Konak Gültepe’de 9 Eylül’e özel tören

İzmir’in kurtuluşunun 100’üncü yıldönümü 9 Eylül’de, Gültepe Meydanı’nda düzenlenen törenle Atatürk anıtına çelenk sunumu yapıldı.

Konak Gültepe’de 9 Eylül’e özel tören

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, 9 Eylül İzmir’in kurtuluşunun 100’üncü yıldönümünde Gültepe’de düzenlenen çelenk töreninde “İzmir’in kurtuluşunun kutlanmaması gerektiğini söyleyenlere, kurtuluşun 100’üncü yılını törenlerle, şenliklerle bayram gibi kutlayarak verdiklerini dile getiren Başkan Batur, “Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde, O’nun bize emanet ettiği ilkeler doğrultusunda yürümeye devam edeceğiz ve 9 Eylüller, kentlerin kurtuluş günlerinin kutlanmaması görüşünde olanlara inat, 9 Eylülleri her yıl daha bir coşkuyla, daha bir Atatürkçü anlayışla cumhuriyete bağlı olarak kutlamaya devam edeceğiz” dedi.

İzmir’in kurtuluşunun 100’üncü yıldönümü 9 Eylül’de, Gültepe Meydanı’nda düzenlenen törenle Atatürk anıtına çelenk sunumu yapıldı. Törene Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, CHP Konak İlçe Başkanı Akın Küçükoğullarından, İYİ Parti Konak İlçe Başkanı Coşkun Tatar, Saadet Partisi Konak İlçe Başkanı Rıfat Yıldırım, CHP Konak Kadın ve Gençlik Kolları, Konak Belediyesi Meclis Üyeleri, sivil toplum ve demokratik kitle örgütleri temsilcileri, muhtarlar ve Gültepeliler katıldı. İzmir’in kurtuluşunun 100’üncü yılının coşkuyla kutlandığı törende Konak Belediye Başkanlığı çelengi, CHP ve İYİ Parti Konak İlçe Başkanlıkları çelenkleri Atatürk Anıtı önüne yerleştirildi. Törende konuşan Başkan Batur, İzmir’in kurtuluşunun kutlanmaması gerektiğini söyleyenlere, kurtuluşun 100’üncü yılını törenlerle, şenliklerle bayram gibi kutlayarak cevap verdiklerini dile getirdi.

Kurtuluş mücadelesinin hem başladığı hem de sonlandığı tek şehir

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, törende yaptığı konuşmada İzmir’in kurtuluşunun aynı zamanda Anadolu’nun kurtuluşu olduğunu vurguladı ve şunları söyledi:

“Özgürlüğümüzü tüm dünyaya haykırdığımız şanlı gün olan İzmir’imizin kurtuluşu 9 Eylül’ü kutlamak için bir araya toplandık. 9 Eylül, sadece İzmir’in değil, Anadolu’nun kurtuluşudur. İzmir, işgale karşı kurtuluş mücadelesinin ilk kurşunla başladığı hem de mücadelenin sonlandığı dünyadaki tek şehirdir. İzmir, kurtuluşun ve kuruluşun dağlarında çiçekler açtırdığı şehirdir. İzmir’in kalbi olan Konak, bir memleketin zafere kavuştuğu yerdir ve güzel ilçemiz adını bu emsalsiz özelliğiyle tarihe işlemiştir. İşte bu nedenle 9 Eylül, Konak için bambaşka bir anlam taşır. Bu şanlı günümüzün, 9 Eylül İzmir’in Kurtuluşu’nun 100. yıldönümünü kutluyor, başta Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm kahramanlarımızı sevgi, saygı ve minnetle anıyorum.”

9 Eylüller her geçen yıl daha da coşkulu

Başkan Batur, İzmir’in kurtuluşunun kutlanmasına karşı olanlara en güzel cevabı daha büyük coşkuyla kutlayarak verdiklerini dile getirerek konuşmasını şöyle sonlandırdı:

“Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde, O’nun bize emanet ettiği ilkeler doğrultusunda yürümeye devam edeceğiz ve 9 Eylüller, kentlerin kurtuluş günlerinin kutlanmaması görüşünde olanlara inat, 9 Eylülleri her yıl daha bir coşkuyla, daha bir Atatürkçü anlayışla cumhuriyete bağlı olarak kutlamaya devam edeceğiz.”

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0