KONAK BELEDİYESİ, İYİ PARTİLİ MECLİS ÜYESİNE ÇALIŞMIŞ!

Konak Belediyesi İYİ Parti Meclis Üyesi Burcu Bostancıoğlu'na çalışmış

KONAK BELEDİYESİ, İYİ PARTİLİ MECLİS ÜYESİNE ÇALIŞMIŞ!

Konak Belediyesi'nin İYİ Partili Belediye Meclis Üyesi Burcu Bostancıoğlu, gizli patronu olduğu yerel gazeteyi kullanarak CHP'li belediyelerden binlerce lira ilan aldığı iddia edildi.

Ege'de Sondakika Gazetesi'nden alınan habere göre; Bir grup Konak Belediyesi çalışanını iddiasına göre; 30 Mart Yerel Seçimlerinin tartışmalı ismi, teşkilatın istememesine rağmen İYİ Parti Grup Başkan Vekili Lütfü Türkkan'ın baskıları ile listeye giren Burcu Bostancıoğlu’nun basın danışmanı olarak bilinen Gamze İşler’in imtiyaz sahibi olduğu “E-Gazetem” başta Konak Belediyesi olmak üzere kentteki CHP’li belediyelerce adeta maaşa bağlandığı yönünde. Gazetenin Genel Yayın Yönetmeliğini üstlenen isim ise Menemen Belediyesi Basın ve Yayın Müdürü Haydar Koçak.

Adı geçen gazetenin yayın kurulunda yer alan isimler ise çok manidar. Konak Belediye Meclis Üyeleri Burcu Bostancıoğlu ile Barış Özgen’in hem belediye meclis üyesi olması hem de üyesi oldukları belediyen ilan almaları akla çeşitli sorular getiriyor. Ayrıca Burcu Bostancıoğlu ile Barış Özgen, Konak Belediyesi Madde Bağımlılığıyla Mücadele Komisyonu’ndan çalışma arkadaşları.

BAŞKAN BATUR'UN NÜFUZU KULLANILIYOR!

Konak Belediyesi’nin İYİ Partili Belediye Meclis Üyesi Burcu Bostancıoğlu, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur’a baskı kurarak Belediyenin tanıtım bütçesinden yüklü miktarda reklam gideri adı altında ödeme aldığı, ayrıca Başkan Batur’un nüfuzunu kullanarak başta Bornova Belediyesi olmak üzere Buca, Seferihisar, Beydağ, Bayraklı, Menemen, Çeşme ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden binlerce ilan bedeli adı altında ödeme aldığı da iddialar arasında.

GAZETENİN ADRESİ BURCU BOSTANCIOĞLU'NA AİT!

E-Gazetem’in künyesine göre yönetim adresi, Alsancak Mahallesi 1441 Sokak No:1 Nimethan İşhanı Konak İzmir olarak görünüyor. Burcu Bostancıoğlu’nun sahibi olduğu Akademik Sanat Terapileri Merkezi ve başkanlığını yürüttüğü ayrıca E-Gazetem İmtiyaz Sahibi olan Gamze İşleri’in de kurucusu olduğu “Bir Hayata Dokun Derneği” de yine aynı adreste faaliyet yürütüyor.

https://www.egeajans.com/images/upload/bostancioglu6-1024x682.jpg

TÜM İTİRAZLARA RAĞMEN KOMİSYON KURULDU!

Meclis Üyesi Burcu Bostancıoğlu’nun icraatları gazete ile de sınırlı değil. 31 Mart Yerel Seçimlerinin ardından toplanan ilk meclis toplantısında CHP’li Mahmut Esat Aslan, Madde Bağımlılığıyla Mücadele Komisyonu kurulması için önerge verdi. AK Partili ve MHP’li üyelerin “belediyenin öncelikli görevlerinnin bulunduğunu, bağımlılıkla mücadelenin belediyenin görevi değil devletin görevi olduğunu” belirterek önergeye itiraz etmişlerdi. Başkan Batur’un da önergeye destek vermesiyle oy çokluğuyla Kabul edilen komisyonda İYİ Parti’den Burcu Bostancıoğlu, CHP’den Barış Özgen, Aslı Gündüz ve Ali Yangir seçildi. AK Parti grubundan da Nazlı Kurt yer aldı. Ne hikmetse projenin mimarı Burcu Bostancıoğlu olmasına ragmen (ki ardından komisyon başkanı olarak seçildi) önergeyi CHP’li Mahmut Esat Aslan’ın vermesi kulislerde İYİ Parti’nin önergesi Kabul edilemez şeklinde yorumlanmıştı. Başta Konak Belediye Başkan Yardımcısı Asker Güneş olmak üzere CHP’li birçok meclis üyesinin b karardan rahatsız olduğu ama grup kararı alındığı için Kabul oyu verdikleri de o zamanlar sosyal medyaya ve yerel basının haberlerine yansımıştı.

https://www.egeajans.com/images/upload/bostancioglu7.jpg

26 Haziran 2019 tarihinde Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, beraberinde Meclis Üyeleri Burcu Bostancıoğlu ile birlikte Konak Belediyesi Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıda konuşan Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Konak’ta yeni madde bağımlılığı tedavi merkezi açacaklarının müjdesini vererek, “Madde Bağımlılığı ile Mücadele Komisyonu’nu kurarken ‘bir kişinin hayatını kurtarsak bizim için kârdır’ diyerek kurduk. Bugün geldiğimiz nokta bizi mutlu ediyor. Konak Belediyesi olarak madde bağımlılığı için tedavi merkezi açıyoruz. Basmane bölgesinde Oteller Sokağı diye bilinen alanda 3 katlı bir bina var. Bu binanın sahibi bizim arkadaşımız. Bu binanın Konak Belediyesi’ne bağışlaması konusunda anlaştık. Bu konuya ciddi çalışıyoruz. Önümüzde belediye meclis toplantısında gündemimiz olacak. Muhtarlarla iletişim halindeyiz. Mahallelerimizde çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.

https://www.egeajans.com/images/upload/bostancioglu9.jpg

BAĞIMLILIĞI TEDAVİ MERKEZİ ADI ALTINDA BİNLERCE LİRA BOŞA MI GİTTİ?

Alınan kararın ve basın açıklamasının üzerinden yaklaşık 14 ay geçmesine, Madde Bağımlılığı Tedavi Merkezi’ne inşaat ve tadilat için binlerce lira harcanmasına ragmen henüz bir arpa boyu yol alınmış değil. Aradan geçen 14 aya ragmen Konak Belediyesi konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapmadı. Meclis Üyesi Burcu Bostancıoğlu’nun profesyonel hayatında bağımlılara yönelik sanat terapisi uyguladığı ve hayatını buradan kazandığı parayşa idame ettiği alınan bilgiler arasında. Bostancıoğlu’nun komisyon başkanı olması, ileride açılması muhtemel olan tedavi merkezinin yöneticisi Bostancıoğlu’nun olacak olması kafalarda soru işareti yarattı. Bostancıoğlu ayrıca Konak Belediyesi iştiraklerinden MERBEL Şirketi’nin yönetim kurulu üyesi olduğu ve huzur hakkı adı altında maaş aldığı da edinilen bilgiler arasında.

KONAK BELEDİYESİNİN MALZEMELERİ ODATV’YE!

Burcu Bostancıoğlu’nun basın danışmanı ve E-Gazetem’in İmtiyaz Sahibi Gamze İşler ayrıca OdaTV muhabirliği görevini yürütüyor. Edinilen bilgiye göre, OdaTV adına yine aynı adreste kurulan TV stüdyosunun kamerai mikrofonları ve bir kısım ışık ünitesinin Bostancıoğlu’nun Başkan Batur’a ‘özel ricası’ üzerine Konak Belediyesi Türkan Saylan Kültür Merkezi’nden alınarak Gamze İşler’e hibe edildiği yönünde.

https://www.egeajans.com/images/upload/bostancioglu10.jpg

Gamze İşler, Konak Belediyesi’nin hibe ettiği malzemelerle OdaTV adına hazırlanan bir videoda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret etmiş ve bu hakaret sebebiyle de Cumhuriyet Savcılığı Gamze İşler hakkında soruşturma başlatmıştı.

Güncelleme Tarihi: 22 Nisan 2021, 09:04
YORUM EKLE
YORUMLAR
Halkin_adami
Halkin_adami - 3 yıl Önce

Bir doktor biri eczacıymış. Bunlar belediye meclisi üyelerimi belediye belediye dolaşıp reklam ve vakıfları için para toplayıp cukkalıyan adamlar mı. Yazık yazık.

Reis
Reis - 3 yıl Önce

işte daha iktidar olamadan nelerin peşine düşmuler ama akpyi beyenmezler bunlara bakanlar partileri gerekeni yaparlar brlki..Bidw birisi doktr birisi eczaci dogrusa haber gözunüz doysu

Goygoy
Goygoy - 3 yıl Önce

Allah gözlerini doyursun. İkisi de mesleği olan insanlar. Aç gözlülük böyle birşey işte. Utanmıyorlar mı şimdi İzmirde dışarda dolaşmaya, yüzleri kızarmıyor mu?

Gören Göz
Gören Göz - 3 yıl Önce

İkisi de partilerince istenmeyen ankaradan torpilliler. Hop tepeden operasyon. Baya becerikli oldukların kesin. Nerelere kimlere kalıyor Allahım

Angel
Angel - 3 yıl Önce

Bütün diktorlar can kurtarma derdinde bunlar neyin peşindw..Ötekide doktor yarısi eczacı..meslektaşlari ne düşünuyodur bunların acaba..iyiki iktidar da degilsiniz.

Gune_bakan
Gune_bakan - 3 yıl Önce

İçişleri Bakanlığı kesinlikle bu konuyu inceleyip gerekli cezaları vermeli. Bal tutan parmağını yalamamalı.

YETER!!!
YETER!!! - 3 yıl Önce

Bir türlü düşmedi halkın yakasından bu yüzsüz, arsız siyasetçi tiplemeleri. Iste bu da onlardan ikisi. Daha belediye üyesiyken böyleler. Günün birinde milletvekili, bakan olsalar ne yapacaklar. Allah bilir normal hayatlarında da böyle becerikli ve bitirimdirler. Kimleyim haklarını yemişlerdir alavere,dalavere ile. Kamunun kaynaklarını sömürgeleri bitmedi. Partileri ne yapıyor bunlar için, hala içlerinde tutuyorlar mı bunları, gözmü yumıyorlar bunlara?

yoldaş
yoldaş - 3 yıl Önce

Bu partilerin il başkanları ilçe başkanları ne iş yapar.Bu iddialarin üstune gitmiyorlarmi.Bu düşünce tarzındaki insanlara gereken muamele yapilmazsa kabul etmiş olurlar


SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0