Kılıçdaroğlu: Uyuşturucu baronlarının burnundan getirmezsem siyaseti bırakacağım

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 3 günlük İzmir mesaisinin son gününde CHP İzmir İl Başkanlığı tarafından düzenlenen toplu üye katılım törenine katıldı. Törende konuşan Kılıçdaroğlu, CHP’ye üye olmanın kişiye birtakım sorumluluklar getirdiğinin altını çizerken CHP’li olmanın tanımı yaptı ve “CHP’li olmak sıradan bir olay değildir. CHP’li olmak Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının verdiği bağımsızlık mücadelesinin arkasında olmak demektir" dedi.

Kılıçdaroğlu: Uyuşturucu baronlarının burnundan getirmezsem siyaseti bırakacağım

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 3 günlük İzmir mesaisinin son gününde CHP İzmir İl Başkanlığı tarafından düzenlenen toplu üye katılım törenine katıldı.

Kültürpark Celal Atik Spor Salonu’nda gerçekleştirilen rozet törenine Kılıçdaroğlu’nun yanı sıra ev sahibi sıfatıyla CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke, CHP Genel Başkan Yardımcıları Seyit Torun, Gülizar Biçer Karaca ve Oğuz Kaan Salıcı, CHP İzmir milletvekilleri ve ilçe belediye başkanları ve CHP ilçe başkanları katıldı.

CHP’ye katılan isimler arasında en çok dikkat çekenler ise uzun süre AK Parti’de siyaset yapan İlker Akkız ve Türk Sinemasının ‘Çirkin kralı’ olarak bilinen Yılmaz Güney’in kız kardeşi Güzide Sayılı oldu. Üye katılım töreninde ayrıca isimleri verilemeyen 17 imamın katılması da dikkat çekti.

Partiye ise toplamda 3 bin yeni isim katıldı.

KILIÇDAROĞLU: 17 İMAM KARDEŞİME YÜREKTEN TEŞEKKÜR EDİYORUM

17 imama hitap ederek konuşmasında başlayan Kılıçdaroğlu, “Bürokratlara çağrı yaptım yanlışın altına imza atmayın, kul hakkı yemeyin diye. Hiç kimsenin endişelenmemesi gerektiğini söyledim. Yeter ki adaletli olun. Aramızda bulunan 17 imam kardeşime yürekten teşekkür ediyorum. Onlardan sadece bir şey istiyorum. Kul hakkı yiyenlerden taraf olanlardan uzak dursunlar. Biz adaleti, beraberliği, kadın-erkek eşitliğini savunuyoruz. Birlikte olursak güçlü olacağız. O nedenle hep birlikte Türkiye’yi aydınlığa çıkaracağız. Bundan herkesin emin olmasını istiyorum. Karamsarlığa kapılmaya hakkınız yok. Madem ki en zor koşullarda mandayı reddettik ve bu ülkeye özgürlük getirdik… O zaman cumhuriyetin 2. yüzyılına hazırlanırken birlikte mücadele edeceğiz. Anca ve kanca beraber olacağız. Bu ülkeye huzuru, barışı ve kardeşliği getirene kadar” dedi.

“CHP’Lİ OLMAK SIRADAN BİR OLAY DEĞİL”

CHP’ye üye olmanın bazı sorumluluklar getirdiğinin altını çizen Kılıçdaroğlu, “CHP’ye katılmak yeni sorumluluklar üstlenmek demektir. CHP üyesi sıradan bir kişi değildir. CHP’li halkı ve halkın sorunlarını bilecek. Her sorunun nasıl çözüleceğini iktidar ve sabırla karşısındakine aktaracak. CHP’li olmak sıradan bir olay değildir. CHP’li olmak Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının verdiği bağımsızlık mücadelesinin arkasında olmak demektir. Kadın erkek eşitliğini savunmak, İstanbul sözleşmesini 1 hafta içinde yeniden yürürlüğe koymak demektir. CHP’li olmak herkesin kimliğine, inancına ve yaşam tarzına saygı durmak demektir. Hayatının herhangi bir evresinde nerede çalışırsanız çalışın nerede olursanız olun bu ülkenin insanları huzuru hak ediyor. Yoksulluğu hak etmiyor, zenginliği hak ediyor. Beraber olmayı hak ediyor. Biri yer biri bakarsa kıyametin ondan kopacağını söyledi bize atalarımız. CHP’li olmak demek gelir dağılımında eşitlik, herkesin karnının doyduğu bir Türkiye demektir. CHP’li olmak adaletli olmak demektir. devletin dini adalettir. Adaletsizliğe karşı birlikte karşı duracağız. Sınavda derece alan ve sözlü sınavda elenen bütün o gençlerin hakkını ve hukuku savunacağız. Biz siyaseti halk için yapıyoruz oligarklar için, saray beslemeleri için değil. Bir ülkede bir tek çocuk huzursuzsa hiç birimizin uyumaya hakkı yok. Bütün haksızlıklar karşı mücadele edeceğiz. Haksızlıklara karşı mücadele etmiyorsanız sizin siyaset yapmaya hakkınız yok. Birileri 5 yerden maaş alırken birileri iş bulmuyorsa oturup düşünmemiz lazım. O nedenle CHP’li olmak sıradan bir olay değildir. CHP’li olmak adaletten, hukuktan, mazlumdan ve doğruluktan yana olmak demektir. Biz yeni Türkiye’yi birlikte inşa edeceğiz. CHP’li olmak kolay değil zor bir iştir. CHP’li olmak Yozgat’ın mercimeği varken dışarıdan mercimek, Bu ülkenin pamuğu varken dışarıdan pamuk ithal etmemek, kendi çiftçisinin üretmesi için her çabayı göstermek ve ülkeyi 5’li çetelere teslim etmemek demektir. Hiç kimse endişe etmesin. Haktan ve adaletten yanaysan… 5’li çetelere karşı mazlumun hakkını savunmak benim görevim. Bunu yaparken en büyük destekçi de siz olacaksınız” diye konuştu.

“UYUŞTURUCU BARONLARININ BURNUNDAN GETİRMEZSEM SİYASETİ BIRAKACAĞIM

Konuşmasının sonunda hedefine uyuşturucu baronlarını alan Kılıçdaroğlu, şunları söyledi; “Eğer ki siz ülkenin sınırlarını açıyorsanız, ülkeyi yolgeçen hanına çeviriyorsanız buna karşı durmak CHP’lilerin görevi. Sınır namustur yazıyor. Eğer öyleyse nasıl uyuşturucu baronları istedikleri gibi bu ülkede at koşturuyorlar? Namuslu insanlar hapiste, uyuşturucu baronlar dışarıda. O uyuşturucu baronlarının burnundan getirmezsem siyaseti bırakacağım. Bu mücadele sıradan bir mücadele değil, hak mücadelesidir. ‘biz katılın’ dedim. İşsizliğe, yolsuzluğa karşıysanız bize katılın. Birileri haramla besleniyor. Helal lokma yemek istiyorsanız bize katılın. Türkiye 2. yüzyıla adım atıyor. 2. yüzyılda cumhuriyetimizi demokrasiyle taçlandıracağız. İşin özeti birlikte mücadele edeceğiz. Bu mücadele devleti yönetenlerin ülke ülke dolaşıp para dilenmemesi demektir. Adalet yürüyüşü daha bitmedi. Daha yolun başındayız.”

YÜCEL: GENEL BAŞKANIMIZIN ‘BANA KATILIN’ ÇAĞRISINA UYMANIZ

CHP İzmir İl Başkanı Yücel, CHP’deki üye sayısını artmasının gelecke sçeimlerde Millet İttifakı iktidarı umudunu artırdığını belirtti ve “Bugün aramıza geçmişte farklı siyasi parti üyelikleri olan, farklı siyasi partilerde siyaset yapmış olan ve CHP ile ilk kez siyasi partiye üye olan arkadaşlarımız var. Ülkenin AKP tarafından yalnızlaştırıldığı ve kutuplaştırıldığı bu dönemde sizlerin CHP’ye üye olmanız, Sayın Genel Başkanımızın ‘Bana katılın’ çağrısına uymanız,  İzmir’den Türkiye’ye güçlü bir mesaj verecek. Bu mesaj AKP iktidarından ve saray yönetiminden kurtulmak isteyen halkımıza güç ve moral verirken iktidar sahiplerinin umutlarını yıkan, baskılarına ve zorbalıklarına son verecek bir mesaj. Üye sayımızdaki artış halka dokunan, sorunlara çözüm üreten CHP’nin AKP’nin aksine halkı yalnız bırakmamasından ve millete sırtını dönmemesinden kaynaklıdır. Her yeni katılım bizleri hem umutlandırıyor hem de Millet İttifakı’na olan inancımızı artırıyor. Aramıza katılan tüm arkadaşlarımız çıkarsız ve beklentisiz bir şekilde Türkiye’nin kurtuluşuna nasıl olarak olacaklarını gösteriyorlar.  Aramıza katılacak tüm yeni yol arkadaşlarımız, bu katılımla birlikte, çıkarsız ve beklentisiz bir şekilde, Türkiye’nin kurtuluş mücadelesine nasıl ortak olunacağını da gösteriyor. CHP’ye katılacak olan sizler, yetim hakkının hiçe sayıldığı, bir avuç çeteye geleceğimizin satıldığı, saltanat uğruna adaletin yok edildiği saraylılara yandaş olmayı değil Atatürk’ün ve şehitlerimizin yaktığı bağımsızlık meşalesi sönmesin, Türkiye huzurun, eşitliğin ve hakça paylaşımın ülkesi olsun, ülkede yaşanan tüm acılar son bulsun diye, “Bu ülkeye Adalet Ya Gelecek Ya Gelecek” diyerek gecesini gündüzüne katan Kemal Kılıçdaroğlu’na ve CHP’ye yoldaş olmayı seçtiniz. Biliniz ki, hem parti binalarımızın kapıları, hem de gönül kapılarımız sizlere her zaman sonuna kadar açık olacaktır. Sayın Genel Başkanım  İzmir’imizde, yeni katılımlarla birlikte şimdi daha güçlü ve daha kararlıyız. Ülkenin yarınları için, kurulacak Millet İktidarı için, çizdiğiniz yolda, geceli gündüzlü çalışarak, vatandaşlarımızla birlikte olmaya devam edeceğimize, yorulmaksızın çalışacağımıza, bir kez daha söz veriyoruz.   Vatan ve illet yolunda, korku ve yorulmak bilmeden çalışacak tüm yol arkadaşlarımız evinize hoş geldiniz” diye konuştu.

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0