Kasım Akdağ’dan Basın Açıklaması

CHP Buca İlçe eski Başkanı Kasım Akdağ, disipline sevk edilmesi konusunda basın açıklamasında bulundu.

Kasım Akdağ’dan Basın Açıklaması

Kasım Akdağ'ın açıklaması;

"Basına ve kamuoyuna,

01.06.2021 tarihinde toplanan il yönetim kurulunun almış olduğu karara binaen, tedbirli kesin ihraç istemiyle il disiplin kuruluna sevk edildiğimi basın kuruluşlarından öğrendim.

Bu karar, tarafımı siyaseten itibarsız hale getirmek adına basında ve parti kulislerinde başlatılan linç girişiminin adımlarından biridir. Dolayısıyla ilgili kararın parti içi hesaplaşma maksadıyla alındığı izahtan varestedir.

Zira, basından ve tarafıma gelen telefonlardan öğrendiğim sevk gerekçelerinin muhatabı olmadığım partimizin tüzüğü ve disiplin yönetmelikleri açısından da sabittir.

Şöyle ki;

Basına sızdırılan haberlerden ve ilgililerden öğrendiğim kadarıyla, ilçe başkanlığım döneminde partiye ait defter ve belgeler tutulurken mali açıdan birtakım eksiklikler olduğu iddia edilmekte olup, buna ek olarak görev sürem nihayete erdikten sonra ilçe başkanlığına ait bankamatik kartıyla birbirini takip eden aylarda paralar çekildiği tespit edilmiştir.

İlk olarak, söz konusu kartın kimin uhdesinde olduğunun ve gerçekleşen işlemlerinin kim tarafından yapıldığının tespiti 21. Yüzyıl şartlarında oldukça basitken, buna yönelik bir araştırma yapılmayıp şahsımı bu çirkin iftirayla suçlamanın son dönemde en çok ihtiyaç duyduğumuz hukuk ve adalet kavramlarıyla bağdaşır hiçbir tarafı bulunmamaktadır.

Bunun dışında, su götürmez bir başka gerçek ise, partiye ait defter ve belgelerde mali yönden tespit edilen birtakım eksikliklerin sorumlusunun ilçe ve il saymanı olduğudur. Bununla ilgili olarak;

İl ve İlçe Yönetim Kurullarınının Çalışma ve Yazışma Yönetmeliği

SAYMAN ÜYE MADDE 13/2

Parti adına elde edilen gelirlerin alındığı ve yapılan giderlerin ne gibi işlere ve yerlere harcandığı, ilgili defterlere belgeleri de belirtilerek sayman üye tarafından geçirilir. İl sayman üyesi, ilçelerin sayman üyelerinin çalışmalarını izler, denetler ve gereken uyarıları yapar. Partiye yeterli ve düzenli gelir sağlanmasına çalışır.

Bu hususta ilçe saymanını denetleme yetkisi hiyerarşik olarak il saymanına verilmiş olup, bu konuda ilçe başkanına mali denetim yönünden bir sorumluluk yüklenmemiştir. İlgili diğer yönetmelikler de bu maddeyi destekler birçok öğe içermektedir.

Parti tüzük ve yönetmelikleri oldukça sarih olup, ilgili kurullarca detaylı incelenip parti içi bir hukuk garabetine bodoslama gidilmesinden imtina edilmesi hem adaleten hem de vicdanen önem arz etmektedir.

Değerli kamuoyu,

Bugüne kadar defaatle basında çıkan, parti kulislerinde konuşulan spekülatif ve şahsımı tahkir edici haberlere cevap vermeme sebebimin milyonların gözbebeği olan partimizi tartışmaya açmamak olduğunu ısrarla belirtmeme rağmen, görev aldıkları makamları siyasi hesaplaşma aracı olarak görenler bilmelidir ki,

Şahıslar geçici Cumhuriyet Halk Partisi Kalıcıdır, aslolan Cumhuriyet Halk Partisinin Kurumsal Yapısıdır. Kasım Akdağ olarak ait olduğum yer de örgütümün vicdanıdır.

Saygılarımla.".

Güncelleme Tarihi: 04 Haziran 2021, 16:48

Admin

YORUM EKLE
YORUMLAR
Adnan alabalık
Adnan alabalık - 3 yıl Önce

Dışarıdan biri olarak kasım arkadaş her ay gelir gider tablosunu yayınlıyordu ama chp bir 3mikser olduğu için onune geleni parcalar kuyuya şimdide yıllardır tanıdığım paraya pula.ihtiyaci olmayan kardeşimi miksere koymuşlar biz kurtulduk kardeşimde aklandıktan sonra kurtulsun

Metin GÜRLER
Metin GÜRLER - 3 yıl Önce

Kişi bir suç ile itham ediliyorsa mutlak suretle ilişiği olduğu düşünülen konu ile ilgili kesin delil,belge ve dokümana sahip olmakla birlikte,bahsi geçen kişinin bu konu hakkında savunması istenir.Cumhuriyet Halk Partisi gibi köklü bir partinin aile içi konuları aile içinde konuşması,masaya yatırması elzemdir.Aksi taktirde şuan da mevcudiyetini kaybetmekte olan AKP'nin tabiri caiz ise ekmeğine yağ sürmek olur

SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0