzlüklerin ve korsan emlakçıların önüne geçilebilmesi için yeni düzenlemeler getirildi.

Taşınmaz ticaretine ilişkin usul ve esasları düzenlemek maksadıyla Ticaret Bakanlığı’nın hazırladığı, taşınmaz ticareti hakkında yönetmelikte değişiklik yapılmasına dair yönetmelik, son haliyle 14 Ekim 2020 tarihinde Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girmişti.

Bu konuda fikirlerini almak üzere Arsatürk Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Kurt’la görüştük. Sayın Kurt;
“Yönetmelikten en büyük beklenti emlak sektörüne bir hizmet kalitesinin gelmesi, haksız rekabetin önüne geçilmesi ve vergi kayıplarının önlenmesidir.

Yönetmelik sonrası en çok merak edilen konulardan birisi de “ayakçı” olarak tabir edilen korsan emlakçıların nereye nasıl şikayet edileceği konusuydu.

İHBAR EDİN! 
Artık, “Yetkisiz İşletme İhbar” butonu Taşınmaz Ticareti Bilgi Sistemi'ne eklendi.  Korsan emlakçılık faaliyeti yapanları direk Ticaret Bakanlığı’na https://ttbs.gtb.gov.tr  internet sitesi üzerinden ihbar edebilirsiniz.” şeklinde konuyla ilgili açıklamada bulundu. Gelen bu uygulamayla birlikte, halk kendisini mağdur eden korsan emlakçılara “dur” diyebilecek.

Kurt sözlerini; “Bundan böyle meslek itibarını düşüren, halkı mağdur eden, bilgisiz, eğitimsiz insanların emlak sektöründe faaliyet göstermelerine yasal olarak asla müsaade edilmeyecektir.” diyerek sonlandırdı.

Güncelleme Tarihi: 07 Ocak 2021, 12:05

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0