Kemalpaşa Belediyesi’ndeki operasyonda gözaltına alınanlar arasında tanınmış siyasiler de var

İzmir'in Kemalpaşa Belediyesi'nde rüşvet iddiaları nedeniyle 6'sı belediye çalışanı 11 kişi jandarma tarafından gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınan sivillerden biri eski ilçe başkanı biri de eski belediye başkan aday adayı…

Kemalpaşa Belediyesi’ndeki operasyonda gözaltına alınanlar arasında tanınmış siyasiler de var

İzmir'in Kemalpaşa Belediyesi'nde rüşvet iddiaları nedeniyle 6'sı belediye çalışanı 11 kişi jandarma tarafından gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınan sivillerden biri eski ilçe başkanı biri de eski belediye başkan aday adayı…

GÖZALTI SAYISI ARTABİLİR

Çok sayıda ekibin katıldığı operasyonda, gözaltına alınan şüphelilerin ev ve iş yerlerinde arama yapıldığı, gözaltı sayısının artabileceği bildirildi.

RÜŞVET ALMAK VE VERMEKLE SUÇLANIYORLAR

Kemalpaşa Belediyesi'ne düzenlenen ve aralarında 6 belediye çalışanın da bulunduğu 11 kişinin gözaltına alındığı operasyonun detayları ortaya çıktı. Şüphelilerin rüşvet vermek, almak ve rüşvete aracılık etmek suçlamasıyla gözaltına alındığı öğrenildi.

Şüphelilerin, izinsiz yapı ve bina inşa eden firma ve vatandaşlara cezai işlem yapılmaması, yasal mevzuata uygun olmayan yapı ve binalara yapı ruhsatı ve yapı kullanma belgesi verilmesi karşılığında rüşvet alıp, verdikler ileri sürüldü. Gözaltına alınan şüpheliler sorgulanmak üzere İl Jandarma Komutanlığı'na götürüldü.

SİYASİLER DE VAR..

Bu arada operasyonun detayları da ortaya çıkmaya başladı. Gözaltına alınanlar arasında Kemalpaşa CHP eski İlçe Başkanı M.A. ile CHP’den Bornova Belediye Başkan Aday Adayı olan Haritacı O.K. da bulunuyor. Gözaltına alınan isimlerin sorgusu jandarmada sürüyor.

BAŞKAN KARAKAYALI’DAN AÇIKLAMA 

Konuyla ilgili açıklama yapan Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, belediyeye geldiğinde arkadaşlarının konuyu kendisine ilettiklerini belirtti.
Operasyonun detayları hakkında henüz bilgi sahibi olmadığını kaydeden Karakayalı, "Şu anda ne yönde olduğunu bilmiyorum. Birkaç arkadaşımızı ifadeye çağırmışlar. İmardan sorumlu arkadaşımızı da almışlar. Gelişmeleri takip ediyorum." dedi.

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0