KAZANAN TORBALI VE TORBALI HALKI

Torbalı Kaymakamı Ercan Öter'e Tebrik

KAZANAN TORBALI VE TORBALI HALKI

Gazeteci ve Televizyoncu Ali Erol Diker, Torbalı Kaymakamı Sayın Ercan Öter'e ziyarette bulundu. Deneyimlerini Ege Ajans okuyucuları ile paylaştı;

"İzmir’i neden seviyorum biliyor musunuz? İzmir ilklerin şehridir.

Yunan askerinin gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının Ege Denizi'ne döktüğü şehirdir. Kirazın ilk çıktığı insanlığa damak tadı olduğu için seviyorum İzmir’i. İzmir’in o kadar çok sevilecek yönleri var ki içinde kaybolursunuz. Ege'nin incisi İzmir devri devran yaşanılası bu muhteşem şehri görüp yaşamanız ve tüm güzellikleri ile gezmeniz lazım. Çeşme’sinin kavununu ve damla sakızını, Karaburun’un zeytinini, Ödemiş’in karpuzunu ve patatesini. Peki Bozdağ’da kayak yaptınız mı? Bayındır ve Kiraz ilçelerindeki her türlü renk renk çiçeklere ne demeli? Selçuk’un Meryem Ana’sını gezip, şeftalisini yediniz mi?

Urla'nın enginarını, Seferihisar’ın üzümü ve karakılçık buğdayından tattınız mı? Torbalı'sının biberini, patlıcan ve marulunu yiyip beyazlar içinde pamuk tarlasında yürüdünüz mü? Ya menderesin salatalığı ve domatesini, Kemalpaşa’nın al kırmızı kirazını, Sütçülerin üzümüne ne demeli? Menemen’de karadut yediniz mi, yeşilliğin her türlü ekiminin yapılıp yeşil soğanından ekmeğinize dürüp yediniz mi? Şeftalisinden ve muşmulasından tattınız mı peki?  

Foça’ya gidip denizinde yüzüp sakızlı dondurmasına kuyruğa girip tattınız mı? Aliağa’da balık yediniz mi siz? Bergama’da tarihe tanıklık ettiniz mi? Ya Kınık’ta beyaz kavun yediniz mi? Dikili’de akşam gün batımını izlediniz mi? Alsancak ve kordonda dostlarınızla rakı, şarap ve bira içtiniz mi? Karşıyaka’da Yerde Fıstık’ta bira içip kuşlara ve güvercinlere yem verdiniz mi? KSK Göztepe maçına gidip küfürlerin havada uçuştuğu maça seyirci oldunuz mu? Altay Altınordu maçını izleyip gençlerin sloganlarına eşlik  ettiniz mi? Kemeralt’ına gidip sokaklarını gezdiniz mi? Ya saat kulesinin etrafında aşıkları izleyip aşklarına imrendiniz mi? Çankaya’da beyazlar içindeki gelinlikçilerini ziyaret ettiniz mi?

Basmane’de bit pazarına uğrayıp aradığınız her şeyi bulamadınız mı? Ya Alsancak’ta Kıbrıs Şehitleri Caddesi’nde İzmir’in kızları güzeldir diyenlere inanıp güzelleri seyre çıktınız mı? Bütün bunları görmediyseniz, yaşamadıysanız ve bütün bu güzellikleri tatmadıysanız İzmir’i tanımıyorsunuz demektir. İzmir’e yolunuz düşerse dağlarında kekik toplayıp Belkahve’de Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ten başlayın.

Yolu insana çıkanların hedefi büyük olur. Bir ilin yada ilçenin mülkü amiri olmak kolay değil. Diyelim ki o ile ve ilçeye mülkü idari amiri oldunuz. Tanımadığınız ve bilmediğiniz bir yerdesiniz. Alışmanız yöre halkını tanımanız, köyünü köylüsünü tanımanızda zaman alır. İzmir’in şirin ve sanayisi ile ünlü olan Torbalı’da kaymakamlık yapan Sayın Ercan Öter ilçeye geldiği günden beri gönüllerde taht kurmuş ve kurmaya devam ediyor. Bugün gittim gördüm ve imrendim. Yüzü ve gözleri gülüyordu, bizzat tanık oldum. Demek ki mutluydu olduğu yerden, çünkü Sayın Kaymakam Ercan Öter huzur bulmuş.

Kalp ve gönül kapısı açık olursa bir insanın nereli olduğu ve kim olduğunun ne önemi var. Önemli olan İnsanlık değil mi?! Her şey önce "İNSAN VE HER ŞEY İNSANLIK" için diyerek yola çıkanların yolu da hak ve hakkaniyet olur, saygı olur, sevgi olur, hoşgörü olur, birlik ve beraberlik olur, güven olur. Bütün bunların olduğu yerde de huzur olur. Bugün İzmir’in şirin ilçesi Torbalı’yı huzurlu buldum ve gördüm. “Yaradılanı Seviyorum Yaradandan Ötürü” diyen Yunus Emre’ye, “Kim Olursan Ol Yine Gel” diyen Mevlana’ya, Giden gitsin ben dönmem yolumdan dönmem diyen Hacı Bektaşi Veli’ye selam olsun o zaman. Gönül köprülerini kurmuş kaymakam Ercan Öter. İzmir’in şirin ilçesi Torbalı’da. Sanayicisinden, tüccarına, köylüsünden şehirlisine, zengininden fakirine, mazlumundan yetimine kucak açıp hem arkadaş, hem dost, hem baba, hem  abi olmuş.

İşini severek yapanların yolunda engel olmaz ve kalmaz diyerek her yeni güne önce "İNSAN VE HER ŞEY İNSANLIK" için diyerek başlayan kaymakam Ercan Öter mutluydu bugün. Kaymakam Ercan Öter’i kibirden uzak, üstünlük egosundan uzak, makam ve mevki hırsından çok uzak, kalp ve gönül gözü açık bir şekilde gördüm, bir basın mensubu olarak onur, gurur ve şeref duydum.

Bugün Kaymakam Ercan Öter’e giderken yalnız gitmedim; Sanayici ve İş Adamı Göktaş Mobilya Yönetim Kurulu Başkanı Can Dostum Hüseyin Göktaş ile birlikte gittim. Çünkü iyi insanlar iyi insanlarla olacak. Sayın Hüseyin Göktaş yüzlerce insana istihdam sağlarken, Kaymakam Ercan Öter de İzmir’in şirin ilçesi Torbalı halkına sevgi dağıtıyordu. İşte bu yüzden bir basın mensubu olarak bana düşen de iki güzel insanı tanıştırmak oldu. Yaklaşık bir saat birlikte önce İnsanı, sonra sanayi ve sanayiciyi daha sonrada Torbalı’yı ve halkını konuşup sohbet ettik.

Bu güzel sohbetten çıkan sonuçtan ise hepimiz mutluyduk. Gittiği ve bulunduğu her türlü ortama güzellik katanların dünyası huzurdur, mutluluktur, saygıdır, sevgidir, hoşgörüdür. Dost sofrasında ve meclisinde kendine yer bulanlara selam olsun. Ne Mutlu önce insan diyerek yola çıkanlara. Bu ülke, vatan, toprak ve al kırmızı bayrak için bir çivi üstüne çivi çakıyor ise önünde saygı ile eğiliyorum.

Göktaş Mobilya Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Hüseyin Göktaş bu ülkeye katma değer kazandırıp yüzlerce insana istihdam sağladığın için sana sonsuz teşekkür ediyorum. Kaymakam Ercan Öter Torbalı’ya geldiği günden beri güler yüzle ve tatlı diliyle, vicdan ve merhamet duygusu içinde kapısını sonuna kadar halkına açıp herkesin takdirini kazandığı ve Torbalı halkının gönlünde taht kurduğu için, ‘gönülden gönüle yol var’ diyerek sıkmadık el ve çalmadık kapı bırakmadığı için, dini, dili, ırkı, inancı, rengi ve yaşam felsefesi her ne olursa olsun diyerek çıktığı tüm yolların açık ve aydınlık olsun inşallah. Basın mensubu olarak bana düşense helal olsun demek. O zaman HELAL OLSUN, HELAL OLSUN. NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! ".

Güncelleme Tarihi: 01 Haziran 2021, 14:15

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0